Hailey Bieber
Kendte

Hailey Bieber tager forskud på halloween og klæder sig ud som ikonisk Friends-karakter

af Marie Emilie Hofman 20. oktober 2023
Foto: Chris Pizzello/AP/Ritzau Scanpix
Vi er åbenbart ikke de eneste, der er fans af den ikoniske Friends karakter.

Når Halloween banker på døren, kan vi altid regne med Hollywood til at vise vejen.

Her står de celebre kendisser nemlig altid i kø til at kanalisere alt fra kitschede tegneseriefigurer, ikoniske filmroller eller eminente øjeblikke fra modehistorien.

I sidstnævnte kategori finder vi modellen og indehaver af beauty-mærket Rhode, Hailey Bieber, der altid er garant for en stilsikker udklædning. Hvem husker ikke sidste års genskabelse af et ikonisk haute couture look fra Yves Saint Laurent i 1999?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og selvfølgelig har vi lyst til at tilføje. For det er vel oplagt, at et af verdens førende stilikoner formår at mikse Halloweens legende discipliner med haute couture til UG.

Noget tyder da også på, at den verdenskendte halvdel af ’The Biebers’ selv er svært begejstret for højtiden.

Faktisk så begejstret, at hun i år allerede har taget forskud på herlighederne.

På sin Instagram har Hailey Bieber nemlig netop postet et album fra hendes oktober måned. Og her er det allerede blevet til flere kostumer, trods vi først markerer Halloween på kalenderdagen d. 31. oktober.

Her byder kreativiteten blandt andet på et drabeligt vampyr-look, der får følgeskab af en sexet boudoir æstetik med vinrød blondecorsage og perler.

Det er dog kostume nummer to, der endnu en gang forsikrer os om, at Hailey Bieber har sin stilreferencer i orden. For selv om dette kostume ikke ligefrem giver nik til haute couture, så bygges der alligevel bro til en form for modehistorie.

Nærmere bestemt 90'ernes fiktive stilikon Friends-karakteren Rachel Green.

Se billedet ved at bladre i galleriet nedenfor.

Iført skotskternet miniskørt og turtleneck er looket nærmest en direkte kopi af et outfit, som vi så Rachel Green i i en af seriens tidligere sæsoner.

Friends
Foto: NBC

Hailey Bieber fuldender looket ved at have en kulisse af New Yorks pulserende gadeliv i baggrunden. Og i hånden bærer hun en overdimensioneret kaffekop. En reference, som de indviede vil spotte til en af seriens centrale settings; kaffebaren, Central Perk.

Karakteren Rachel Green blev som bekendt spillet af skuespiller Jennifer Aniston, der forevigede 90’erne og 00’ernes minimalisme med looks, der i den grad stadig holder i dag.

Her fik hun os til at drømme om alt fra delikate slip-dresses, elegante pantsuits og selvfølgelig en lang perlerække af chikke mini-skirts parret med tætsiddende turtlenecks.

Friends
Foto: NBC

Og vi åbenbart ikke alene om at kigge Rachel Green efter i sømmene.

I samme ombæring må det da også tilføjes, at det nok ikke kun er i kostume afdelingen, at Hailey Bieber har taget noter fra de forrige årtiers evergreen.

Her løber alt fra grafiske mavebluser, miniskirts og elegante minikjoler også som klare referencer mellem fiktionens Rachel Green og den garderobe som virkelighedens Hailey Bieber i dag er verdenskendt for.

Hailey Bieber
Foto: Rachpoot/AP/Ritzau Scanpix

Dette understreges ikke mindst af det aktuelle kostumes fodbeklædning, hvor looket fuldendes med hvide sokker i chunky loafers. Et greb som Hailey Bieber også ynder at iføre sig til hverdag, og som ligner noget, der kunne være taget direkte ud af Rachel Greens drejebog.

Vi kan dermed trygt regne med, at Hailey Bieber også er leveringsdygtig i inspiration til højtidens kostumer. Og vi kan jo kun gisne om, hvilke genistreger vi har i vente, hvis dette bare er optakten til den rigtige Halloween dato.

Artiklen blev første gang bragt på ELLE. Dette er en redigeret version.

Lyt til Vi Unges podcast ’Ægte’, hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard tager dig med på seksualoplysningsrejse og forsøger at give dig svar på alt det, du burde have fået at vide til seksualundervisningen i skolen.