Kendte

Anna: - Jeg græd over min egen sang

Af Line Sølvhøj Jensen 10. juni 2010
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Anna fra ”X Factor” har netop udgivet sit første album. Vi har mødt Anna til en snak om pladen og om det at være kendt.

Du kender hende som Anna fra "X Factor", men nu går hun under kunstnernavnet "Anna Faroe", og har netop udgivet sit debutalbum. Vi har snakket med den seje færing om det at være kendt.

Læs også: Anna Faroe: Ligeglad, afslappet og cool - er god stil for mig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan er det at lave din egen musik?
- Det er jo noget, jeg altid har drømt om. Jeg havde længe ledt efter en vej, jeg kunne gå, og "X Factor" gav mig muligheden. Men det er sværere at lave sin egen musik. Jeg synes, det har været lettere at optræde med noget, som folk kendte i forvejen og kunne lide.

Hvordan fandt du din musikstil?
- Jeg er meget inspireret af andre, og jeg lytter meget til musik og har altid gjort det. Jeg har fået input fra mine forældre, og har altid vidst, hvilken musik jeg godt kunne lide at synge. Og Amy Winehouse og Duffy har været store inspirationskilder for mig.

Anna Faroe, ”X Factor”, Amy Winehouse, Duffy, Over My Head

Hvor meget har du selv været ind over pladen?
- Jeg har ikke skrevet sangene selv, men jeg har været med til at bestemme budskabet i pladen. Der har været noget af musikken, der ikke var mig - ikke fordi musikken var dårlig, men den passede bare ikke til mig. Til gengæld har der også været nogle sange, som jeg ikke faldt for, da jeg hørte dem først. Men da jeg så indspillede dem og hørte dem, så blev jeg helt rørt til tåre.

Har du en yndlingssang på dit album?
- Det må være "Over My Head". Det var faktisk en af de sange, der ikke sagde mig så meget, men da jeg hørte den, da den var færdig, så begyndte jeg faktisk at græde - selv om det egentlig er lidt sjovt, at man kan græde over sine egne sange.

Hvordan er du kommet frem til dit kunstnernavn?
- Det er jeg kommet frem til i samarbejde med pladeselskabet. "Anna Nygaard" holder bare ikke, hvis jeg skal videre ud i verden, og hvis jeg bare brugte "Anna", så kunne det jo være hvem som helst. "Anna Faroe" kæder mig og min baggrund sammen.

Vi Unge har givet fire stjerner for din plade. Hvordan er det at læse anmeldelser af din musik?
- Det er skræmmende. Faktisk så læser jeg ikke anmeldelser, og det er jo også så forskelligt fra person til person, hvad man synes. Bare jeg selv er tilfreds, så er det jo godt. Og egentlig er jeg mere en liveartist end en pladeartist.

Læs Vi Unges anmeldelse af Annas album her.

Hvad vil du gerne være kendt for?
- At jeg er seriøs omkring musikken, og at det er det eneste jeg tænker på, når jeg laver musik. Jeg vil ikke tænke på, om jeg har mange fans, eller på alle de fester og forpremiere, jeg kan blive inviteret med til. Det, der tæller for mig, er at lave musik. Det andet synes jeg lidt, er tomhed.

Hvad har du fået ud af at være med i X Factor?
- Alt! Men jeg har i hvert fald fundet ud af, at man får det ud af det, som man lægger i det. Jo mere seriøs man er, desto bedre resultat får man. Og det er blevet mit motto - man må kæmpe for tingene.

Er dig og de andre deltagere fra "X Factor" benhårde konkurrenter nu?
- Vi er bestemt ikke benhårde konkurrenter, men vi har hver vores nu. De helt unge har deres eksamener, og jeg har jo haft min plade. Men vi giver hinanden moralsk støtte, og de har også været positive omkring mit album.

Er du stadig den samme Anna, som du var før "X Factor"?
- Ja, men jeg har fået flere erfaringer, og jeg ved mere om musikbranchen nu, og hvad jeg vil. Jeg gør det jo heller ikke for at blive rigtig kendt, men fordi jeg gerne vil lave musik.

Hvor er du om 5 år?
- Jeg er forhåbentlig det samme sted, men med flere erfaringer. Men jeg er først ved at finde ud af nu, hvad jeg vil, og om jeg for eksempel skal skrive sange selv. Jeg vil også gerne afprøve forskellige stilarter. Det kunne være rigtig fedt at være rocksanger, men det skal ikke være lige nu. [faktaBox]

MestLæste