Film & serier

Laver Disney ny actionfilm?

Af Stine Kærsgaard 31. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læs her, hvilket eventyr Disney har planer om at lave til en liveindspilning.

Med den store succes "Cinderella" - samt den kommende "Beauty and the Beast" - har Disney nu planer om at lave endnu en liveindspilning af en af deres animerede film.

Valget er faldet på Mulan, og Disney skulle efter sigende have købt et manuskript om den tapre, kinesiske pige, der udgiver sig for at være en mand for at tage sin fars plads i krigen, skriver det amerikanske medie The Hollywood Reporter.

Den animerede udgave af Mulan var en kæmpe succes. Filmen gjorde sig fortjent til både en Golden Globe samt en Oscar-nominering.

Hvilken Disney-film ville I helst have, der blev indspillet live?

Disneyfilmgørdigklog

Stort set alle Disneyfilm ender godt, og specielt i ”Tornerose” er det mest gennemtrængende budskab, at kærlighed overvinder alt. Det bliver helt klart, når prinsen kysser Tornerose for at ophæve hendes forbandelse med et ægte kærlighedskys.
Er man faldet ned i et mørkt hul i sit liv, så må man kæmpe sig tilbage. Det må mange Disney-karakterer indse, og specielt ”Alice i Eventyrland” illustrerer det, ved de mange udfordringer Alice stilles for at komme igennem Eventyrland. Hun stilles mange dilemmaer og må gå på kompromis med sig selv. Selvfølgelig får hun en masse hjælp fra sine venner, men i sidste ende er det hendes egne handlinger, der ændrer hendes situation.
Det kan betale sig at holde begge ben på jorden og ikke være grådig efter magt, rigdom og berømmelse. Det kan i sidste ende ødelægge en. Det må Jafar i ”Aladdin” indse, da han bliver fanget i lampen, som ellers var hans mål mod ultimativ magt.
Hvis man tror på sig selv, kan næsten alt lade sig gøre. Det finder Dumbo ud af, da han pludselig flyver kun ved hjælp af én fjer. Uden at vide det, har Dumbo hele tiden kunnet flyve, men han har aldrig turde prøve. Da han får en fjer i snablen, forsvinder frygten i ham. Senere har han så stor tro på sig selv, at fjeren ikke længere er nødvendig. For mange symboliserer fjeren også den store effekt en enkelt ting eller ven kan have på en anden person.
Hjælp kommer til dem, som har brug for den, og ofte kommer den uventet. Det er sjældent, at en karakter i en Disney-film ikke har brug for hjælp. Et lyn redder Snehvide og dværgene fra den onde heks, musene hjælper Askepot med at blive smuk til ballet og Quasimodo får råd af stenskulpturer. Hjælp kommer i mange og oftest uventede former.
Døm ikke altid på det ydre, da der gemmer sig mere indeni. Det bliver tydeligt skildret i ”Skønheden og Udyret” ved den flotte men dumme Gaston og det grimme men kærlige Udyr.
Det er nemt at blive fristet i livet, men ikke alt er godt for dig. Derfor er det godt at være kritisk og ikke lade sig lokke af alt. Er det for godt til at være sandt, så er der måske noget om snakken. Det kommer blandt andet til udtryk i ”Tornerose”, der fristes af den skinnende spinderok, og ”Snehvide”, der bider i det lækre æble.
På oplevelser! Mange mennesker er bange for at prøve noget nyt, fordi de er utrygge ved det, men hvis man tør bryde sine egne grænser, kan det give fantastiske oplevelser. Ariel bliver i den ”Lille Havfrue” tiltrukket af prins Eric, og selv om hun ikke er tryg ved at nærme sig menneskerne, gør hun det og bliver forelsket.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste