Madblogger, kogebogsforfatter og influencer Frederikke Wærens har arbejdet selvstændigt i hendes eget firma siden hun gik i 2.g, og kan i dag leve af, at lave lækre kager og madopskrifter til Instagram og hendes blog. Lær Frederikke Wærens at kende her.
kendte

Frederikke Wærens: Af alle mine opskrifter er dette min yndlings

Adele Bennett-Larsen 9. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Frederikke Wærens
Madblogger, kogebogsforfatter og influencer Frederikke Wærens har arbejdet selvstændigt i sit eget firma siden hun gik i 2. g, og kan i dag leve af at lave opskrifter til Instagram og hendes blog. Vi har stillet Frederikke Wærens 12 spørgsmål for at lære hende bedre at kende.

Frederikke Wærens har altid elsket at stå i køkkenet med sin mor som barn, og begyndte allerede i 3. klasse at gå i køkkenet selv. Hendes passion for mad og kage har ingen ende og er så stor, at hun i dag kan leve af at lave mad- og kageopskrifter helt uden nogen uddannelse inden for området.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har stillet Frederikke Wærens 12 spørgsmål for at lære hende bedre at kende.

Hvordan ser din hverdag ud?
Jeg står op, så kører jeg hen til mit køkken, så spiser jeg morgenmad og så går jeg ellers i gang. Jeg plejer aften inden at planlægge, hvad jeg skal lave. Så bager jeg, laver mad, tager billeder og videoer af det undervejs og stories, så jeg kan dele det med mine følgere på Instagram. Samtidig med det udvikler jeg opskrifterne.

Når jeg er færdig, tager jeg billeder af de færdige resultater, skriver opskrifterne ind på min blog, og så deler jeg det på bloggen og på Instagram. Så man kan godt sige, at det er en kl. 8-16-dag. Men der er ikke nogen dage, der er ens. I går var jeg fx til events, hvor jeg slet ikke var i køkkenet. Men jeg er nok i køkkenet i hvert fald tre dage om ugen.

Hvor kommer din passion for madlavning og bagning fra?
For det første, så elsker jeg mad og kager. Og for det andet, så har jeg altid været meget i køkkenet med min mor og mormor, og været vant til fra da jeg var helt lille at være med til at bage mine fødselsdagskager og lave ting fra bunden. Da jeg så gik 3. klasse, bagte jeg, når jeg kom hjem med mine veninder efter skole. Vi lavede typisk havregrynskugler, muffins eller andet. Det var i den alder, hvor jeg selv gik i køkkenet uden en voksen, så det ligger naturligt til mig. Derudover synes jeg, det er en spændende og sjov proces at udvikle opskrifter. Tit bager jeg en normal kage, men hvor jeg tilsætter lidt ekstra, så det bliver min egen udgave af en klassisk kage.

Kan du bedst lidt at bage eller lave mad?
Jeg kan bedst lide at bage, men i forhold til at spise kage eller mad; så kan jeg bedst lide at spise mad. Jeg tror, det er fordi, at jeg arbejder så meget med det søde køkken. Hvis jeg fx skulle vælge mellem chips eller bland-selv-slik, så vil jeg til hver en tid vælge chips.

Hvad giver det dig, når du bager og laver mad?
At dele slutresultatet med mine følgere og læsere er mit drive - så andre selv kan gå i køkkenet og lave mine opskrifter. Det kan godt være stressende for mig, når jeg er i gang med at bage, fordi jeg skal skrive alt ned, tage billeder og skrive teksten. Så det er slutresultatet, jeg drives af. Men tit når jeg er i køkkenet, så bliver jeg også ret begejstret, for det jeg laver. Så tænker jeg: ”Wow – dét her er bare helt fantastisk, det SKAL jeg bare dele!”.

Når du laver en opskrift, går du så bare i køkkenet og prøver dig frem, eller planlægger du dine opskrifter?
For det meste har jeg en idé om, hvordan det skal se ud og sammensættes, men så kan det godt være, når jeg går i gang, at det ikke er så lækkert alligevel – så prøver jeg mig bare frem. Så det kan sagtens ske, at det jeg planlægger bliver noget helt andet.

Du har næsten 300.000 følgere på Instagram, og du har udgivet to - snart tre - kogebøger. Hvordan føles det at være skaber af noget så stort?
Det er ret vildt at tænke på, at der er så mange, der følger med i, hvad jeg laver - og det her med, at folk laver mine opskrifter og deler billeder af dem. Så det jeg laver, bliver faktisk lavet af ægte mennesker - der er virkelig nogen, der ser det.

Min tredje kogebog udkommer snart, og det her med at have noget man kan vise frem og har skabt, det er ret vildt. Mit arbejde er jo egentlig bare at lave mad og kager - det er jo megadejligt, at kunne have det som arbejde. Så det, der startede som en hobby, er det, jeg lever af nu.

Bliver du nogensinde træt af at bage og lave mad?
Nogle gange har jeg ikke så meget inspiration til, hvad jeg skal lave. Så kan jeg godt blive lidt træt. Men jeg kan rigtig godt lide at rejse for at opleve nye madkulturer. Jeg har fx lige været på Kreta, hvor jeg lavede mange græske retter efterfølgende. Italien får jeg også meget inspiration fra.

Hvilke af dine egne opskrifter er du mest stolt af?
Mine cookies er meget populære, og det forstår jeg godt, for de er virkelig gode! Min yndlingsmadopskrift er en helt enkel pastaret med cremet tomatsovs, spaghetti og burattaost på toppen. Den er virkelig populær, enkel og lækker!

Har du en uddannelse indenfor bagning eller madlavning?
Nej, jeg er ren og skær selvlært. Min STX er min eneste uddannelse. Men jeg blev selvstændig, da jeg gik i 2 .g. Der fik jeg mit første betalte samarbejde, hvor jeg så oprettede jeg mit firma. Så hele mit univers er under mit eget firma.

Hvad er dine fremtidsplaner karrieremæssigt?
Umiddelbart er det dét her, jeg skal lave resten af livet. Jeg har snart tre kogebøger, og det, synes jeg, er meget fedt at kunne sige, men jeg kunne da godt tænke mig at skrive flere bøger. I takt med, at min blog stiger og stiger, kunne jeg da også godt tænke mig, at den blev endnu større, og nå op på de 300.000 følgere på Instagram, men det er ikke noget, jeg går helt vildt op i.

Hvor drømmer du om at være om 5 år?
Det kunne være fedt, at have mit eget bageprogram lidt a la ’Rosa fra Rouladegade’, hvor jeg bager sammen med børn. Det her med at give min passion videre til et yngre publikum, det kunne jeg godt tænke mig.

Hvordan balancerer du mellem at være businesswoman og Frederikke på 26 år, der skal have tid til venner og familie?
Indtil for nylig havde jeg bare et køkken hjemme hos mine forældre. Så i og med, at jeg har fået mit nye køkken, som ikke er hos mig selv, så kan jeg bedre skille arbejde og privatliv ad. Men fordi mine veninder altid synes, det er så spændende at høre om at være influencer, så har jeg aldrig rigtig fri, fordi jeg altid får spørgsmål omkring sociale medier, mad og kage. Men jeg kan godt balancere i ikke at være på arbejde hele tiden, og jeg har også tid til at have det sjovt.

Vi Unge synes, at Frederikke Wærens er megasej, og hepper på, at hun opnår sine drømme og mål for fremtiden. Vil du vide mere om Frederikke Wærens og prøve hendes opskrifter, så kan du tjekke hende ud på Instagram og hendes blog. God bagelyst!

Læs mere om

MestLæste