Film & serier

”Dumplin” kæmper for et positivt kropsbillede

Af Nanna Skousbøll 7. december 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Netflix-filmen ”Dumplin” handler om en stærk pige, der kæmper for sin plads i en skønhedskonkurrence og for at ændre skønhedsidealerne i Texas. Men kan man overhovedet ændre på traditioner?

Filmen ”Dumplin” handler om en pige, der falder uden for de traditionelle skønhedsidealer. Hovedpersonen Willowdean går under navnet ’Dumplin’ og spilles af den populære skuespiller Danielle Macdonald, der er kendt fra filmen ”Patti Cakes”.

Filmen er basereret på en bog, der blev udgivet af Julie Murphy i 2015, og kommer til at følge bogen så meget som muligt. Filmen handler om Willowdean, der ikke synes, hun lever op til de traditionelle kropsidealer, og samtidig er hun datter af den lokale skønhedsdronning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Anmeldelse: "Sierra Burgess" er relatable men forudsigelig

Hendes mor, Rosie, vandt Blue Bonnet-konkurrencen som teenager, og hun forstår ikke helt, at hendes tid som skønhedsdronning er slut. Men selvom Willowdeans mor har været en skønhedsdronning, så er Willowdean ikke ked af, at hun ikke ligner sin mor og lever op til samme idealer.

Hun har nemlig sin helt egen måde at gøre tingene på – i hvert fald indtil hun møder Bo. Bo er en sød fyr, der viser interesse i Willowdean, men hun begynder at tvivle på, om en pige som hende kan være sammen med den flotte fyr. Det ændrer sig heldigvis, da ’Dumplin’ vælger at deltage i den årlige skønhedskonkurrence for at overbevise sig selv om, at hun er lige så meget værd som alle andre.

Læs også: Endelig! Vi er klar med slikskålen: Mowgli har premiere på Netflix i dag

Der er altså lagt op til vildt meget girl power i ”Dumplin’”. Det er mega cool at der kommer en film, som kæmper for, at man skal elske sig selv lige præcis, som man er. Vi er ret spændte på, om den lever op til vores forventninger.

Se traileren herunder:

Læs mere om