Film & serier

”The Vampire Diaries” kritiseres af homoseksuelle

Af Marie Søndergaard 5. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det seneste afsnit i serien har IKKE gjort homoseksuelle fans glade!

SPOILER ALERT! Hvis du læser videre, er der risiko for, at du bliver spoilet.

Hvis du var vild med karaktererne Mary Louise og Nora fra ”The Vampire Diaries”, så er du helt sikkert ked af det efter det seneste afsnit, hvor begge piger desværre mistede livet. Snøft. Det er jo vildt sørgeligt i sig selv, men det, som mange ser som det største problem, er, at de var de eneste to homoseksuelle karakterer i serien.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Derfor forlader Nina Dobrev "The Vampire Diaries"

For nylig har der været flere eksempler på homoseksuelle karakterer, der har mistet livet i forskellige serier (vi vil ikke nævne serierne her af fare for spoilere), og nu er der rigtig mange både hetero-, homo- og biseksuelle fans af serierne, der synes, det er en meget sørgelig udvikling.

Det kommer nemlig lige efter kampagnen #BuryYourGays, der satte fokus på, at mange serier fremstiller homo- og biseksuelle som mennesker, der har svært ved at leve et godt liv og være glade, og derfor er dødsfaldene i ”The Vampire Diaries” bare endnu mere brænde på bålet, mener nogen.

Test dig selv: Hvem skal du date fra "The Vampire Diaries"?

Se nogle af de sure tweets herunder:

Hvad tænker I om det hele?

Herunder kan du læse 10 ting, du ikke vidste om TVD!

10tingduikkevidsteom”TheVampireDiaries”

Producerne bag ”The Vampire Diaries” ønskede oprindeligt at caste Ashlee Simpson til serien i stedet for Nina Dobrev. Kan du forestille dig en anden end Nina som Elena?
Det har ikke altid været planen, at Stefan og Damon skulle hedde Salvatore til efternavn. I første udkast til serien hed de nemlig Whitmore, fordi producerne synes, at Salvatore lød for italiensk til en amerikansk tv-serie. Senere har de brugt Whitmore som navnet til Elenas og Carolines college.
Ashley Tisdale blev tilbudt at komme til audition, men det sagde hun nej tak til. Man ved ikke, hvilken rolle hun skulle have spillet, men mon ikke Caroline eller Elena er et meget godt bud?
Byen Mystic Falls findes faktisk i virkeligheden, selv om det ikke er der, serien er optaget. Den ligger i Virginia i USA, og der bor lidt under 7000 mennesker. I bøgerne hedder byen Fell’s Church (Fells kirke, red.), men det synes producerne var for religiøst, og så faldt valget altså på Mystic Falls.
Både Paul Wesley (Stefan), Zach Roerig (Matt) og Michael Trevino (Tyler) gik først efter rollen som Damon, inden de blev castet i deres nuværende roller.
Flere af skuespillerne er blevet brugt i en kampagne for Røde Kors, hvor man har opfordret unge studerende til at donere blod under titlen ”Sult en vampyr, og doner blod”, og over 3500 mødte frem i den gode sags tjeneste. Til gengæld fik de lov til at se scener fra ”The Vampire Diaries”, som ingen andre har set.
I bøgerne er der endnu flere overnaturlige væsner, end dem vi ser i serien – heriblandt engle og magiske ræve. Men producerne har altså trukket grænsen for det overnaturlige et andet sted end bøgerne.
Tyler Lockwood var tæt på at blive skrevet ud af serien, fordi de ikke synes, hans historie var relevant nok i starten. Det var dog udsigten til, at han ville blive hybrid, der fik dem til at beholde ham i serien. Yay!
Elena var tæt på at få en BFF mere end Bonnie og Caroline. En karakter ved navn Meredith var nemlig skrevet ind i det første afsnit, men det fortrød instruktøren, fordi han synes, der ville blive for mange at holde styr på.
Det første afsnit af serien blev optaget i Canada, men da den blev købt og forlænget, rykkede de til Georgia, hvor de har optaget lige siden.

MestLæste