Kendte

Avril Lavigne – fra skatergirl til superstjerne

Af Sisse Andersen 25. marts 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Avril Lavigne er gået fra at være en cool skatergirl til at være en fantastisk superstjerne. Vi har snakket med Avril Lavigne om, hvordan det er at være kendt.

Hvor har du egentlig dit talent fra?
- Det ligger nok til familien. Min far kan synge og spille guitar, og min søster synger også. Min far plejede at øve sammen med mig hver aften, og begge mine forældre kørte mig rundt til koncerter og arrangementer. Jeg ville aldrig være kommet så langt, hvis det ikke var for dem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bliver du nogensinde nervøs, når du står på scenen?
- Nej, det gør jeg faktisk aldrig. Det er sjovt, for hvis jeg skulle holde et oplæg for klassen eller tale foran mange mennesker, ville jeg blive totalt nervøs, men når jeg er på scenen, har jeg det fint. Jeg elsker at synge, og jeg føler mig virkelig godt tilpas, når jeg gør det.

Læs også: Få Avril Lavignes look.

Du flipper ret meget ud på scenen. Er du også en vild pige til daglig?
- Nej, slet ikke. Jeg flipper helt ud på scenen og i mine videoer, råber højt og springer rundt. Så når folk møder mig, regner de med, at jeg er den mest larmende i rummet, og så ender det altid med, at de siger »Du er jo helt stille!«

Du fik jo din første pladekontrakt som 16-årig. Hvordan var det?
- Det var faktisk megaforvirrende. Det gik så hurtigt. Jeg havde kun været i studiet en enkelt gang, før jeg skulle synge for direktøren for et stort pladeselskab, og han tilbød mig en kontrakt på stedet. Jeg behøvede ikke at gøre det, som mange andre bands gør - nemlig at bruge tid på at optage demonumre og mødes med en masse pladeselskaber for at få dem med på idéen.

Hvordan har du det med, at paparazzierne følger dig overalt?
- Det er jo så mærkeligt med paparazzi fotografer. De blitzer dig lige i hovedet, så du ikke kan se noget som helst, mens du prøver at mase dig over til din bil, og så dagen efter står der i bladene, at du tumlede fuld ud af et diskotek. Hallo, jeg tumlede ikke, jeg kunne bare ikke se noget for blitzlys! Men man vænner sig til det. Og jeg har det slet ikke lige så slemt som Britney Spears eller Paris Hilton.

Læs også: Avril Lavigne: Europæiske fans er vilde.

Hvis du ikke havde fået succes, hvad for et job tror du så, du ville have?
- Hvis jeg stadig boede hjemme i min hjemby, Napanee, så ville jeg måske være blevet politibetjent. Eller måske frisør og stylist. Jeg er vildt god til at klippe folks hår og lægge makeup på dem. Jeg klipper alle mine venner, og min mor og min søster, og jeg lægger makeup på dem, hver gang vi er sammen. Min egen stylist griner altid af mig, fordi jeg hele tiden prøver at overtage hendes job. Ha, ha!