Normal people
Film & serier

Her er 6 romantiske serier til Valentine's Day

Af Claus Nygaard Petersen 14. februar 2023
Foto: Ho/PA Images/Ritzau Scanpix
Vi har finkæmmet streaminguniverset for romantiske serier og fundet frem til disse anbefalinger i anledning af valentinsdag.

Røde roser, chokoladeæsker formet som hjerter og Netflix and chill.

Mulighederne er mange til Valentine's Day – eller valentinsdag, som den hedder på dansk.

Men skulle planerne i sidste øjeblik gå i stykker af den ene eller den anden grund, og du er nødt til at finde på en plan B, så frygt ej. Vi har din ryg og har kigget streaminguniverset igennem for romantiske serier og fundet frem til seks suveræne anbefalinger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er kostumedrama, vanvidskomedie og fed musik for alle pengene blandt vores udvalgte. Alle har kærlighed som et centralt tema, og som alle i gode kærlighedshistorier er den ikke sådan ligetil. For så ville der ikke være meget at fortælle.

BRIDGERTON

Julia Quinns romantiske bogserie om den titulære familie Bridgerton, er blevet en af Netflix’ største succeser, og det er på bare to sæsoner.

I første sæson fulgte vi den ældste datter Daphne (Phoebe Dynevor) og hendes amorøse kat efter musen-leg med den charmerende, eftertragtede ungkarl, hertug Simon Basset (Regé-Jean Page). Anden ombæring skiftede fokus til familiens overhoved, ældstesønnen Anthony (Jonathan Bailey) og hans vaklen mellem, hvilken af de smukke og velhavende Sharma-søstre han skulle vælge.

I det farvestrålende og storromantiske serieunivers er at af de store højdepunkter i Bridgerton den mystiske Lady Whistledown. Hun er forfatter på et sladdernyhedsbrev, hvis indhold får selv Se & Hør til at virke som en pamflet for folkekirken.

Begge sæsoner af Bridgerton kan streames hos Netflix.

Foto: Netflix

NORMAL PEOPLE

En af de mest populære bøger i 2010'erne, var Sally Rooneys Normal People (på dansk Normale mennesker). Historien om enspænderen Mariannes og fodboldspilleren Connells komplicerede og realistiske forhold, med alle dets op- og nedture, var guf for alle romantikere.

Og serie-adaptationen blev en lige så stor succes. Den irske miniserie på 12 afsnit med Daisy Edgar-Jones og nyligt Oscarnominerede Paul Mescal i hovedrollerne som Marianne og Connell holdt seerne fastlåst i et jerngreb foran skærmen i bar spænding.

Ville det rent faktisk lykkes de to at finde hinanden endegyldigt i sidste ende? Eller ville de være et af de mest hjerteskærende forliste forhold i seriehiistorien? Vejen dertil er spændende og fyldt med grin, gråd og glæde.

Normal People kan streames hos HBO Max.

Foto: HBO Max

HEARTSTOPPER

Vi bliver i det ungdommelige hjørne med det britiske coming of age-hit fra Netflix, Heartstopper. Forlægget er Alice Osemans populære internettegneserie og grafiske novelle af samme navn og er noget af det bedste ungdomsdrama, Netflix har lavet nogensinde.

Hovedhistorien handler om gymnasieeleven Charlie Spring (Joe Locke), der crusher hårdt på den populære rugbyspiller Nick Nelson (Kit Conner). Følelserne udvikler sig efter, at de to har siddepladser ved siden af hinanden i et fag.

Tempoet hvorpå romancen udfolder sig og seriens overall-tone er noget helt specielt. Heartstopper får elegant flettet et væld af LGBT+-historier og er på sin vis den perfekte partner-serie til en anden Netflix-serie, nemlig Sex Education. Sidstnævnte har en mere humoristisk tone som anker, men bygger på nogle af de samme værdier og er ligeledes fremragende.

