Film & serier

Anmeldelse: “Semester”

Af Anna Løwe 11. december 2018
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har set den nye norske serie ”Semester”, og vi er totalt vilde med den! Der er bare lige en enkelt detalje, vi godt kunne ønske os, var anderledes… Læs hvad lige her!

DR har for nyligt haft premiere på en ny serie, der hedder ”Semester” – det betyder ferie på norsk. Hovedrollen, Erling, spilles af norske Herman Tømmeraas, som de fleste nok kender som den dameelskende føkkboy Penetrator-Chris i SKAM. Og også i ”Semester” gør han det altså bare rigtig godt!

Serien handler om Erling, der efter otte måneders jordomrejse vender tilbage til Oslo – både fordi, han er ved at løbe tør for penge, men (måske endnu mere) også fordi, hans kæmpe crush, Alba, skriver og plager ham om at komme hjem. Erling vender altså næsen mod Oslo, men det går ikke helt, som han havde planlagt…

En del af de penge, Erling har rejst for, skulle have været brugt til klassens russebuss, da de blev færdige med gymnasiet. Og derfor er nogle af Erlings tidligere klassekammerater ikke særligt store fans af ham længere! De tvinger ham til at give dem penge og vil desuden ikke hjælpe ham med et sted at overnatte. Han ender på sin gamle kammerat, Sunnys, sofa, og her starter altså et nyt kapitel i Erlings liv.

Læs også: Hvem er den hotteste SKAM-fyr?

Åh, den kærlighed…

Selvom Erling var ved at løbe tør for pengene, vil vi godt sætte vores penge på, at han nok mest tog hjem pga. smukke Alba. De catcher op og hygger sig, da Erling kommer hjem, men dagen efter fortæller hun ham, at hun altså ikke liiige har nået at slå ”ordentligt” op med sin kæreste Viktor. Say whaaat?! Og nu havde Erling ellers lige regnet med, at han kunne bo lidt hos hende!

Det vender selvfølgelig lidt op og ned på hans situation, for han vil bare SÅ gerne Alba – men hvor længe kan han lige vente på hende?! Han er jo lige rejst hele vejen hjem til Oslo for at være sammen med hende. Nu må han acceptere Sunnys sofa, men det viser sig (måske) at være en rigtig god ting…

Sunny har nemlig en underbo. Hun hedder Iris, og hun er smuk og charmerende på den der lidt mystiske måde. Der går ikke længe, før Erling bliver i tvivl om, hvem af pigerne han skal satse på. Alba eller Iris? Eller måske dem begge? Vi tør godt love, at Erling får travlt med at finde ud af det hele!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Anmeldelse: "The Princess Switch"

Vi elsker skandinaviske serier, og vores naboer i Norge har altså vist sig at være virkelig gode til at producere dem! Herman Tømmeraas har selv været med til at skrive manuskriptet til "Semester" og producere den. Det synes vi altså også er ret sejt! Den eneste ulempe ved serien er altså, at der lige pt kun er syv afsnit – det er altså hele sæson 1 – og det er bare ikke helt nok til rigtigt at komme under huden på flere karakterer end hovedpersonen. Så vi glæder os altså helt vildt til sæson 2!

"Semester" har alle de elementer, en god serie skal have, så derfor tør vi godt love, at det her bliver en stor succes, der forhåbentlig har mange sæsoner foran sig!

Selvom vi gerne ville se liidt mere, får Semester altså alt i alt fem ud af seks mulige stjerner fra Vi Unge.

MegetMere