Kan du ikke sove?
Film & serier

Det her skal du se, hvis du ikke kan sove

Af Sisse Tvegaard Andersen 7. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du svært ved at sove? Nyt streaming-site vil hjælpe dig med at falde i søvn.

Er vi enige om, at det er SÅ dejligt at tage en lur, mens fjernsynet eller computeren kører foran dine lukkede øjne? Det er bare ikke altid helt let at falde i søvn midt i et superspændende afsnit af ”Pretty Little Liars” eller ”Teen Wolf”, og hvis det endelig lykkes, så er man helt forvirret, når man vågner og er gået glip af en helt masse af handlingen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Kan du ikke sove?

Det har fået to fyre til at starte streaming-sitet Napflix, der samler alle de mest søvndyssende videoer fra YouTube, så du helt selv kan vælge, om du vil falde i søvn ved at se på en to timer lang video af en brændende pejs, en optagelse af verdensmesterskaberne i skak 2013 eller et dokumentarprogram om pandaer.

Læs også: Du gætter aldrig, hvad hunde drømmer om

En af mændene bag sitet, Victor de Tena, fortæller til Metro.co.uk, at han fik idéen efter at have set en fodboldkamp uden mål, som virkelig gjorde ham træt. Han forklarer også, at sitet går efter videoer, der er ensformige og afslappende, og hvor man ikke går glip af noget vigtigt, når man lige tager sig en morfar undervejs.

I galleriet her får du otte gode tips at sove bedre:

styrtankerne,førdusover

Forudsætningen, for at du sover godt, er, at miljøet i dit soveværelse er i top. Med det menes der, at der blandt andet ikke må være for varmt, for koldt eller andre ting, der kan forstyrre din søvn. Sørg for at lufte ud hver eneste dag, og sørg for, at du har en seng, som du ligger godt i. Rullegardiner, eller noget andet mørklægning, og en god hovedpude er også et must!
Foto: Shutterstock
For mange tanker og bekymringer er virkelig en hindring for god søvn! Hvis du ligger og spekulerer på alt det, du skal huske – måske fordi du er bange for at glemme det dagen efter– vil du have svært ved at falde til ro. Lav derfor en liste, før du går i seng, hvor du skriver alt det ned, som du skal huske.
Foto: Shutterstock
En anden måde, du kan få tankerne under kontrol før sengetid, er ved at skrive dagbog. Du kan fortælle din dagbog alt om, hvad du går og bekymrer dig om, og det er virkelig effektivt, når man gerne vil have ro i hovedet! Hvis du ikke lige helt ved hvordan, at du skal komme i gang, så find inspiration i artiklen her.
Foto: Shutterstock
Nogle gange kan man have svært ved at falde i søvn, fordi man simpelthen er blevet for træt. Sørg derfor for ikke at blive overtræt inden, du går i seng! Når du sidder og ser tv eller film om aftenen, og du begynder at gabe og får lyst til at lægge dig ned, så sluk, børst tænder og gå i seng.
Foto: Shutterstock
Det er bevist, at lyset fra forskelligt elektronik kan påvirke din søvn negativt! Så hvis du har svært ved at falde i søvn, så prøv at slukke dit fjernsyn, din computer og at lægge din telefon fra dig en hel til en halv time før, du skal sove. Ligger du og sms’er eller skriver beskeder lige før sengetid, vil det sætte en masse tanker i gang. Det er mest optimalt, at din hjerne bliver gearet lidt ned og får ro, før du skal sove.
Foto: Shutterstock
Det kan være ret meditativt og beroligende at gå en aftentur, inden du skal sove – især nu her, hvor aftenerne begynder at blive længere og lysere.
Foto: Shutterstock
Prøv at tvinge dig selv til ikke at ligge og tænke på en masse negative ting lige før, du falder i søvn. Tænk i stedet på tre gode ting, der er sket i løbet af dagen.
Foto: Shutterstock
Hvis du virkelig har svært ved at falde i søvn, så prøv at drikke en kop stærk kamillete en time før, du skal sove. Det virker beroligende på din krop – pas dog på med ikke at drikke for meget, da der kan være en risiko for, at du så skal op og tisse i løbet af natten.
Foto: Shutterstock
Noget andet, der kan virke rigtig beroligende, er et varm bad før sengetid. Der er ikke noget bedre end at falde i søvn ren – særligt hvis sengetøjet også lige er blevet skiftet! Mm. Sov godt!
Foto: Shutterstock

Læs mere om