Kendte

Denne dansker skal optræde til verdens største sportsbegivenhed

Af Josephine Sjelhøj og Ema Seferovic 12. februar 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Jeff Lewis/AP/Ritzau Scanpix
Hvordan er det at stå på scenen med Justin Bieber til et af de største prisshows i verden? Og hvordan er det at være den allerførste dansker nogensinde, der skal optræde til verdens største sportsbegivenhed for anden gang? Det kan Michel Sian svare på.

Du har måske allerede set Michel Sians utrolige dansevideoer på TikTok, men snart kan du se ham på scenen til verdens største sportsbegivenhed.

Den danske danser skal nemlig optræde til Super Bowl under det store Halftime-show. Michel bliver dermed den første dansker, der får lov til at optræde i det berømte show for anden gang, efter han dansede sammen med Jennifer Lopez i 2020.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi Unge har mødt Michel til en snak om, hvordan han startede sin dansekarriere og hvor vildt det var at stå på scenen sammen med Justin Bieber. Bliv klogere på dansestjernen lige her:

Hvornår startede du med at danse og hvorfor?

– Kærligheden til dans startede da jeg var 3 år gammel og så Michael Jackson i fjernsynet for første gang. Jeg prøvede ihærdigt at efterligne hans dansemoves, og jeg ville gerne blive lige så god som ham. Jeg begyndte at arbejde som professionel danser som 15-årig, og dansekarrieren tog mig til udlandet som 18-årig.

Hvad er din yndlings dans/danserutine?

– Den første som jeg umiddelbart kommer i tanke om. er ”Smooth Criminal”, fordi den er så gennemført og tidløs.

Hvad er den vildeste oplevelse, du har haft i forbindelse med dans?

– Det er svært at vælge én. Det var rigtigt stort for mig at danse for Justin Bieber til MTV EMA - fordi han er en af de allerstørste navne i verden. Det var selvfølgelig også stort at optræde til Super Bowl sidste gang, og jeg er rigtigt stolt af at være den første dansker nogensinde til at danse til Super Bowl to gange! Sidste gang optrådte jeg sammen med J.Lo og Shakira, og denne gang med Dr Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige og Kendrick Lamar – og en helt speciel gæsteoptræden. Jeg var også med i ”Aladdin”-filmen, og at arbejde sammen med en af mine allerstørste inspirationer, Will Smith. var en kæmpe oplevelse for mig! I 2017 dansede jeg i Champions League-finalen mellem Real Madrid og Juventus i halvlegsshowet med Black Eyed Peas. Det var ekstra specielt for mig, fordi jeg både var assistent koreograf og danser, men også fordi vi skulle optræde på min fødselsdag.

Du er den første danske danser, der skal optræde til det ikoniske Super Bowl Halftime-show for anden gang. Hvordan er det?

– Det er meget specielt og jeg føler mig enormt beæret. Det bliver jo ikke større inden for underholdning, og der er mange 100 millioner mennesker, der ser med.

Hvilke stjerner skal du danse for/med til dette års Halftime-show?

– Det er ikke klargjort endnu. Det bliver højst sandsynligt for mere end én af artisterne.

Hvad er det sværeste/hårdeste/mest udfordrende og omvendt bedste/fedeste ved at arbejde som danser under verdens største sportsbegivenhed?

– Det hårdeste var helt klart den lange og hårde træningsperiode. Jeg kan huske, at jeg sammenlignede det med militærtræning. Ofte kom J.Lo til træning om aftenen, og hun ville først slutte kl 01. Det betød, at vi havde 10 timers fysisk træning om dagen. Jeg kom i mit livs form, men corona og en masse aflyste jobs gjorde det svært at holde den.

Blå bog: Michel Sian

Fulde navn: Michel Patric Sian

Alder: 32 år

Stjernetegn: Tvilling

Yndlingssang at danse til: Lige nu: Wiz Kid ft. Justin Bieber – Essence

Yndlingsdanser/danser, du ser op til: Aakomon Jones Aka “AJ”

Hvad er dit bedste minde fra dit første halftime-show?

– Det var helt klart lige inden vi skulle på scenen, hvor J.Lo gav os en fantastisk peptalk, efterfulgt af en gågang ud til det enorme stadion med mere end 60.000 larmende fans. Nu skulle vi bare ud at give den gas og vise verdenen, hvad vi havde brugt så lang tid på at forberede.

Hvad er dit bedste råd til Vi Unges læsere?

– Selvom det er en kliché, er mit bedste råd helt sikkert, at du selv skal vælge, hvad du vil med dit liv. Du skal huske, at du er den allerbedste til at være dig, og andre skal ikke fortælle, hvad du kan opnå. For hvis du rent faktisk laver noget, du elsker at lave, og vil arbejde hårdt for det, så har du gode muligheder for at få succes. Men det kræver benhårdt arbejde!

Læs mere om

MestLæste