Anna_Lin
Kendte

Anna Lin, Josephine Højbjerg og 7 andre kendte: Det bedste råd, jeg nogensinde har fået

Af Josephine Sjelhøj 22. februar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann, Philip Davali/Ritzau Scanpix, Torben Christensen/Ritzau Scanpix, Martin Høien, Astrid Olsen, Mikael Rieck og Cathrine Brix
Vi har spurgt ni kendisser om det allerbedste råd, de nogensinde har fået, og nu giver de deres vigtigste livslektier videre til dig.

FVN, rapper: "Vær sammen med de rigtige mennesker"

– Som barn blev jeg tit holdt udenfor og behandlet dårligt af dem fra min skole. På trods af at de var sygt nederen, ville jeg stadig hænge ud med dem.

– En dag kom jeg grædende hjem, og min storesøster spurgte, hvad var der galt. Da jeg fortalte hende, hvad var der var sket, lagde hun hænderne på mine skuldre, kiggede mig i øjnene og sagde: “Fuck dem”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg blev helt overrasket over, at min søster sagde f-ordet til mig, men hun fortsatte: “Hvis de ikke gider at hænge ud med dig, så fuck dem, det er deres tab. Du skal ikke omgås eller være sammen med folk, der ikke er gode ved dig.” Jeg føler, at den peptalk var med til at danne mig.

– Siden den dag har jeg haft en “fuck the haters, take it or leave it”-mentalitet, og det har hjulpet mig i så mange situationer i livet.

FVN_Rapper

Josephine Højbjerg, skuespiller: "Bevar barnet i dig selv"

– For mange år siden var der en instruktør, der sagde til mig: “Husk aldrig at blive alt for voksen. Bevar barnet i dig selv, og husk at have en legende tilgang til livet!” Det har jeg levet efter lige siden.

– Jo ældre man bliver, jo mere alvorligt bliver det hele også, og jeg synes virkelig, det er vigtigt at huske sig selv på, at man godt må fejle, og at alt ikke behøver at være så alvorligt. Og helt generelt bliver livet også så meget sjovere, når man ikke behøver at være så voksen og alvorlig, i alt man gør!

– Det er virkelig et råd, jeg altid vil huske på og forsøge at leve efter.

Josephine_Hojbjerg

Anna Lin, tv-vært: "Andre tænker ikke over, hvad du laver"

– Jeg lærer så meget af at få råd fra andre mennesker, og et af de bedste, jeg nogensinde har fået, fik jeg, da jeg lige var startet i DR. Det var min mentor, som sagde: "Andre tænker ikke over, hvad du laver. De tænker på sig selv."

– Rådet kom efter en fest, hvor vi snakkede om, at man dagen efter kunne være pinlig over, hvor meget man havde snakket, eller hvor fjollet man havde danset. Men rigtigt nok tænker alle på sig selv, så man kan lige så godt bare give den gas.

Anna_Lin

Flora Ofelia, skuespiller: "Hold begge ben plantet solidt på jorden"

– Det bedste råd, jeg nogensinde har fået, er, at jeg skal holde begge ben plantet solidt på jorden. Det har min mor og far altid sagt til mig, lige siden jeg var helt lille, men det er først, efter jeg er blevet ældre, jeg har indset, hvor vigtigt det er.

– Især efter jeg er blevet så eksponeret og et kendt ansigt, kan jeg se, hvad de mener med det, fordi man ikke må miste sig selv. Men alligevel synes jeg også, at man kan bruge rådet, uanset hvem man er, eller hvad man laver.

Flora_ofelia

Ida Laurberg, sanger: "Vælg dine kampe med omhu"

– Min dansklærer i folkeskolen sagde altid, at det nok var en god idé, hvis jeg begyndte at vælge mine kampe med omhu.

– Dengang syntes jeg, det var sindssygt provokerende. Nok mest fordi jeg var så stædig, vred og havde en kæmpe retfærdighedssans.

– Senere i mit liv blev jeg meget konfliktsky og valgte aldrig at kæmpe – det kom der heller ikke meget godt ud af. Jeg er stadig i gang med at finde balancen.

– Netop derfor tror jeg, at det er det bedste råd, jeg har fået, fordi det er noget af det, jeg har haft sværest ved i mit liv.

Ida_Laurberg

Andreas Odbjerg, sanger: "Det er, hvad det er"

– Det var en trommeslager, der hedder Birk Nevel, der gav mig et af de bedste råd i starten af min karriere. Det var meget “liv eller død” at lave musik for mig på det tidspunkt, og han sagde, at skridtet efter at tage musik så seriøst er at finde ud af, at det bare er musik.

– Man bliver nødt til at finde fred med, at de ting, man arbejder med, som fylder hele ens verden, bare er, hvad de er.

– Unge mennesker, der har 10.000 forventninger til sig selv, om at de skal alle mulige ting, skal huske, at der er ting, såsom sit eget eller ens gode venners helbred, man bare tager for givet.

– Ens arbejde kan føles som det vigtigste i hele verden, men der skal bare ikke så mange små livsændrende ting til, før det føles ligegyldigt.

Andreas_Odbjerg

Astrid Olsen, influencer: "Se dit liv som en skov"

– Da jeg var yngre, havde jeg en følelse af, at de helt små problemer fyldte hele verden. Hvis ham fra parallelklassen ikke kunne lide mig.

– Hvis jeg fik en karakter lavere, end jeg havde regnet med. Hvis jeg ikke fik bryster lige så hurtigt som de andre i klassen. Så sagde min mor, at man nogle gange skal se på sit liv som en skov: Skoven er fuld af en masse smukke træer, og det ene visne træ i midten skal ikke fylde det hele, når de andre står højt, flot og grønt.

– Det er det bedste råd, jeg har fået, og det er en lille metafor, der gør det lidt nemmere at overskue sine hverdagsproblemer.

Astrid_Olsen

Mina Okabe, sanger: "Lad ikke frygten stoppe dig"

– Et af de bedste råd, jeg har fået, er ikke at lade frygten for at tage en forkert beslutning stoppe mig fra at prøve eller gøre noget, jeg har lyst til.

– Næsten hver gang jeg har kastet mig ud i noget, der har virket skræmmende eller måske lidt grænseoverskridende, føler jeg, at jeg er vokset lidt og har lært meget af oplevelsen.

Mina_Okabe

Ericka Jane, sanger: "Det er okay at begå fejl"

– Jeg kan ikke huske, hvem der sagde det til mig, men det er okay at begå fejl.

– Så længe du lærer af dem, kan indrømme dem og komme videre fra dem. Livet er langt, og man er ikke født perfekt.

– Man lærer utroligt meget om sig selv, skaber bedre relationer og bliver et bedre menneske på den måde. Da jeg var yngre, var jeg superstædig og ville aldrig “tabe ansigt”, men det gjorde jeg jo alligevel. Specielt efter at have fået tætte relationer, jeg gerne vil pleje, er det supervigtigt!

Ericka_Jane

Læs mere om

MestLæste