Film & serier

'Dating for Letøvede': Her er skuespillernes egne datingråd

Af Tanja Hartmann 1. juli 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
DR3
DR3 er klar med en splinterny ungdomsserie, som følger to unge mennesker, der prøver at finde deres plads i datingverdenen. For hvordan er det lige, at man dater efter alle kunstens regler anno 2021?

DR3 er klar med ungdomsserien ’Dating for Letøvede’, der sætter dating-gamet på spidsen og giver et sjovt og genkendeligt indblik i den måde, mange i dag overanalyserer og lægger strategier, når de dater.

Serien handler om hovedpersonerne Oliver og Lærke, der begge er 19 år og singler. Deres venner mener, at de er et perfekt match og bør tage på en date med hinanden. Oliver og Lærkes venner lægger derfor en snedig plan for at hjælpe dem godt på vej, men det kan godt være mere udfordrende, end det lyder. For hvordan skriver man egentlig den perfekte åbner? Hvor lang tid skal der gå, inden man svarer? Og hvad er en succesfuld første date?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan følge med i Olivers og Lærkes komiske og ikke mindst romantiske datingrejse fra den 2. juli på DR3. Serien består af i alt 4 afsnit på 15 minutter, og du kan finde den på DRTV.

I den forbindelse har Vi Unge lavet et eksklusivt interview med skuespillerne fra ’Dating for Letøvede’, som deler deres allerbedste datingtips lige her:

Hvad er dit bedste datingråd?

OLIVER MICHELSEN: Det kan siges helt kort og simpelt: Vær dig selv. Man ønsker ikke selv at forelske sig i en, som er noget helt andet, end de har givet sig ud for.

LAURIDS ANDERSEN: Spørg ind til den anden og sig både de gode og de dårlige ting om dig selv.

ELIAS BUDDE CHRISTENSEN: Tag det stille og roligt. Det er helt okay og supervigtigt at tage tingene, som de kommer. Det er vigtigt at give selv plads og tid til at mærke efter og finde ud af, hvad man selv synes er nice, og hvad der ikke føles godt.

JOSEPHINE ABEBA: Vær altid ærlig omkring, hvad du vil og forvent, at modparten også er ærlig. Husk at have det sjovt med det. At date er en sjov måde at lære sig selv og andre at kende på.

FRIEDA KRØGHOLT: Følg din nysgerrighed og brug dine venner til at dele råd og spørgsmål med.

Hvordan kan man date uden at miste sig selv?

OLIVER MICHELSEN: Man skal aldrig lave om på sig selv, fordi andre synes det. Man skal selvfølgelig lære af sine fejl. Det er også en del af at udvikle sig. Men man skal ikke gå på kompromis med sin personlighed.

LAURIDS ANDERSEN: Bare hav hovedet med i det og tag et skridt ad gangen.

ELIAS BUDDE CHRISTENSEN: Mærk efter hvad du føler og husk på, at når man dater, er det ikke alle dates, der går lige godt, eller at der er kemi - og det er helt okay, hvis der ikke er det.

JOSEPHINE ABEBA: Altid ha' dig selv med. Så prøv at hvile i dig selv så godt, som du nu kan, og husk på, at du er helt god, som du er!

FRIEDA KRØGHOLT: I stedet for at fylde hovedet op med tanker, om hvad personen synes om dig, så overvej, hvad du selv synes om personen. Synes du, at personen passer til dig? Hvad er interessant ved personen? Med det fokus bliver det tryggere og lettere at slappe af.

Hvad er det dårligste datingråd, som du har fået af dine venner?

OLIVER MICHELSEN: Min vennegruppe er meget bevidste omkring, hvordan man opfører sig ordentligt, og de er gode til at sætte sig i andres sted. Derfor synes jeg også, at deres råd har været ret gode.

LAURIDS ANDERSEN: ‘Altid duk op lidt for sent.’ Det er et meget dårligt råd.

ELIAS BUDDE CHRISTENSEN: I vores serie giver en ven Oliver et råd, hvor han siger “bare vær charmerende”, hvilket i sig selv er et ret dårligt råd, hvor der ikke er meget at tage og føle på.

JOSEPHINE ABEBA: “Vent til han/hun skriver”, er et dårligt råd. Hvis du har lyst til at skrive eller tale med personen, så gør det! Det er vildt sejt at turde!

FRIEDA KRØGHOLT: At man ikke må have sex på første date. Man må altid have sex, hvis begge parter har lyst. Bare husk beskyttelse.

Hvornår opstår der misforståelser i forhold til dating?

OLIVER MICHELSEN: Der kan godt opstå misforståelser, hvis den ene person har flere følelser end den anden. Det er nok den største forvirring, hvis følelserne ikke er gensidige.

LAURIDS ANDERSEN: At man skal kysse på første date.

ELIAS BUDDE CHRISTENSEN: Det er vigtigt at kommunikere. Det gælder ikke kun i datinglivet, men i alle relationer. Det er vigtigt at være tydelig, ærlig og grundig i sin kommunikation for at undgå misforståelser.

JOSEPHINE ABEBA: Mangel på kommunikation; vær ærlige overfor hinanden omkring, hvad I vil med relationen, og hvad I forventer af hinanden.

FRIEDA KRØGHOLT: I følge mig er den største misforståelse, at man skal “spille et spil,” når man dater. Tro mig, man kan sagtens skabe spænding og kemi og samtidig have kommunikationen i orden.

Er der noget, du vil ønske, du havde vidst, da du selv startede med at date?

OLIVER MICHELSEN: Lad være med at fokusere på de ting, der ikke lykkes. Dating handler også om at få nogle fede oplevelser med andre mennesker, så glem de dårlige ting og husk at se det positive.

LAURIDS ANDERSEN: Det er slet ikke er så farligt, som nogen måske ville sige.

ELIAS BUDDE CHRISTENSEN: Tag ikke andres gode råd for gode varer. I sidste ende er det kun en selv, der ved, hvordan man har det. Og så husk at nyd det - det er dejligt at være forelsket!

JOSEPHINE ABEBA: Læg mærke til, hvordan du har det i personens selskab. Har du det behageligt, eller føler du dig ukomfortabel? Vær ærlig over for dem, du dater.

FRIEDA KRØGHOLT: Giv den gas, din lækre steg! Spørg andre ud, hvis du synes, de ser søde ud. Du kan ikke undgå at blive såret, men du kan lære, hvordan du kommer op på hesten igen.

Du kan se traileren af serien lige her:

I galleriet nedenunder kan du måde skuespillerne fra 'Dating for Letøvede'.

Skuespillernefra'DatingforLetøvede'

Josephine Abeba som ”Lærke” i serien.
Oliver Michelsen som ”Oliver” i serien.
Laurids Andersen som ”Gustav” i serien.
Frieda Krøgholt som ”Simone” i serien.
Elias Budde Christensen som ”Kris” i serien.

Læs mere om

MestLæste