Kendte

Interview: Dakota Fanning fra ”Twilight”

Af Sisse Andersen 23. november 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Dakota Fanning er ikke med i første del af ”Twilight: Breaking Dawn”, men hun vender stærkt tilbage i den sidste ”Twilight”-film. Mød supersøde Dakota Fanning lige her.

Dakota Fanning var kun seks år, da hun havde sin første hovedrolle, og som otte årig fik hun sin første skuespilpris. Faktisk var hun så lille, at Orlando Bloom blev nødt til at løfte hende op til mikrofonen, da hun skulle holde takketalen, fordi hun var så lille.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Dakota Fanning for Marc Jacobs.

Dakota Fanning er kun 17 år, men hun har allerede spillet sammen med nogle af verdens største stjerner, blandt andet Sean Penn, Brittany Murphy, Tom Cruise, Jennifer Hudson og så selvfølgelig Robert Pattinson, Kristen Stewart og Taylor Lautner i "Twilight". Men hvordan startede det egentlig?

- Jeg var med i et teaterstykke i den lokale legestue, og da det var slut, foreslog lederen, at min mor skulle tage mig med til audition. Første gang, jeg gik til prøve, fik jeg på 10 dage tre jobs i reklamer. Så tog vi til Californien for at gå til prøver på tv-serier. Det var faktisk planen, at vi skulle hjem om lørdagen, men jeg blev ved med at få tilbudt roller, så vi blev ved med at forlænge vores ophold. Og så fik jeg min første filmrolle i "I Am Sam", og efter det blev jeg faktisk hængende, har Dakota Fanning fortalt.

Test dig selv: Er du "Twilight"-afhængig?

Veninde med Kristen Stewart
Man kan godt blive lidt misundelig, når man hører om Dakota Fannings vej til stjernerne. Hun er nemlig intet mindre end et naturtalent, der ikke bryder sig om at øve sig for meget på sine roller, og som uden problemer kan gå fra at spille den sukkersøde Lily Owens i "Biernes Hemmelige Liv" til den megaonde Jane i "Twilight".

- Det, jeg virkelig elsker ved skuespillet, er, at man sætter sig helt ind i en anden person og føler alle mulige følelser, som jeg måske aldrig ville få i mit eget liv. Jeg bruger aldrig ret lang tid på at forberede mig, så snart jeg er på settet og kan se kulisserne, og de andre personer i scenen, er jeg klar, siger Dakota Fanning.

Læs også:
Fem hurtige til Dakota Fanning.

Mens hun indspillede "The Runaways" blev Dakota Fanning i øvrigt megagode venner med sin medspiller Kristen Stewart.

- Det er, som om vi har kendt hinanden hele vores liv. Det var virkelig mærkeligt at skulle være så led over for hende i "Twilight" bagefter. Jeg havde hele tiden lyst til at sige undskyld, fortæller hun.

- Jeg er kedelig!
Dakota Fanning er bogstavelig talt vokset op foran kameraerne i Hollywood. For de fleste andre er det den lige vej til misbrug, skandaler og diva-manerer, men Dakota Fanning insisterer på at have et normalt liv ved siden af sit unormale arbejde. Hun går på en almindelig skole, hun dyrker cheer-leading og elsker at shoppe bogbind og nye blyanter. I sin fritid hænger hun ud med sine venner, spiser sushi og så elsker hun at strikke.

Læs også: Når Twilight-stjernerne skal være helt ærlige.

- Jeg tror, det er meget vigtigt at have den der balance i sit liv. Det, at jeg går i skole, at jeg har gode venner og en fantastisk familie, holder mig nede på jorden. Jeg ved godt, hvad der sker med folk på min alder i den her branche. Jeg prøver at lade være med at blive voksen alt for hurtigt, og indtil videre går det meget godt. Jeg tror faktisk aldrig, det kommer til at ske for mig, siger Dakota, der heller ikke har den helt store trang til at gøre oprør.

- Jeg tror faktisk, at jeg får min vilde side ud gennem mine film. Faktisk er jeg lidt kedelig til daglig. Jeg elsker at have et normalt liv.

Læs også: Dakota Fanning har også sidste skoledag.

10 bonusfacts om Dakota Fanning
1. Hendes fuldes navn er Hannah Dakota Fanning.
2. Hun er født den 23. februar 1994.
3. Hun har spillet med i et afsnit af "Venner", hvor hun spillede en lille pige, der bor i et hus, Monica og Chandler overvejer at købe.
4. Hun kysser Kristen Stewart i filmen "The Runaways".
5. Hun læste alle bøgerne i "Twilight"-serien på en uge.
6. Hun har en lillesøster, der hedder Elle, og som faktisk også er skuespiller.
7. Hendes første skuespillerjob var i et afsnit af "Skadestuen".
8. Hendes idol er Cameron Diaz, og hun har flere gange udtalt, at hun ville elske at spille sammen med hende.
9. Udover at være skuespiller har hun også lagt stemme til tegnefilmen "Coraline".
10. Hun beskriver sig selv som den romantiske type, og er helt klart på Team Edward.

MestLæste