Film & serier

Frederik Winther Rasmussen – spiller Adam i PULS

Af Karen Emilie Thalsgaard 17. juli 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Lær PULS skuespillerne endnu bedre at kende, når vi spørger ind til hvordan det har været at spille med i den nye ungdomsserie.

Hvordan har det været at medvirke i PULS?

Det har været virkelig spændende, og har lært mig en hel del om nogle tematikker som jeg måske ikke tænkte så meget over før. Det gjorde ihverfald at man lige tænkte en ekstra gang over hvad der f.eks. var baggrunden for at en vis person opfører sig som han/hun gør. At der altid er en bagside af medaljen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad var det sværeste ved at spille din rolle?

Det sværeste har nok været at retfærdiggøre balancegangen mellem to forskellige “lejre” i en magtkamp, specielt når den står mellem ens bedste ven og ens bror. Hvor langt man skal/kan gå den ene eller anden vej, så der ikke behøves at blive lave om på hvad der før var normalt.

Hvad har været det sjoveste ved at spille din rolle?

Det sjoveste har klart været at opbygge de forskellige forhold mellem karakterene, hvilket også kommer senere hen. Specielt at finde ud af hvilke slags brødre Bastian og Adam skulle være, og hvordan dynamikken f.eks skulle være mellem de to bedste venner Adam og Erik.

Kan du nævne en scene i serien, som var særligt svær/sjov/tankevækkende at indspille?

Synes scenen Hvor Bastian ligger inde på sit værelse og “hygger sig” hvor Adam går ind og afbryder var meget sjov, da jeg jo godt som spiller vidste på forhånd hvad det var der skete, men bare skulle spille den irriterende storebror der bare vader ind over Bastians grænser.

Læs også: Albert Rudbeck Lindhardt – spiller Bastian i PULS

Kan du genkende de følelser og tanker, du arbejder med i serien fra dit eget liv?

Rigtig meget. Har selv en lillebror på ca. samme alder som jeg er meget tæt med. Har selv oplevet folk der nogle gange godt kan gå over andres grænser for at sætte dem selv i bedre lys. Og så har jeg også selv været forelsket i en pige, der egentlig er ret mystisk hvor det ikke er til at forklare. Så vidste hurtigt hvordan jeg syntes det skulle gribes an.

Serien omfatter mange forskellige problematikker, tabuer og udfordringer ved at være ung. Er der én bestemt problematik, som du godt kunne tænke dig at være med til at ændre i den virkelige verden?

Jeg synes at der godt kan sættes mere fokus på det faktum at man sagtens kan være forelsket i en “person” om det så er en dreng eller pige, burde være underordnet. Der er allerede meget fokus på det, og ens seksualitet, men i bund og grund er det jo bare et andet menneske man holder af. Det at man ikke nødvendigvis behøver sætte et “label” på at så er man det ene eller så er man det andet.

Er du blevet gode venner med nogle af de andre skuespillere?

Rigtig gode ja. Vi gik op og ned af hinanden i ca. 3 måneder tror jeg, og når man indspiller noget, kun med folk på ens egen alder, så er det klart at man får et andet bånd til dem som man ikke kan få med andre, rigtig hurtigt. Vi ses stadig den dag i dag.

Hvad er det vigtigste, du har lært ved at medvirke i serien?

Har fået en meget bedre forståelse og meget større respekt for det at turde at være sig selv. Også selvom det virker til alle så er imod en. Derudover også at der i næsten alle tilfælde altid er en grund til at en person opfører sig som han/hun gør. Det er ikke altid bare for at være modbydelig eller ond at der bliver gjort som der bliver gjort. Der er altid en årsag bag en handling.

Har du et godt råd, som du vil give videre til Vi Unges læsere?

Jeg synes man skal tænke over at behandle hinanden ordentligt, ligegyldig hvad der så ligger til grund for det. For man ved aldrig hvordan den anden person har det med det, eller hvilke tanker det sætter i gang i deres hoved. Det er sikkert blevet sagt mange gange før, men synes virkelig serien er god til at understrege hvorfor det er vigtigt. Det ville jeg ihvertfald godt have sagt til mit yngre jeg hvis jeg kunne.