Kendte

Shawn Mendes: Jeg skrev ”If I Can’t Have You” til en anden kunstner

Af Selina Sander Jensen 27. maj 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den 3. maj udgav den 20-årige sanger Shawn Mendes sin nyeste sang ”If I Can’t Have You”, men faktisk skrev han oprindeligt sangen til den populære popkunstner Dua Lipa.

Shawn Mendes og hans team skrev oprindeligt sangen ”If I Can’t Have You” til den 23-årige britiske popsanger Dua Lipa, fortæller Shawn til Apple’s Beats 1:

”Vi skrev tonsvis af sange. Jeg var i studiet med Teddy Geiger og Nate, og jeg spillede sangen på klaver, og var sådan: ’Omg, denne her ville være virkelig cool til Dua Lipa’” fortæller Shawn og fortsætter:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Den var først på guitar, og så lavede jeg det om til klaver. Det var lige efter Dua Lipas sang ”One Kiss” kom ud. I den lydnote, jeg lavede til sangen, snakker jeg som om, jeg ville sende den til Dua Lipa. ’Okay Dua, jeg har den her sang, det er kun et omkvæd, vi kan lave den færdig, hvis du gerne vil have det’, og jeg synger den på klaver og er sådan: ’okay cool, jeg sender den til hende.’”

Et par uger senere gik det dog op for Shawn, at han ikke kunne bede Dua Lipa om at synge sangen alligevel. Han følte, at blev nødt til at gå hele vejen med den selv:

Læs også: Test: Er du Shawn Mendes største fan?

”Sangen er et sikkert popnummer. Jeg går gennem en fase lige nu, hvor jeg tester alt mulig slags musik, som jeg muligvis kan lave. Pop er ’what’s in my blood’ – og det var ikke et planlagt ordspil. Det er den musik, jeg laver” fortæller Shawn Mendes til Beats 1.

Popsangen ”If I Can’t Have You” kunne også noget helt særligt, forklarer Shawn:

“På de sidste seks måneder har jeg skrevet omkring 45 sange, og de er meget forskellige og har forskellige vibes. ”If I Can’t Have You” var den sang, som, hver gang jeg spillede den for mig selv, for mine venner og min familie, gav dem det der smil.”

Sangen giver altså også os et smil på læben, og vi er glade for, at han beholdt den selv! Synes du, at Shawn Mendes skulle have givet den til Dua Lipa?

Læs mere om