Kendte

The Fireflies: - Singlen er til triste teenagepiger

Af Line Sølvhøj Jensen 26. april 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I dag udkommer The Fireflies’ debutsingle. Vi har snakket med de tre tøser om, hvordan det har været at lave deres første single.

Der har ikke været meget tid til at slappe af efter "X Factor", for de tre country-tøser har arbejdet hårdt med deres debutsingle "It's Useless", som netop er udkommet i dag.

- Siden "X Factor" har vi arbejdet på singlen og skrevet sange. Vi har brugt meget tid på at skabe The Fireflies og finde vores identitet. Nu er vi jo en gruppe, og vi vil gerne vise, hvad vi kan. Det var svært at vise i "X Factor", hvad vi egentlig kunne, fordi vi hele tiden skulle tilpasse os temaer, fortæller pigerne, der beskriver deres nye sangstil som frisk og en blanding af country og pop.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan har det været at lave jeres egen sang?
- Det har været fedt, at vi har kunnet sætte vores eget præg på den, og at vi ikke har skullet kopiere andres sange. Sangen er smeltet ind i vores hjerter, og vi går og nynner den hele tiden. Vi er simpelthen så stolte over, at det er vores sang.

Hvordan har arbejdet været med at lave singlen?
- Vi har brugt rigtig meget tid sammen. Vi har sovet i studiet, og når vi skulle have en pause, så har vi spillet X Box og set film. Og samarbejdet har bare kørt. Vi er rigtig stolte over hinanden, og nu glæder vi os bare til at komme ud og spille live.

Hvad er budskabet i jeres nye single?
- Sangen handler om et kærlighedsforhold, der er slut, men pigen har svært ved at gøre det forbi, fordi hun elsker ham så højt. Budskabet er, at man skal følge sine drømme, ligesom vi har gjort. Vores mål er, at sangen skal give håb. Hvis der sidder en ulykkelig teenagepige, så skal hun høre sangen og vide, at der er håb. Hvis en sang kan frembringe en følelse, så synes vi, at det er en god sang.

Snakker I med de andre deltagere i "X Factor"?
- Ja, de er jo vores lille familie, og vi slipper ikke hinanden. Jeg var ude at spise med Tine den anden dag, og så ringede jeg lige til Jesper for at høre, hvordan det gik. Man vil jo hinanden det bedste, fortæller Julia, der er gruppens ældste medlem.

Har I overhovedet tid til veninderne, en kæreste eller skolen?
- Vi må jo prioritere vores tid, og vores venner ved godt, at vi ikke har så meget tid. De vil jo det bedste for os, så de ved godt, at vi ikke har så meget tid. Men det kan godt være svært at koncentrere sig om skolen, forklarer pigerne, og Mathilde fortæller, at hun har lidt svært ved at koncentrere sig om eksamen, mens Julia fortæller, hvordan hun har taget sig selv i at dagdrømme om The Fireflies, når hun sidder til forelæsninger i skolen.

Læs også:Julia fra "The Fireflies": Jeg elsker kjoler og makeup

Kan I beskrive hinanden med tre ord?
- Julia er energisk, smuk og et af de dejligste mennesker, jeg har mødt, fortæller Mathilde, mens Julia bliver helt rørt over de søde ord.

- Hvor er du bare sød!, siger hun, og gengælder de søde ord:

- Mathilde er vores babe. Hun er så dygtigt og hylende morsom. Hun kan altid få mig til at grine. Henriette er vores Dolly Parton. Hun har en fantastisk stemme, og er så smuk. Hun er altid åben for at prøve noget nyt, og så har hun udviklet sig til at være meget modig gennem hele vores "X Factor"-rejse.

Du kan købe sangen "It's Useless" her: www.itunes.apple.com.

MestLæste