En flænge i himlen
Kendte

Sådan skulle ”En Flænge i Himlen” være sluttet

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 9. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Okay, det her kunne jo have været den MÆRKELIGSTE slutning på ”En Flænge i Himlen”.

Spoiler alert! Hvis du ikke vil vide, hvordan ”En Flænge i Himlen” slutter, skal du ikke læse artiklen.

Forfatteren John Green skriver nogle fantastiske ungdomsbøger, der altid giver stof til eftertanke. Hans største succes er ”En Flænge i Himlen”, der handler om forholdet mellem de to kræftsyge teens, Hazel og Gus. Historien ender megasørgeligt, da Gus dør af sin kræftsygdom, men det var faktisk ikke sådan, at John Green oprindeligt havde tænkt sig, at den skulle ende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- I et af mine første udkast til ”En Flænge i Himlen” slutter bogen, efter Van Houten binder en af karaktererne fast til togskinner for at udforske trolley-problemet, hvilket er en virkelig interessant filosofisk idé i mine øjne, fortæller John Green i et nyt interview.

Øh, what!?

Læs også: Det skal du vide om "En Flænge i Himlen"

Trolley-problemet er et dilemma, som filosoffer har grublet over i lang tid. Her er, hvad det går ud på: Forestil dig, at du står ved et sted, hvor togskinnerne deler sig i to spor. På det ene spor er fem mennesker bundet fast, og på det andet spor er ét menneske bundet fast. Der er et tog på vej, og sporet er indstillet på den måde, at det er de fem mennesker, der bliver kørt over. Du har så mulighed for at ændre togets retning. Men hvis du gør det, betyder det så, at du redder fem mennesker, eller at du dræber ét?

Læs også: Det så du ikke i "En Flænge i Himlen"

Det lyder som en rimelig crazy afslutning, og vi kan meget bedre lide den måde, som ”En Flænge i Himlen” endte med at slutte på.

Tror du, at John Greens oprindelige afslutning kunne have fungeret?

I galleriet kan du se billeder fra "En Flænge i Himlen"-filmen:

BillederfraEnflængeihimlen