Kendte

Josephine Højbjerg om svær tid: "Jeg var så ked af det. Det var forfærdeligt"

Aviaya Hansen 15. december 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Ritzau Scanpix
"Tinka"-stjernen Josephine Højbjerg fik tidligt sit gennembrud, hvilket også betød øget opmærksomhed. Hendes klassekammerater mobbede hende og fremmede børn sendte hende hadbesker

Enhver medalje har en bagside uanset, hvor skinnende den end måtte være.

Sådan er det også for Josephine Højbjerg, som siden 2017 har spillet halvnissen Tinka i TV 2’s kultjulekalender af samme navn. For da den nu 19-årige skuespiller stadig var en spire på de skrå brædder, blev hun pludselig mobbet i skolen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det fortæller hun i et stort interview med TV 2.

Allerede som barn drømte Josephine om at blive skuespiller og tog således til sin første casting allerede som niårig. Hun scorede rollen som Pil i DR Ultra-serien ”Pendlerkids”, som blev en stor succes og derfor fortsatte i tre sæsoner.

Dermed var starten til et liv som kendt skudt i gang – i hvert fald blandt mange danske børn. Men berømmelse kommer som bekendt ofte med en pris. Og i dette tilfælde begyndte de andre børn i klassen at mobbe Josephine.

I klassen hang en plakat med ”Pendlerkids”, og da Josephine kommer ind i klassen en dag, ser hun, at hendes øjnene på plakaten er prikket ud.

- Det var noget møg. De var så tarvelige, siger hun til TV 2.

Klassekammeraternes syn på Josephine ændrede sig, efter hun blev skuespiller. I deres øjne troede hun, at hun var noget særligt. Det var i hvert fald sådan, hun oplevede det.

Hendes mor måtte trøste hende, når hun kom hjem fra skole, fortæller hun.

- Jeg var så ked af det. Det var forfærdeligt. Jeg har tudbrølet så mange gange, når jeg kom hjem til min mor.

Men heller ikke efter skole, kunne hun være i fred. I fritiden modtog hun hadbeskeder fra fremmede børn, som var af den opfattelse, at Josephine var ligesom Pil.

Modstanden har dog ikke afholdt Josephine fra at forfølge hendes drøm.

Nu er hun blevet et landskendt ansigt, der sammen med børn og barnlige sjæle hjælper med at få de første 24 dage i december til at gå.

Artiklen blev første gang bragt på sh.dk Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste