Se billedet: Elliot Page skaber historie som den første transkønnede på forsiden af Time Magazine
Kendte

Se billedet: Elliot Page skaber historie som den første transkønnede på forsiden af Time Magazine

Af Cecilie Stubkjær Ottosen 23. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mon du kender til den canadiske skuespiller Elliot Page? Hvis ikke, så er det nu tid – Elliot Page er nemlig, som den første transkønnede nogensinde, på forsiden af Time Magazine, hvor han viser sit sande jeg frem. Se forsiden her, sammen med andre LGBT+-personer, der har skabt forside-historier.

Du kender måske Elliot Page fra roller som Juno i filmen af samme navn, Kitty i ’X-Men’ og Vanya i Netflix-serien ’The Umbrella Academy’.

Den canadiske, 34-årige skuespiller kom på alles læber, da han i december sidste år offentliggjorde, at han ikke længere ville tiltales som ”hende” ”hun” og ”Ellen”, men i stedet som ”ham”, ”han”, ”dem” og ”Elliot”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis ikke du var bekendt med, hvem Elliot Page var før, så bliver du det nok nu – Elliot er nemlig, som den første transkønnede nogensinde, på forsiden af Time Magazine, hvor han viser sit sande jeg frem.

Du kan se den flotte forside, som Elliot har delt på sin Instagramprofil herunder.

Læs også: Q&A: Bliv klogere på køn

Sammen med billedet har Elliot også delt et par ord:

”Med dyb respekt for dem, der kom før mig, taknemlighed til dem, der har støttet mig og stor bekymring for generationen af unge transkønnede, som vi må beskytte – hjælp mig med at slå ned på antitranslovgivning, had og diskrimination i alle dens former.”

Læs også: Sarah Everard-sagen: Derfor er sagen og debatten så vigtig

I interviewet med Time Magazine, fortæller Elliot om tiden efter, at han stod frem som transkønnet, hvordan han både havde forventet had og støtte, men ikke på noget tidspunkt havde forventet, hvor mange overskrifter, han ville skabe verden over og, hvordan hans følgerskare på Instagram ville vokse så voldsomt (den er nu på 4,8 millioner følgere).

Elliot fortæller også om, hvordan det har været for ham at skulle spille kvindelige roller, som han slet ikke har kunnet spejle sig i:

”Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle forklare folk, at selvom jeg var en skuespiller, så bare det at tage en T-shirt på, der er syet til en kvinde, fik mig til at føle mig meget dårligt tilpas.”

Du kan læse hele det tankevækkende og ærlige interview med Elliot lige HER.

Sekretariatschef for LGBT+, Susanne Branner Jespersen, fortæller til DR, hvordan Elliots Time Magazine-forside er et tegn på forandring:

”For mig at se, er forsiden et tegn på en bevægelse, som vi i LGBT-bevægelsen har skabt – særligt indenfor transbevægelsen. Jeg tror ikke, artiklen bliver årsag til, at alting bliver anderledes, men den er et tegn på en forandring, der er undervejs, og som vi hilser meget velkommen.”

Læs også: Eldina vil minde alle om, at kropshår er naturligt

Andre seje og beundringsværdige forbilleder, som har skabt forsidehistorie, er blandt andet Vincent Beier, der i 2018 prydede INs forside, og fortalte om sin kamp for at være sig selv: En ung person, der elsker at eksperimentere med sin stil og bryde rammerne for, hvad der er feminint og maskulint.

Foto: IN

Modellen Valentina Sampaio skabte sidste år historie, da hun var den første transkønnede model, der prydede forsiden af Sports Illustrated.

Foto: Sports Illustrated

Sports Illustrated har i år igen skabt historie, da de netop nu har Leyna Bloom, som den første farvede, transkønnede person nogensinde, på forsiden.

MestLæste