Kendte

The Fireflies: "Det er det fedeste!"

Af Tóra Effersøe Mortensen og Line Sølvhøj Jensen 24. februar 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har snakket med de tre seje tøser i ”X Factor”-gruppen The Fireflies. Læs mere om de tre country-piger her!

De tre tøser i The Fireflies er vilde med country, og de er superglade for, at det er den genre, de har fået. Men faktisk er det ikke dem alle sammen, der altid har været vild med country. Gruppens yngste medlem, Mathilde på 15 år, havde det nemlig meget svært med country-genren i starten:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg var lidt skeptisk i starten, for jeg havde aldrig sunget country før. Men efter jeg har lyttet til det og sunget det selv, så synes jeg bare, at det er vildt fedt, fortæller Mathilde.

Hvordan fandt I på navnet The Fireflies?
- Vi har diskuteret mange navne, for det skulle jo være noget, som passer til os piger og til et ungt og friskt band. Samtidig skulle det også have noget med country at gøre, og det skulle være lidt specielt. Men pludselig kom vi bare frem til det. Det sagde bare klik, og vi synes, det er et fedt navn. Der er noget magisk over det, fortæller Julia.

[faktaBox]Har det været svært at finde sange til jer?
- Nej, det har det faktisk ikke. Vi er meget forskellige som personer, men musikken har vi tilfælles, og vi synes alle sammen, at der er så mange fede countrysange, så vi har meget let ved at blive enige om sangene.

Hvordan er det at arbejde sammen med Soulshock?
- Han er bare SÅ cool, og så har han vildt god humor. Og så er han bare sindssygt dygtig. Man kan godt mærke, at han har rigtig meget erfaring. Vi har virkelig meget respekt for ham, og det er betryggende at vide, at han bare har styr på det, fortæller Julia.

Hvordan er fællesskabet blandt deltagerne i "X Factor"?
- Det er simpelthen så sjovt. Det er ligesom at gå i en "X Factor"-skole. Det er en hel anden verden, og man kan ikke sætte sig ind i det, hvis ikke man har prøvet det, forklarer de tre piger.

Hvordan har "X Factor"-rejsen været for jer indtil videre?
- Den har været fantastisk og spændende, men samtidig også meget udfordrende. Vi har lært så meget indtil videre - både af Soulshock, men også af hinanden, fordi vi alle tre er forskellige personer, fortæller Mathilde.

Hvorfor skal Vi Unges læsere stemme på jer?
Julia: Fordi de kan se vores seje cowboystøvler hver gang, og fordi vi godt kan lide Vi Unges læsere!
Mathilde: Fordi vi skiller os ud, og der har ikke været en country-gruppe i "X Factor" før.
Henriette: Og der har heller ikke været så mange pigegrupper før, og så er vi bare for seje!

Læs interviewet med Jesper, Anna og Tine her!

MestLæste