Kendte

Kendte siger fra: "Det skal stoppe nu!"

Af Tanja Hartmann 18. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er ikke altid lige nemt at være et kendt ansigt. Hadefulde, grimme beskeder er blevet hverdagskost for mange stjerner. Nu står flere af dem frem.

Tonen på de sociale medier kan til tider være hård og brutal. Det har flere kendte erfaret. Det seneste stykke tid er flere stjerner gået frem i rampelyset med de hadefulde beskeder, som de dagligt modtager.

De støder på både grimme, racistiske, sexistiske og nedgørende beskeder, der er fyldt med verbale overgreb. Noget, som man aldrig bør sige til et andet menneske, om det så er online eller face-to-face.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De hadefulde kommentarer dukker op overalt både på Facebook, Instagram, YouTube og TikTok. Derfor er det også svært for de kendte at ignorere, og det er noget, der påvirker dem hårdt.

Her er en lille håndfuld af kendte, der i den seneste tid har stillet sig frem og sagt fra overfor de grumme kommentarer:

LÆS OGSÅ: Derfor har Selena Gomez droppet sociale medier

X Factor-deltagere bliver kimet ned

Deltagerne i årets X Factor har været med til at sætte fokus på den vigtige debat. De er blevet mødt af meget hårde beskeder på de sociale medier. Det drejer sig om kommentarer med racistiske skældsord, grimme udtalelser om deres udseende og grove bemærkninger om deres optrædener. Du kan se dem fortælle ærligt om de ubehagelige beskeder her:

Oh Land mærker en grov tone

Fornyeligt stod sangerinden og X Factor-dommeren Oh Land også frem. Det gjorde hun på baggrund af X Factor-deltagernes opråben. Den garvede X Factor-dommer modtager også selv grimme beskeder i sin indbakke, og hun synes, at tonen på nettet er blevet meget slem de seneste år. Hun opfordrer til, at folk tænker mere over den måde, som de skriver til hinanden på. Du kan læse hendes rørende opslag her:

P3-værter får ubehagelige beskeder

Det er ikke kun deltagerne og dommerne fra X Factor, der oplever den grove tone på de sociale medier. P3-værterne får også dagligt grimme beskeder. Her er det især de kvindelige værter, der oplever en digital chikane, og at der ofte bliver kommenteret på det, som de gør - alene på baggrund af deres køn. Du kan høre værterne fortælle om deres oplevelser her:

Harry Potter-stjerne fik hate - dagligt!

Det er ikke kun hjemme i Danmark, at den dårlige tone foregår. Fornyeligt udtalte Katie Leong, der spiller Cho Chang i 'Harry Potter'-filmene, sig om den hate, som hun har modtaget i forbindelse med sin rolle i de populære film. Her er det især racistiske beskeder, som skuespillerinden har skulle deale med. Noget som har påvirket hende rigtig hårdt. Du kan høre hende dele sine oplevelser i podcasten her.

Hailey Bieber fik nok

I et eksklusivt interview hos Elle.com udtaler Hailey Bieber sig om den hate, som hun har fået på Instagram. Efter hun blev gift med Justin Beiber, fik hun stor opmærksomhed på nettet, og det meførte også til en del negative kommentarer. Til sidst fik hun nok. Det var hårdt at være i. Derfor valgte Hailey at slå offentlige kommentarer fra i en periode. I dag er det kun mennesker, der følger hende, der kan kommentere på hendes opslag, og det har givet modellen lidt mere ro i maven.

Vi vil gerne, huske alle på altid at tale og skrive ordentligt til hinanden. Det er en god ide at tænke sig om en ekstra gang, inden man sender en besked eller kommentar afsted. Tænk over, om det er en besked, som man selv vil være glad for at modtage? Hvis ikke, så lad vær.

LÆS OGSÅ: Hailey Bieber springer ud som YouTuber: Se hendes første videoer her