Matty Healy

Matty Healy

Kendte

Han kyssede et mandligt bandmedlem på scenen – så blev koncerten stoppet og festivalen aflyst

Af Signe Larsen 24. juli 2023
Foto: Jose Jordan/AFP/Ritzau Scanpix
En musikfestival i Malaysia er blevet aflyst, efter at forsangeren af det britiske band The 1975 kyssede med en mand på scenen.

I Malaysia er homoseksualitet ulovligt og kan straffes med bøder og op til 20 år i fængsel.

Det var derfor, at Good Vibes-festivalen i Kuala Lumpur lørdag blev påbudt af den malaysiske regering at aflyse resten af programmet, skriver CNN.

For under en koncert med det britiske band "The 1975" fredag aften, kyssede forsangeren Matty Healy en af sine mandlige bandmedlemmer på munden og kritiserede landets anti-LGBTQ+ love. Han sagde blandt andet, at det var en fejl, at de havde sagt ja til at optræde i Malaysia.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg kan ikke se meningen med at invitere 1975 til et land og så fortælle os, hvem vi må have sex med, sagde han lige før kysset.

Det var tilsyneladende en dårlig idé, for kort tid efter blev musikken stoppet.

Arrangørerne bag festivalen skrev senere i en pressemeddelelse, at koncerten blev stoppet på grund af “brud på festivalens koncertregler”.

Efterfølgende skrev de også ud, at de var kede af at måtte annoncere, at det resterende program for Good Vibes-festivalen 2023 var blevet aflyst på grund af “den kontroversielle opførsel og bemærkninger fra den britiske artist Matty Healy og bandet "The 1975".”

Festivalen var nødt til at aflyse, fordi det er lovpligtigt for dem at følge de regler, som regeringen og herunder ministeriet for kommunikation udsteder.

“Ministeriet har understreget sin urokkelige holdning mod enhver part, der udfordrer, latterliggør eller overtræder malaysiske love,” skrev arrangørerne bag festivalen.

Festivalen beklagede samtidig over for dem, der har købt billet, sponsorer og partnere.

Fans og medlemmer af Malaysias LGBTQ+ miljø har efterfølgende kritiseret Healys handlinger, som nogle kalder “performative” og samtidig advarer om, at det kan føre til yderligere diskrimination.

Det britiske poprock-band har efterfølgende selv aflyst kommende koncerter i Indonesien og Taiwan.

Denne artikel blev første gang udgivet på femina update. Dette er en redigeret version.