Kendte

Drama: Kæmpe skænderi mellem Taylor Swift og Justin Bieber – det handler det om

Af Selina Sander Jensen 1. juli 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Drama i kendisland er ikke noget nyt, men denne gang er det mellem Taylor Swift, Justin Bieber og hans manager Scooter Braun – og det går ikke stille for sig. Læs her, hvad de skændes om!

Der er dømt drama mellem Taylor Swift, Justin Bieber og hans manager Scooter Braun, og vi kan godt forstå, hvis du også er lidt forvirret – så hold tungen lige i munden!

Sådan startede fighten

Det hele startede i går aftes, da Taylor lagde en story på Instagram med et af Justin Biebers gamle Instagram-billeder. Det er et billede af Justin, der Facetimer med Scooter Braun og Kanye West, og Justins tekst til billedet er ”Taylor swift what up”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På sin story har Taylor sat en ring rundt om Scooters hoved, og skrevet ”det her er Scooter Braun, der mobbede mig på sociale medier, da jeg var allermest nede. Han kommer snart til at eje al den musik, jeg nogensinde har lavet”.

Taylor Swift har i samme forbindelse skrevet et blogindlæg, hvor hun forklarer situationen fra hendes side – det vender vi tilbage til.

Se Taylors story her:

Foto: Instagram

Hvad er problemet?

Men lad os lige spole tiden tilbage. For hvad sker der med Scooter Braun, og hvorfor skal han eje Taylors musik?

Taylor Swift var signet på pladeselskabet Big Machine Records, inden hun skiftede til Republic Records, da hendes kontrakt udløb det andet sted. Hendes nye album ”Lover”, er det første, hun udgiver under det nye pladeselskab.

I går, den 30. juni, blev det så offentliggjort, at Scooter Braun havde købt Big Machine Records for 300 millioner kroner, og på grund af Taylors tidligere kontrakt med pladeselskabet, ejer hun faktisk ikke ’master rights’ (magten til at sælge rettighederne til at bruge musikken – for eksempel i TV eller i reklamer) på nogle af de sange og albums, hun har udgivet under Big Machine Records. Nu, hvor Scooter har købt pladeselskabet, ejer han altså ’master rights’ på al den musik, Taylor har udgivet på selskabet. Normalt får kunstneren mulighed for at købe rettighederne tilbage, hvis pladeselskabet for eksempel bliver solgt – men Taylor fik ikke chancen! Hun fik nemlig ikke at vide, at Scooter ville købe Big Machine Records, før det blev offentliggjort.

Læs også: Kanye afbrød Taylor Swifts takketale

Hvorfor kan Taylor ikke lide Scooter, og hvad står der i hendes blogindlæg?

Så langt, så godt ... Men hvorfor har Taylor Swift så meget imod Scooter Braun? Ifølge Taylor selv, har Scooter Braun mobbet hende gennem årene, og især blev hun såret over Justin Biebers Instagram-opslag (det, hun brugte i sin story). Hun mener nemlig, at Scooter har fået Justin og Kanye til at gå med til mobberiet – og så har Taylor i forvejen skændtes med Kanye West i årevis. Taylor nævner også som eksempel, at Kanye (som er Scooters klient) står bag en hævnporno-musikvideo, der viser Taylors krop nøgen.

Taylor skriver også, at den tidligere ejer af Big Machine Records, Scott Borchetta, er helt klar over den måde, Scooter har behandlet hende på, og at hun derfor ikke bryder sig om ham. Derfor er Taylor nu meget ked af det og væmmes ved, at al hendes musik nu er i Scooters hænder.

Du kan læse hele Taylors blogindlæg her.

Læs også: Stjerner raser over Kanye Wests nøgenvideo

Justin Biebers reaktion på dramaet

Justin Bieber er altså ikke direkte involveret i dramaet, og alligevel så er han. Det var jo ham, der havde postet billedet af ham, Kanye og Scooter, som en hån af Taylor Swift.

I går postede han et gammelt billede på Instagram af ham selv og Taylor og skrev undskyld for, at han havde postet billedet dengang. I opslaget skriver han også, at det var hans egen idé at lave opslaget, og at hverken billedet eller teksten (”Taylor swift what up”) havde noget at gøre med Scooter Braun. Faktisk sagde Scooter, ifølge Justin, at han ikke skulle joke sådan med Taylor. Justin skriver også, at Scooter tit har haft Taylors ryg, og at hun ikke burde havde skrevet blogindlægget om ham, men at de i stedet skulle have snakket om tingene.

Justin slutter af med at skrive, at hverken han eller Scooter har noget negativt at sige om Taylor, og at de vil hende det bedste – men at hun gik over grænsen, da hun blev så personlig i et forsøg på at få Scooter til at tabe ansigt.

Se Justins opslag her:

Vis dette opslag på Instagram

Hey Taylor. First of all i would like to apologize for posting that hurtful instagram post, at the time i thought it was funny but looking back it was distasteful and insensitive.. I have to be honest though it was my caption and post that I screenshoted of scooter and Kanye that said “taylor swift what up” he didnt have anything to do with it and it wasnt even a part of the conversation in all actuality he was the person who told me not to joke like that.. Scooter has had your back since the days you graciously let me open up for you.! As the years have passed we haven’t crossed paths and gotten to communicate our differences, hurts or frustrations. So for you to take it to social media and get people to hate on scooter isn’t fair. What were you trying to accomplish by posting that blog? seems to me like it was to get sympathy u also knew that in posting that your fans would go and bully scooter. Anyway, One thing i know is both scooter and i love you. I feel like the only way to resolve conflict is through communication. So banter back and fourth online i dont believe solves anything. I’m sure Scooter and i would love to talk to you and resolve any conflict, pain or or any feelings that need to be addressed. Neither scooter or i have anything negative to say about you we truly want the best for you. I usually don’t rebuttal things like this but when you try and deface someone i loves character thats crossing a line..

Et opslag delt af Justin Bieber (@justinbieber) den

Der er altså virkelig drama for alle pengene mellem Scooter, Taylor og Justin – og vi forstår godt, hvis du også er lidt forvirret! Tror du på Justin eller Taylor?