Film & serier

Anmeldelse: "Quicksand"

Af Anna Løwe 4. april 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har set de første par afsnit af Netflixs nye dramaserie, ”Quicksand”, og vi er totalt vilde med den! Der er bare én ting, vi stadig ville ønske, vi vidste… Læs hvad, lige her!

Fredag d. 5. april har Netflixs nye serie, ”Quicksand”, premiere. Serien foregår i en smuk forstad til Stockholm, hvor kun de rigtig rige og privilegerede har råd til at bo. Hovedrollen, Maja, spilles af svenske Hanna Ardéhn, og hun gør det SÅ godt. Vi er FAN!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Serien handler om gymnasiepigen Maja, der pludselig befinder sig i midten af en mordsag – hun er nemlig den eneste overlevende efter et skoleskyderi i hendes klasse. Hun bliver indlagt på hospitalet, og da hun kommer til sig selv, og er blevet undersøgt, ankommer politiet og anklager hende for mord og mordforsøg på hendes klassekammerater. Den havde man ikke lige set komme!

Maja er meget stille omkring anklagerne, og man kan slet ikke finde ud af, hvad der er rigtigt eller forkert! Heldigvis stiller både politiet, og Majas advokat, alle de spørgsmål, man virkelig mangler svar på …

Farlig kærlighed

Selv om Maja befinder sig i en situation, de fleste (heldigvis) ikke kan relatere til, så fatter man altså virkelig sympati for hende! Serien starter med skoleskyderiet, men handlingen foregår ofte i flashbacks, hvor vi lærer Maja meget bedre at kende og så småt begynder at finde ud af, hvorfor hun ender, som hun gør.

I fængslet fortæller Maja nemlig om Sebastian. Den lækreste, mest populære fyr på hele skolen, som HUN bliver kærester med den forrige sommer. Maja var nemlig på ferie i Sydfrankrig med sine forældre og lillesøster, kort efter, at hun var begyndt at flirte med Sebastian, og lige pludselig står han bare dér for enden af poolen og tager hendes hånd. SUUUK!

Men det skal altså vise sig at vende op og ned på hele Majas liv – hun ender med at bruge resten af ferien sammen med Sebastian på hans fars kæmpe yacht, og her får man også lidt et indblik i Sebastians og farens forhold. Det er nemlig ret specielt, og vi tør godt love, at det kommer til at have indflydelse på meget af det, Maja ender med at gøre …

Vi elsker skandinaviske serier, og vores naboer i Sverige har altså vist sig at være virkelig gode til at producere dem! Hanna Ardéhn og Felix Sandman gør det megagodt i hovedrollerne, og man kan tydeligt fornemme, at de har god kemi både on og off screen! Den eneste ulempe ved de første afsnit er, at man viiirkelig mangler svar på, hvorfor Maja gør, som hun gør! Det er svært at acceptere, at en så sød og sympatisk pige ender dér, hvor hun gør! Men det er måske også lige præcis derfor, den er så vigtig at se!

”Quicksand” har alle de elementer, en god serie skal have. Der er både kærlighed, drama, spænding og masser af store følelser, så vi tør godt satse på, at I bliver ligeså vilde med den, som vi er – og så har den altså nogle vigtige budskaber, alle kan lære noget af. Vi Unge giver derfor ”Quicksand” seks ud af seks mulige stjerner.

”Quicksand” får premiere fredag d. 5. april på Netflix – se traileren nedenfor:

Læs mere om