Kendte

Jennifer Lawrence styrer verden

Af Benedikte Brix 19. april 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Sammen med Jay-Z er Jennifer Lawrence blevet kåret til at være blandt de mest indflydelsesrige mennesker i verden.

Magasinet Time kårer hvert år verdens mest indflydelsesrige mennesker, og Jennifer Lawrence og Jay-Z er to af dem.

Læs også: Jennifer Lawrence faldt på Oscar-scenen

Magasinet har netop udgivet specialnummeret Time 100, som har syv forskellige forsider, og Jennifer Lawrence og Jay-Z har fået en forside hver ligesom fem andre magtfulde personer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På listen over verdens mest indflydelsesrige personer står også præsident Obama, hans kone Michelle, Justin Timberlake, Christina Aguilera og Beyoncé.

Skuespillerinden Jodie Foster har skrevet en tekst om, hvorfor Jennifer Lawrence er på listen. Hun skriver blandt andet:

Læs også: Jennifer Lawrence redder besvimet kvinde

- Man kan huske, hvor man var, da man først følte, hvordan man blev naglet til gulvet som et lille dyr, der så døden i øjnene. Jennifer Lawrence-blikket. Det skærer et sviende hul i maven på dig … Jeg kan huske, da jeg kom ind i klipperummet under filmen "Winters Bone". Jeg tænkte: "Ja ja, den pige kan spille skuespil. Men mand hvor kan hun også bare være til stede".

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har også skrevet en tekst. Den handler om, hvorfor Jay-Z står på listen:

- Jay-Z er på mange måder indbegrebet af det, der gør New York til New York. En knægt fra et hårdt nabolag, som vokser op i et socialt boligbyggeri, overvinder en masse dårlig indflydelse på gaden, aldrig slipper sin drøm, når helt til toppen - og så fortsætter derudaf, jagter nye muligheder for sin kreativitet og ambition.

Læs også: Beyoncé gav Jay-Z et luksusfly

- Da ingen ville skrive pladekontrakt med ham, lavede han sit eget pladeselskab og byggede et musikimperium - inden han designede tøjkollektioner, åbnede sportsbarer og senest repræsenterer professionelle atleter … han har haft succes med næsten alt, han har lavet (han har endda sat en ring på Beyoncés finger). Og ved at gøre det, har han bevist, at den amerikanske drøm lever i bedste velgående.

Hvem i underholdningsbranchen, synes du, er en af de mest indflydelsesrige personer i verden?