Pige lider af afhængighed af net
Kendte

Afhængighed rammer flere unge

Af Cecilie Rosfort-Nees 12. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Afhængighed af nettet får hundredevis af unge til at søge hjælp ...

Alle kender vist følelsen af at mangle noget, når mobilen ikke er i lommen og af at have behov for at være online konstant ... Men for nogle unge tager det så meget overhånd, at de har brug for hjælp til at få styr på deres afhængighed af nettet. Det fortæller psykologer, der får besøg af flere og flere net-afhængige unge, ligesom steder, der hjælper unge med online-afhængighed får masser af henvendelser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De unge, der er afhængige af nettet, føler sig kun glade, når de spiller på nettet, og de hellere vil være i en virtuel verden end i den virkelige. Men det er ikke så smart, fortæller psykolog Mette Richter til MetroXpress. Det er nemlig i den virkelige verden, at man lærer at få venskaber og lærer at leve sig ind i andre menneskers følelser. Hvis man er afhængig af nettet, kan man risikere at ende med at blive socialt hæmmet.

Læs også: Er du ramt af afhængighed af Instagram?

Samme tendens har Betina Hammer, der arbejder med børn og unge, der er afhængige af nettet i København, oplevet, fortæller hun til MetroXpress:

- Spillene kan give problemer med at passe skole, uddannelse og arbejde. (...) Under vores forløb herinde bliver de unge bevidste om, at det blandt andet er usikkerhed, som får dem til at foretrække den virtuelle verden.

Læs også: Tjek, om du lider af afhængighed af Snapchat!

En talsmand fra Center for Ludomani fortæller, at han synes, man skal passe på med at kalde børn og unge, der spiller meget computer, for afhængige, men han synes også, det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle unge gemmer sig i den virtuelle verden, fordi de har problemer i den virkelige verden ...

Det er altså ret trist at tænke på, synes vi. Kender du nogen, der er afhængige af nettet?

Kender du kun din flirt fra nettet? Få masser af gode tips i galleriet herunder ...

Jegkenderkunminflirtfrainternettet

Når du chatter med din internet-flirt så oplys aldrig dit fulde navn (med mindre i altså har mødt hinanden på Facebook, hvor du i forvejen har skrevet dit efternavn), din fødselsdag, adresse, familiemedlemmers navne og så videre. Heller ikke selv om din internet-flirt spørger efter det – du kan altid sige, at du gerne vil vente med det, til I kender hinanden bedre eller har mødt hinanden i virkeligheden.
Ligesom at du aldrig må give personfølsomme oplysninger om dig selv og din familie, så må du heller ikke give for mange oplysninger, som kan medføre, at man kan finde frem til dig. Hvis du for eksempel fortæller din internet-flirt, at du spiller håndbold så undlad at give oplysninger om klubbens eller din træners navn. Der ligger rigtig mange oplysninger på internettet i dag, hvilket er skønt, men det betyder på den anden side også, at man hurtigt kan google sig frem til alverdens ting om andre mennesker.
Hvis han har givet dig sit navn, så stalk ham så meget du overhovedet kan: Facebook, Instagram, Twitter osv. Tjek også hvilke oplysninger og billeder, der kommer frem, hvis du googler hans navn.
Hvis du beslutter dig for at mødes med din internet-flirt, så kan det være en god idé at ringe op eller skype med ham inden mødet. På den måde får du en fornemmelse af, hvem han er og kan også ud fra det vurdere, om du stadig har lyst til at mødes med ham. Hvis du ringer op fra din egen telefon så ring fra hemmeligt nummer.
Det er også en god idé, at fortælle din mor eller far, at du har mødt en sød fyr på internettet – især hvis du gerne vil mødes med ham i virkeligheden. Hvis I skal mødes, skal dine forældre vide hvor og hvornår, I mødes, så nogle har tjek på, hvor du er.
Når I mødes, så aftal et neutralt sted, som ikke er hjemme hos ham eller dig. Det kan være en café eller et andet sted, hvor der er andre mennesker.
Han behøver slet ikke at være farlig! Så længe du ikke giver for mange oplysninger væk og passer på med hvilke billeder du sender, så kan det faktisk være virkelig hyggeligt med en internet-flirt.

MestLæste