Film & serier

8 gode serier til efteråret

Af Thomas Flindt 1. november 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad skal du hygge dig med, når vejret bliver gråt og vådt? Vi har fundet otte gode serier, som helt sikkert får efteråret og vinteren til at gå lidt hurtigere – tjek dem her!

Det er lidt trist at tænke på, at dagene kun bliver kortere og kortere - og koldere for dens sags skyld! Men heldigvis er der også gode ting ved efterår og vinter, for når vejret er dårligt, er det jo oplagt at hygge indenfor - det kan for eksempel være med nolge gode serier?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag testen: Hvilken filmhelt er du?

Heldigvis vrimler det med gode serier for tiden, og selv om mange af dem aldrig kommer på dansk tv, så er streamingtjenester som Netflix, Viaplay og HBO Nordic virkelig kommet på banen med nye spændende serier.

Derfor har vi lavet en liste over de nye og halvnye serier, som vi tror, kan forvandle en kold efterårsdag til den bedste dyne-date. Tjek de fede serier ud her:

Krimi-nyheden
"The Blacklist"
En af USA mest eftersøgte agenter Raymond overgiver sig pludselig til FBI for at hjælpe dem med at fange en terrorist, men med én betingelse: Han taler kun til den nyuddannede FBI-agent Liz. Hvorfor vil Raymond hjælpe FBI efter at have undgået dem i flere år? Har han en skjult dagsorden? Se trailer her.

Serien har premiere mandag den 4. november kl. 21.20 TV3, men du kan allerede se første afsnit på ViaPlay.

Tag testen: Hvilke tv-serie skal du se?

Eventyret
"Da Vincis Demons"
Den unge artist og opfinder Leonardo Da Vinci lever i 1400-tallets Firenze, hvor han arbejder for den rige Medici-familie. Han har en lovende karriere foran sig, men hans liv ændres totalt, da han får øjnene op for en ældgammel skat. Det eneste problem er, at han ikke er den eneste, der jagter den uvurderlige skat, og snart er venner, fjender og familie indblandet i Da Vincis snedige spil. Se traileren her.

Se den på TV3 og Viaplay.

Superhelte vs skurke
"Marvels Agents of S.H.I.E.L.D."
Verden vrimler med mennesker med overnaturlige kræfter, men ikke alle er venlige. Det er derfor agenterne fra S.H.I.E.L.D.s opgave at samle et hold superhelte, som kan hjælpe med at finde og fange de nye superskurke. Se traileren her.

Serien kan ses på Kanal 5 om mandagen kl. 20.00.

Tag testen: Er du filmnørd?

Zombie-chok
"The Walking Dead"
I kender nok allerede serien, men hvis I ikke allerede har set den, er det bare om at komme i gang. Verden er blevet overtaget af zombier, og politimanden Rick Grimes leder et hold overlevende, der prøver at skabe et sikkert liv, men døden venter altid lige om hjørnet … Se traileren her!

Se serien på Viaplay.

Søde havfruer
"Mako Mermaids"
Mennesket Zac får magiske kræfter og en havmandhale ved et tilfælde, og derfor sendes havfruerne Sirena, Nixie og Lyla, som beskytter øen Mako, til fastlandet for at tage kræfterne fra Zac - hvis de ikke gør det, bliver de forvist fra øen. Men opgaven er sværere end den ser ud til, specielt når pigerne aldrig har været på land før. Se traileren her.

Se serien på Netflix.

Tag testen: Er du serie-ekspert?

Neglebideren
"Breaking Bad"
Skolelæreren Walter Whites liv ser sort ud, så for at tjene nogle hurtige penge, går han i gang med at lave stoffet crystal meth med den ungdomskriminelle Jesse Pinkman. Men Walters indtrængen i markedet for euforiserende stoffer er ikke helt uden problemer og hurtigt bliver hans liv et stort kaos fyldt med løgne og løse ender. Se traileren her.

TV 2 Zulu og Netflix

Den hotte
"Orange Is The New Black"
Søde og uskyldige Piper Chapman ryger i fængsel for en 10 år gammel forbrydelse, som hendes ekskæreste lokkede hende ud i. Men livet i fængslet er hårdt, og specielt da Pipers ondsindede ekskæreste dukker op, er hun nødt til at ændre sig for at overleve. Se traileren her.

Se serien på Netflix.

Læs også: 50 serier du skal kende

Den girly
"Girls"
Hvad sker der i en piges liv, når hun går ind i 20'erne? I serien "Girls" følger man de fire meget forskellige piger Hannah, Marnie, Jessa og Shoshanna i deres kamp for at skabe deres egen identitet. Men det er ikke altid lige nemt at få karriere, kærlighed, venner og familie til at gå op i en højere enhed, og så må pigerne træffe nogle svære valg. Se traileren her.

Se den på HBO Nordic.

Dansedrama
"Hit The Floor"
Da cheerleaderen Ahsha bliver en del af Los Angeles' NBA-holds cheerleadergruppe Devil Girls, opdager hun, at livet som cheerleader er fyldt med fristelser, som ikke altid er uden konsekvenser. Hun må derfor finde sit eget ståsted i en verden fyldt med dans, løgne og jalousi. Se traileren her.

Se serien på HBO Nordic.

Tag testen: Hvilken tv-serie kunne du være med i?

Hvilken serie er jeres favorit for tiden?