Kendte

Sarah fra X Factor: "Jeg er 100 % mig selv"

Af Line Thamawat og Tóra Effersøe Mortensen 16. februar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hun er helt sin egen, og hun er ikke bange for at stå ved det. Vi har snakket med Sarah fra X Factor 2011 om showet, at være lesbisk, og hvordan det var at springe ud.

Det er ikke altid nemt at være anderledes end sine venner, og nogle gange tør man ikke at sige, hvis man er det. Men heldigvis er der sådan en som Sarah fra "X Factor 2011", som er sig selv 100 procent, og hun er ikke bange for at fortælle om det. Vi har mødt hende til en snak om lidt af hvert.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan har din dagligdag været de sidste par uger, nu hvor "X Factor" fylder så meget?
- Uha, jeg har jo været meget inde i DR byen. Nogle gange fra klokken halv ti om formiddagen til klokken fem om eftermiddagen. Men andre gange har jeg kun været her til klokken et, så det er lidt forskelligt.

Så hvordan har der været plads til dit privatliv?
- Det er sat fuldstændigt på stand-by, og jeg er kun hjemme om aftenen. Det tager jo også tid at komme frem og tilbage. Jeg bor jo i Herlev, men jeg skal heldigvis ikke til Jylland hver dag eller noget.

Skal vi ikke også snakke lidt om, at du er til piger?
- Jo, det er helt i orden!

Hvordan var det for dig at skulle fortælle hele Danmark, at du er homoseksuel?
- Jeg sprang jo ud for et år siden, og jeg tror, at der er mange, der har det som mig. Jeg synes, det sværeste var at springe ud over for min familie. Det var ikke så svært med min mor, for jeg ved jo godt, at jeg er hendes lille prinsesse, og at hun elsker mig uanset hvad. Men jeg var mere bekymret for, hvordan min far ville reagere. Men han var heldigvis helt cool.

Læs også: X Factor Babou: Rasmus er min største konkurrent

Hvad sagde dine veninder?
- De syntes vist bare, at det var på tide. Jeg tror overhovedet ikke, at de var i tvivl, om at jeg var til piger.

Hvordan ændrede din hverdag sig så efter du sprang ud?
- Det var nok lidt mindre anspændt. Før, hvis jeg havde en kæreste med hjemme, sagde jeg "det er bare min veninde", men så oppe på værelset kunne man godt kysse og kramme lidt. Man skulle også passe mere på før, hvordan man formulerede tingene, hvis man fortalte, at man havde fået en ny kæreste, så man ikke kom til at sige "hende".

Hvorfor besluttede du dig for at springe ud?
- Det var min veninde, der sagde, at det var på tide. Hun gav mig et spark i røven og spurgte, om jeg virkelig havde lyst til at leve på en løgn resten af mit liv, eller om jeg ville åbne mig og fortælle, hvordan jeg var.

Læs også: Stjernestil med Pernille Rosendahl

Har du prøvet at være forelsket i en af dine veninder?
- Det har jeg. Jeg har valgt ikke at sige det til dem, fordi jeg har været bange for, at de ville tage afstand til mig. Det er helt naturligt for andre piger at holde i hånd og kramme, fordi de er veninder, men med mig ville de nok tænke, at der ligger mere i det. Men hvis jeg er forelsket i én, skal jeg nok vise eller fortælle hende, at jeg er det, fortælller Sarah.

Er du lesbisk?

MestLæste