Kendte

Interview med søde Travie McCoy

Af Line Thamawat 20. januar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du kender helt sikkert sangen Billionaire med Travie McCoy og Bruno Mars. Men mens Bruno får en masse opmærksomhed, så hører vi ikke helt så meget til Travie McCoy. For ikke så længe siden var Bruno Mars og Travie McCoy i Danmark for at spille koncert og give en masse interviews. Derfor tog jeg ud og snakkede med drengene, og nu kan du læse, hvad Travie har at sige lige her.

Travie McCoy kom for alvor på MTV med hittet "Billionaire" sammen med Bruno Mars. Han udkom med sit album Lazarus d. 10. juni 2010, og vi har mødt ham til en lille snak.

Hej, hvordan går det?
Rigtigt godt, tak. Det er fedt at være her, jeg er vild med København. Faktisk har vi en fridag efter koncerten, så der skal vi ud på sightseeing, og det glæder jeg mig til. Vi skal se det der hippie sted, hvad hedder det? Christiania?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vil du virkelig være milliardær?
Ikke rigtigt. Det er meningen, at sangen skal stille et spørgsmål og få lytteren til at tænke: Hvad ville jeg egentligt gøre, hvis jeg havde så mange penge? For mig handler det om, hvad jeg ville gøre, hvis jeg havde så mange penge. Det er ikke rigtigt, hvis man kun bruger dem på sig selv.

Du synger, at du ville besøge der, hvor orkanen Katrina ramte, og gøre mere end FEMA (Federal Emergency Management Agency) gjorde. Men giver du tilbage til samfundet?
Ja, jeg prøver i hvert fald. Vi var ude og hjælpe med at rydde op i New Orleans, da orkanen Katrina ramte. Men jeg føler, at vi godt kunne have gjort mere, for vi var et sted, hvor orkanen ikke havde ramt så hårdt. Jeg føler også helt bestemt, at vores regering kunne have gjort mere. Regeringen vidste, at orkanen var på vej, men det tog alligevel 5-6 dage at få hjælp ud til folket. Mange tænker: "Ah vi er USA, vi gør en masse gode ting for andre lande" - men vi sprænger også andre lande i luften, og det er jo ikke særligt rart. Så jeg tænker meget over, hvilket budskab, det sender, at vi ikke engang kan, eller vil, hjælpe os selv.

Er det et budskab, du gerne vil sende ud?
Ja, for søren. Hvis du har noget ekstra kærlighed, så giv ud af det. Det tager jo ikke noget fra dig, men du får en masse igen. God karma, og hvis du ikke tror på den slags, så får du det bare bedre med dig selv. Jeg er en ret glad og positiv fyr, men nogle gange kan jeg altså godt blive lidt alvorlig. Jeg giver udtryk for det i mine sange - og jeg synes virkelig, at "Billionaire" fanger det godt.

Hvem fik ideen til, at dig og Bruno skulle lave en sang sammen?
Vi har samme management, så det var noget de fiksede. Og det virkede jo ret godt, synes du ikke?

Hvordan er dit nye album så?
Jamen, det er virkeligt rundt. Forstået på den måde at du kan sætte det på mens du går i bad og gør dig klar, tager tøj og makeup på og sætter hår. Men så kan du også høre det til selve festen, og endda bagefter, når du er kommet hjem igen. Der er noget til enhver situation.

Hvordan startede du i musikbranchen, og hvordan fandt du ud af, at det var det, du ville?
Jeg har altid været interesseret i musik. Min far spillede bas, og som dreng måtte jeg ALDRIG under nogen omstændigheder røre ved hans basguitarer. Hvilket selvfølgelig betød, at hver gang jeg fik chancen for det, så hev jeg fat i dem. Jeg kunne selvfølgelig ikke spille særligt godt i starten, men det slog mig ikke ud. Og så stod jeg også i badet med min hårbørste og sang og øvede mine moves. Men på det tidspunkt vidste jeg ikke, hvad jeg skulle bruge det til. Da jeg så kom i gymnasiet, mødte jeg andre ligesindede, som også interesserede sig for musik.

Det første band jeg stiftede, var faktisk med min far og min bror. Min far spillede en basgang, og så rappede min bror og jeg ind over. Men i gymnasiet startede jeg et band, der hed The Anti-Social. Vi skulle så spille til en fødselsdag for en ven, og der mødte jeg Matt, som nu er trommeslager i Gym Class Heroes. Han spillede med sit band, men de havde ingen sanger, så jeg sprang til. Og ja, vi har været sammen lige siden - det føltes bare rigtigt.

Hvordan har du det så med at være berømt?
Jeg er ikke så vild med alle sider af berømmelsen. Jeg vil selvfølgelig gerne have, at folk interesserer sig for min musik, men jeg er helst fri for, at folk snager i mit privatliv. Det her er fint, vi sidder jo bare og snakker. Men jeg føler, at jeg lægger så meget af mig selv i min musik, så jeg giver nok allerede, hvis du ved, hvad jeg mener?

Hmm… men har du en kæreste?
Haha, nej, jeg er single. Jeg har været single i ret lang tid, og jeg nyder det faktisk. Ikke fordi jeg er en playboy, der bare render rundt og er billig. Men det er svært at have en kæreste som musiker, i hvert fald, hvis man skal give al den opmærksomhed, som forholdet fortjener. Jeg er jo meget væk på tour og sådan, og det er jo egentligt et fuldtidsjob i sig selv at være i et forhold. I hvert fald, hvis man vil have et lykkeligt til deres dages ende.

Hvilken slags pige, kan du så godt lide?
Jeg kan godt lide høje piger, for jeg er jo selv ret høj. Ej, jeg diskriminerer ikke, men der skal være en form for kemi. Da jeg var yngre var jeg ret buttet, og jeg var virkelig ikke nogen, som pigerne kiggede efter. Jeg havde mest pigevenner, men jeg var altid bare vennen. Det har sikkert noget at gøre med, at mit forhold til min mor var ret dårligt. Eller, det var faktisk ikke-eksisterende, men jeg prøver at fikse det nu.

Travies single We'll Be Alright

Du kan læse interviewet med Bruno Mars i næste nummer af Vi Unge, som er på gaden d. 10. februar 2011.

MestLæste