Film & serier

”Vampire Academy”: Det skal du vide!

Af Luise Gregersen 5. december 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi glæder os helt vildt meget til filmen ”Vampire Academy” får premiere. Her er alt, du skal vide om ”Vampire Academy”!

Lyder en blanding af "Mean Girls" og "Twilight-sagaen" som noget for dig? Så skal du bare kende serien "Vampire Academy"!

Hvis du ikke allerede kender bogserien "Vampire Academy" eller "Frygtens skole", som den hedder på dansk, så er det på tide! Serien "Vampire Academy", der bliver sammenlignet med både "Harry Potter", "The Hunger Games" og "Twilight", er på rekordtid blevet kult i hele verden. Til sommer kan du se filmatiseringen af "Vampire Academy" i biografen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Vampire Academy" handler om den rebelske pige Rose Hathaway, der er halvt vampyr og halvt menneske - også kaldet en Dhampir. I "Vampire Academy"s univers findes der både gode vampyrer, som hedder Moroi, og onde vampyrer, som hedder Strigoi.

Roses bedste veninde, Vasilisa, tilhører en ældgammel slægt af Moroi, og det er Roses opgave som Dhampir at beskytte Vasilisa mod de onde Strigoi. De to veninder lever i skjul, men da de en dag bliver opsporet, bliver de sendt til kostskolen St. Vladimirs Akademi, som er en skole for gode vampyrer og deres vogtere.

Det glæder vi os mest til:
- De vildt fede actionscener, der lagt op til i bogen. .
- Hotte Danila Kozlovsky i rollen som træneren Dimitri.
- Roses megasjove og sarkastiske replikker.

Bøgerne er skrevet af Richelle Mead. Der findes seks bøger i serien, men indtil videre er kun tre af dem oversat til dansk. Her er en liste over bøgerne i serien "Vampire Academy":

"Vampire Academy" ("Frygtens skole")
"Frostbite" ("Bidende kulde")
"Shadow Kiss" ("Skyggekysset")
"Blood Promise"
"Spirit Bound"
"Last Sacrifice"

"Vampire Academy" er blevet filmatiseret med seje Zoey Deutch, der også har været med i "Beautiful Creatures", i hovedrollen som Rose Hathaway. Den første film får premiere i Danmark i juli 2014, men du kan allerede se traileren her:

Skal I se "Vampire Academy", når den kommer i biografen?

MestLæste