Kendte

Anna Lin: "Sådan blev jeg tv-vært"

Af Selina Sander Jensen 20. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Som barn ville hun være skuespiller, som teenager var hun barista, og nu er hun tv-vært på DR Ultra. Anna Lin fortæller, hvordan hun uden andet end sin mavefornemmelse kastede sig ud i noget helt nyt og fik det job, hun har i dag.

Hvad lavede du efter folkeskolen?

– Jeg gik på efterskole i 9. klasse, og så startede jeg på gymnasiet lige efter.

Hvad drømte du om at arbejde med, da du var yngre?

– Da jeg var barn, ville jeg være skuespiller. Jeg spillede teater og kunne rigtig godt lide at stå på en scene. Så blev jeg ældre og kunne mærke, at det ikke var skuespillet, der trak i mig, men at formidle og fortælle historier. Senere arbejdede jeg på kaffebar i mange år, og hos dem fik jeg nogle job, hvor jeg skulle undervise andre i, hvordan man laver kaffe. Der skulle jeg altså stå foran nogle mennesker og underholde dem, samtidig med at jeg skulle give dem informationer.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvornår arbejdede du på kaffebaren?

– Jeg arbejdede der hele gymnasiet. Jeg var under 18, så jeg tog primært opvask og stod ved kassen. Da jeg blev færdig med gymnasiet og var omkring 18-19 år, arbejdede jeg der fuldtid. Der havde jeg det sådan: “Det her kan jeg sagtens arbejde med for evigt.” Jeg syntes, det var så fedt at nørde kaffe.

Hvordan tog du skridtet videre fra kaffebaren?

– Jeg tænkte ikke, at jeg ville stoppe, men jeg havde hørt om DR Talentholdet, som er en form for værtsuddannelse, hvor man har mulighed for at få en uddannelse, der er skræddersyet til en. Jeg kunne mærke, at hvis jeg kunne, ville jeg vildt gerne være vært eller lave fjernsyn – og det var uden at vide, hvordan sådan en dagligdag ser ud. Så jeg gik til optagelsesprøve uden at tænke, at jeg skulle væk fra det liv, jeg havde, men hvis det kunne lade sig gøre at komme ind, ville det være for sindssygt – og det kunne det så!

Havde du lavet noget tidligere, som gavnede din ansøgning til DR Talentholdet?

– Nej, jeg var meget grøn og heller ikke særlig gammel i forhold til mange, der har taget en uddannelse og kommer ind i mediebranchen. Men jeg tror, at det var en god ting, at jeg ikke havde nogen idé om, hvad der var rigtigt og forkert at gøre, når man for eksempel skulle fortælle en historie. Jeg fulgte bare min mavefornemmelse.

Var der noget særligt, der gjorde, at du fandt modet til at søge ind på Talentholdet?

– Nej, jeg var meganervøs og kan huske, at jeg “age-shamede” mig selv. Jeg følte, at jeg ikke var tilstrækkelig nok, fordi jeg var yngre end de andre. Hurtigt fandt jeg ud af, at jeg ikke er bedre end andre. Jeg er bare mig, og jeg er god nok. Når det hedder “Talentholdet”, kan man godt bilde sig selv ind, at man skal leve op til noget. Men når man finder ud af, at man ikke kan gøre andet end at prøve sig frem, hviler man også mere i at lave noget lort. Jeg har lavet virkelig meget lort, og det var det, jeg lærte af. Man bliver aldrig nogensinde perfekt, og man skal turde fejle.

Hvordan blev du vært på DR Ultra?

– På Talentholdet er man først i en form for træning, hvor man kommer rundt på forskellige redaktioner og arbejder. Jeg startede på DR P3 og hjalp til, men fik også selv lov til at sende radio sent om aftenen og i sommerferier. Jeg var også på “Aftenshowet” i en kort periode og lærte lidt om, hvordan de laver interviews. Så kom jeg tilbage på P3 og prøvede at være reporter. Efter det flyttede jeg til Aarhus for at arbejde som reporter på “Ultra nyt” som en del af Talentholdet. Der var jeg i fire måneder, og så blev jeg tilbudt at være vært på sommerprogrammet “Ultras vilde VM-show” sammen med Joakim Ingversen. Det var mit første værtsjob nogen sinde. Efter sommerferien spurgte de, om jeg ville være vært på “Ultra nyt”, og i stedet for at prøve flere steder af med Talentholdet blev jeg der.

Hvad er det fedeste ved dit job?

– Det fedeste er at have mødt så mange børn og unge med noget på hjerte, og at mange af dem har turdet fortælle historier, som kommer tæt på. Det har lært mig sindssygt meget, at de er så modige og nysgerrige.

Læs mere om