Kendte

Det lagde du ikke mærke til i ”Harry Potter”

Af Oliver Kokholm Ungermann 1. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vildt! En fan har lagt mærke til noget helt særligt ved en af de sidste scener i ”Harry Potter og Dødsregalierne: Part 2”, som vi slet ikke havde set.

Selv om vi har set alle ”Harry Potter”-filmene flere gange, end vi kan tælle, var der åbenbart stadig noget, vi havde overset.

Læs også: Se "Harry Potter"-stjernerne før og nu

Det viser sig nemlig, at en af scenerne i den allersidste film langt fra er så tilfældig, som man umiddelbart skulle tro. Det har en meget opmærksom fan påpeget på Tumblr, skriver Buzzfeed.com.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I scenen fra det endelige opgør på Hogwarts løber Harry, Ron og Hermione først rundt og kæmper med en stor trold, så kommer der edderkopper, inden de møder en varulv, og til sidst render de ind i nogle dementorer. Tilfældigt? Nok ikke.

Læs også: J.K. Rowling fortryder parforhold i "Harry Potter"

Tumblr-brugeren har nemlig lagt mærke til, at det er præcis de væsener, som Harry, Ron og Hermione også kæmper med i de tre første film – i præcis den samme rækkefølge! Wow!

I den første film bliver en trold lukket ind på slottet, i den næste støder vennerne i flere omgange på edderkopperne i skoven, og i den tredje film møder de Remus som varulv, inden Harry må slås med dementorerne ved søen. Alt det har de altså tilsyneladende bundet sammen igen til allersidst, og det gør da den scene endnu sejere, end den var i forvejen.

Havde du lagt mærke til det? Se flere overraskende facts om "Harry Potter" i galleriet!

15overraskendefactsom”HarryPotter”

Harry Potters fødselsdag er den 31. juli – den samme dag som forfatteren J.K. Rowling.
Skuespilleren bag spøgelset Myrtle i ”Hemmelighedernes kammer” var 37 år, da hun spillede rollen som den unge studerende.
Skuespillerne blev bedt om at skrive et essay om deres karakter for at komme ind i rollen, og til det skrev Emma Watson 16 sider, mens Daniel Radcliffe kun afleverede en enkelt. Rupert Grint fik aldrig gjort det.
Da Rupert Grint prøvede at få rollen som Ron Weasley, begyndte han sin audition med en hjemmelavet rap: ”Hej, mit navn er Rupert Grint, og jeg håber ikke, I synes, jeg stinker” var de første linjer. Haha!
Tom Felton gik faktisk til audition til rollen som både Ron Weasley og Harry Potter, men måtte altså i stedet ’nøjes’ med rollen som Draco.
The Georgian House Hotel i London har værelser, der ligner dem på Hogwarts. Sejt!
Den mindst succesfulde ”Harry Potter”-film (”Fangen fra Azkaban”) solgte for 90 millioner dollars mere end den mest succesfulde ”Twillight”-film.
J.K. Rowling har fortalt, at hun fik idéen, mens hun sad i et tog, der var forsinket i fire timer.
David Holmes, der var Daniel Radcliffes stunt double i de første seks film, blev lam fra halsen og ned under et stunt til den syvende film.
Hele universet er meget inspireret af Anden verdenskrig, og Voldemort har J.K. Rowling fundet inspiration til i Adolf Hitler.
Daniel Radcliffe var i mange år afhængig af alkohol og mødte flere gange op på settet med tømmermænd.
J.K. Rowling har fortalt, at hun har fortrudt, at Hermione og Ron endte op sammen.
- Rupert og jeg ser ikke hinanden mere, og vi skriver heller ikke sammen. Jeg ser ham måske en gang hvert halve år ved et tilfælde, og er det kun et venligt ”hej, hvordan går det?”, har Daniel Radcliffe fortalt.
Det var Emma Watsons allerførste audition, da hun forsøgte og få rollen som Hermione, og hun gik faktisk kun til den for sjov.
Evanna Lynch slog 15.000 piger i kampen om at spille Luna ved at skrive et brev til J.K. Rowling om sin kamp med anoreksi. Rowling lovede hende, at hvis hun blev rask, ville hun få rollen.

Læs mere om

MestLæste