Heartstopper kan streames hos Netflix.

Foto: Netflix

HIGH FIDELITY

For seriefans er der næppe noget mere frustrerende, end når ens yndlingsserie bliver canceled. Især når det er en med så stor kvalitet som High Fidelity.

Serien tager sig nu friheder i forhold til Nick Hornbys romanforlæg og filmen med John Cusack fra 2000, men den fungerer upåklageligt. Faktisk er serien i mange henseender bedre end både bogen og filmen. Hovedpersonen er stadig den gnavne pladeforretningsejer Rob, men i denne ombæring er karakteren en sort kvinde spillet med bravur af uforlignelige Zoë Kravitz.

Det drejer sig stadig om, at Rob forsøger at komme sig over bruddet med sin seneste kæreste Mac (Kingslet Ben-Adir). Rob taler direkte til publikum og fortæller om de fem hårdeste brud, hun har været igennem, samtidig med at hun langsomt gør klar til at åbne sit hjerte for andre og ikke kun vil bruge tid på engangsknald. Derudover bugner High Fidelity af fed musik og lårklaskende sjove replikker, så der er ikke en lattermuskel, som ikke bliver brugt. Og selvfølgelig er der masser af kærlighed.

High Fidelity kan streames hos Disney+.

Foto: Disney+

CRAZY EX-GIRLFRIEND

En af de skønneste serier nogensinde til at forene, komik, drama og musical er uden sammenligning Crazy Ex-Girlfriend. Udgangspunktet er advokaten Rebecca (Rachel Bloom), som en dag tilfældigvis støder ind i sit ungdoms-crush Josh (Vincent Rodriguez III) i New York, hvor hun bor.

Han skal til at flytte tilbage til deres barndomsby West Covina i Californien. Rebecca beslutter sig for at sige sit job og følge efter i et forsøg på at genfinde lykken. Hvis det lyder lidt stalker-agtigt, er det ikke helt forkert. For Rebecca er besat af Josh.

Over de fire sæsoner kommer vi i dybden med Rebeccas skrøbelige psyke og de problemer, som hun i lang tid har forsøgt at undertrykke. At man formår at fortælle den alvorlige historie, samtidig med at man omgiver den med mindeværdige og lattervækkende musicalnumre, er intet mindre end fantastisk.

Hver sæson er bedre end den foregående, og i takt med at Rebecca får øjnene op for andre mænd, bliver dilemmaet også, hvem hun skal vælge. Sjældent har en romantisk serie fået så samlet så mange forskellige genre og elementer og er lykkedes med udførslen. Crazy Ex-Girlfriend er kort sagt et moderne – og kriminelt overset – mesterværk.

Crazy Ex-Girlfriend kan streames hos Netflix.

Foto: Netflix

LOVE

En af de mest realistiske skildringer af et forhold kommer i serieform fra comedy-guruen Judd Appatov. Med film som The 40-Year-Old Virgin, Knocked Up og This is 40 er han bestemt ikke ueffen, når det kommer til at skildre kærlighedens mange skikkelser.

I Love ser vi dating og forhold gennem øjnene på Mickey (Gillian Jacobs) og Gus (Paul Rust). Hun er alkoholiker, sexafhængig og lyver gerne over for sig selv og andre, mens han er en akavet gut, der ikke gebærder sig godt i sociale sammenhænge og har en tendens til højlydte vredesanfald, når han ikke får sin vilje.

Love minder meget om den fremragende You’re the Worst – som af uransagelige årsager pt. ikke kan streames i Danmark (stram op Disney+!) – i dens udforskning af uperfekte menneskers datingliv. Der er gråd og grin side om side i lange baner, og, ikke mindst, hjertevarmende romantik.

Love kan streames hos Netflix.

Foto: Netflix

Artiklen blev første gang bragt af Vi Elsker Serier. Dette er en redigeret version.

MestLæste