Disney_homoseksualitet
Film & serier

Lærer viste elever Disney-film med en homoseksuel karakter. Så blev forældrene rasende

Af Sebastian Myrup Hansen 22. maj 2023
Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix
Da en lærer viste Disney-filmen "En forunderlig verden" til sine elever, faldt det bestemt ikke i god jord hos forældrene.

En lærer i USA bliver lige nu undersøgt, efter hun viste sin 5. klasse Disney-filmen "En forunderlig verden".

Det skriver NBC News.

Undersøgelsen skyldes, at der i filmen fra Disney optræder en homoseksuel karakter, og det har sat forældres sind i kog. Siden marts 2022 har det nemlig været ulovligt at undervise børn i alderen fem-ni år om seksuel orientering og kønsidentitet i Florida, hvor skolen ligger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jenna Barbee, læreren der viste filmen, har på TikTok udtrykt sin forargelse over, at hun nu bliver undersøgt af sin arbejdsplads.

Hun fortæller, at hun viste sine elever filmen i forbindelse med et videnskabsforløb, som de netop har haft. Her mente hun, at det var nærliggende at vise science fiction-filmen "En forunderlig verden", der handler om en opdagelsesrejsende familie.

Jenna Barbee udelukker, at hun viste filmen, fordi der var en homoseksuel karakter med.

Forældre og skolebestyrelsen anklager hende for at indoktrinere elever i LGBTQ+-identiteter og dermed med at gå på kompromis med elevernes sikkerhed.

– Det her er en offentlig skole, hvor elever fra alle baggrunde, kulturer og religioner er velkomne og burde blive hyldet og repræsenteret. Jeg har aldrig villet indoktrinere nogle til at følge mine overbevisninger, siger hun i en video på TikTok.

En forælder anklager Jenna Barbee for at "fjerne uskyldigheden" fra sit 10-årige barn ved at vise filmen.

– Når film som denne bliver vist for elever, giver det lærere mulighed for at åbne op for en samtale, som ikke hører hjemme i et klasseværelse. Jeg vil ikke tillade denne minoritet at infiltrere vores skoler.

Seneste nyt er, at alle de elever, som har set "En forunderlig verden", nu skal interviewes af en repræsentant fra skolen og en efterforsker fra Uddannelsesafdelingen.

Denne artikel blev første gang bragt på SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste