Film & serier

40 tøsefilm, du skal se mindst én gang i dit liv

Af Amalie Takahashi Christiansen 3. april 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Gennem tiden er der blevet lavet adskillige filmklassikere, og derfor har vi samlet 40 tøsefilm, som vi anbefaler, at du skal se mindst én gang i dit liv! Hvor mange film kan du krydse af vores liste?

Gennem tiden er der blevet lavet utallige gode film, der taler til vores mere pigede side, men når en decideret tøsefilm bliver født, hænger den ved og giver som ofte anledning til et par livslærende citater som vi, der ser med fra sidelinjen, husker fremover.

Vi har derfor samlet 40 af de mest anbefalelsesværdige tøsefilm gennem tiden, som du SKAL se mindst én gang i dit liv med al den girl-power de indeholder – så stryg alle fremtidige planer og gå straks i gang med at se filmene fra ende til anden.

Listen af film indeholder alt fra store filmtitler, der har vundet Oscars til film, der definerede dine forældres tidlige teenageår.

Læs også: Her er alle de nye titler, der kommer på Netflix i april.

Hvor mange film kan du krydse af fra vores liste over tøsefilm, du skal have set mindst én gang i dit liv? Find ud af det i galleriet herunder.

40tøsefilm,duskalsemindsténgangiditliv

En flænge i himlen fra 2014

Selvom den 17-årige Hazel, der har lungekræft, ikke aner, hvor lang tid hun har tilbage, kan hun ikke modstå den tidligere kræftramte dreng Gus med hans insisterende charme, og de forelsker sig langsomt i hinanden. Snart har de to unge mennesker kastet sig ud i et forhold, der foruden de almindelige kæresteproblemer også skal slås imod en uretfærdig og alt for tidlig dødsdom. 

Foto: Mega

Kærlighed ved første hik 1999

Den generte og kejtede Victor Knudsen, der går i 1. G er håbløst forelsket i den dejlige og smukke 18-årige 3.G’er Anja – men rigmandssønnen, den smarte og velhavende Peter, der kører i sportsvogn, vil ligeledes også være mere end bare venner med Anja. Hvis du bliver grebet af Kærlighed ved første hik, så er der heldigvis fire efterfølgere at tage fat på!

Foto: Anja og Victor

Bridesmaids fra 2011

Det er som regel en ære at blive udnævnt som førstebrudepige – men for singlekvinden Annie, hvis liv er et rod, er det en anden sag, da hun finder ud af, at hendes bedsteveninde Lillian skal giftes. Hun ender nemlig i en ufrivillig ”hvem kender bruden bedst”-konkurrence med Lillians nye veninde Helen, og heldigvis for dig fører det virkelig mange sjove scener med sig.

Foto: Mega

Easy A fra 2010

Det er skuespillerinden Emma Stone, der spiller hovedrollen som Olive Penderghats - en ganske almindelig, lidt stille og typisk gymnasiepige, der på grund af en løgn kommer til at fremstå som en, der er med på den værste. Det bliver ikke bedre, da hun pludselig bliver kendt som skolens mest udfordrende pige – men kan hun blive i rollen og bevare løgnen?

Foto: Mega

10 Things I Hate About You fra 1999

Der kunne blive skrevet bøger om, hvor god en film denne er, og hvis du allerede har set den, så ved du, at det er en af de bedste ungdomsfilm, der nogensinde er lavet – fra manuskript til skuespillet.

Foto: Mega

The Last Song fra 2010

The Last Song er endnu en kilde til tårevædede øjne. Den handler om musikelskeren Ronnie, der skal bo hos sin fremmedgjorte far i en strandby hen over sommeren. Hvad der ellers virkede som om kedelig sommer, forvandler sig til en sommerromance uden lige – mellem Ronnie og den lokale fyr Will. Men i kærlighedskampens hede skal hun pludselig tage stilling til sin fars dødelige sygdom, og et foruroligende rygte om sin nye kæreste. Vi forstår godt, at Miley Cyrus og Liam Hemsworht, der spiller henholdvis Ronnie og Will, for alvor blev forelsket under indspilningen af denne film!

Foto: Mega

17 again fra 2009

Den 37-årige Mike, der spilles af den ret så flotte skuespiller Zac Efron, er ganske utilfreds med sit liv og ser hver dag tilbage på de valg han tog i sin ungdom, der førte ham til den bitre mand, han nu var blevet. Efter en forfærdelig storm bliver Mike hen over natten forvandlet til sit 17-årige jeg – og får nu chancen for at vælge anderledes.

Foto: Mega

Fire Veninder - Et Par Jeans fra 2005

Hvor fantastisk kunne det ikke være at finde et par jeans, der passer hele venindegruppen uanset kropsform? Så heldige er de fire bedsteveninder i Fire Veninder - Et Par Jeans fra 2005. De fire veninder skal for første gang skal være adskilt en hel sommerferie, men heldigvis finder de et par jeans, som på magisk vis passer dem alle og kan hjælpe dem med at holde kontakten. Du kan passende se efterfølgeren!

Foto: Mega

A Cinderella Story fra 2004

Du kender den klassiske fortælling om Askepot – i filmen A Cinderella Story fra 2004 står Askepot på rulleskøjter og hedder Sam. Desuden er omgivelserne skiftet ud med highschool, men den onde stedmor og de skrækkelige stedsøstre slipper hun ikke for.

Foto: Mega

Notting Hill 1999

Det lader til, at Julia Roberts medvirken i diverse film har givet anledning til en del filmklassikere – det er Notting Hill fra 1999 et bevis på. Den romantiske komedie fortæller historien om boghandleren William Thacker, der falder for den internationale stjerne Anna Scoot, da hun besøger hans forretning i London.

Foto: Mega

How to Lose a Guy in 10 Days fra 2003

Det er ulideligt morsomt at se skuespillerinden Kate Hudson i rollen som Kate, en magasinforfatter, der har til opgave at skræmme sin flamme væk på 10 dage ved hjælp af de mest stereotype ’lady in love’-fejl, mens fyren Matthew også kører sit spil på hende. Se og lær!

Foto: Mega

A Walk to Remember fra 2002

Denne klassiker er helt klart en af de tunge drenge, der får tårerne til at pible ned. Den følger måske det typiske ’god pige falder for bad-boy’-forløb, men det ender faktisk med at være meget dybere end det. Dette er fortællingen om Landon Carter, som bliver tvunget til at udføre samfundstjeneste efter, at en prank ender katastrofalt. På vejen lærer han Jamie at kende, som er den gode, kristne pige på skolen. De to starter et venskab uden lige, men en hjerteskærende afsløring vender op og ned på det hele.

Foto: Mega

The Notebook fra 2004

The Notebook er muligvis den mest kendte Nicholas Sparks-film, og det forstår man godt… The Notebook fortæller en gribende kærlighedshistorie om turtelduerne Noah og Allie, og om hvordan deres kærlighed overvinder mange års prøvelser. På trods af at Noah og Allie kommer fra forskellige sociale lag, bliver de ved med at finde hinanden og lære, at kærligheden er meget stærkere end de kræfter, der prøver at holde dem adskilt.

Foto: Mega

Mean Girls fra 2004

Ingen film har nogensinde gengivet gymnasiekulturen så genialt som Mean Girls, der har givet liv til utallige memes og GIF’er, selv om filmen er helt tilbage fra 2004 – tag ikke fejl af en filmklassiker, når du ser den!

Foto: Mega

Legally Blonde fra 2001

Det føles sikkert som var det i går, at du så op til Reese Witherspoon på grund af sin totalt ’girly’ rolle i Legally Blonde – og hvis du ikke allerede har set den, er det tid til at tage den til dig nu!

Foto: Mega

Dirty Dancing fra 1987

Man får totalt varmen af at se en svedende Patrick Swayze danse rundt i den dragende fortælling om ’Baby’, der forelsker sig i sommerbyens ’badass’-danseinstruktør, der spilles af netop Swayze – og du får helt sikkert lyst til at rejse dig fra sofaen efterfølgende for at kaste dig ud i det ikoniske løft fra filmen med din kæreste – held og lykke!

Foto: Mega

What a girl wants fra 2003

Den amerikanske teenager Daphne Reynolds har royalt blod i årene, og da hun beslutter sig for at opsøge sin britiske og højtstående far, vender det op og ned på hendes liv. Hun møder med det samme den søde musiker Ian Wallac, men møder også en del modstand på sin vej – kan denne utraditionelle pige, der møder op i jeans og top hos dronningen modstå presset?

Foto: Mega

13 snart 30 fra 2004

Du kan helt sikkert relatere til ønsket, man havde som barn, om at blive stor - men man skal åbenbart passe på, hvad man ønsker sig, især hvis man som den 13-årige Jenna Rink i ’13 snart 30’ vågner op som sit voksne jeg på 30 år – sikke et mareridt…

Foto: Mega

Forgetting Sarah Marshall fra 2008

Det er slemt at blive dumpet af sin kæreste gennem fem år, men for Peter kommer det til at vende op og ned på hans liv, da han beslutter sig for at tage en tur til ferieparadiset Hawaii. Uden at vide at hans eks Sarah, der bliver spillet af skuespillerinden Kristen Bell, opholder sig i byen med sin nye fyr. Se Forgetting Sarah Marshall, hvis du har brug for et godt grin (og chancen for at se skuespilleren Jason Segel helt nøgen).

Foto: Mega

Confessions of a Shopaholic fra 2009

Som mange andre piger, elsker Rebacca Bloomwood at shoppe. Problemet er bare, at hun shopper så meget at hun er ved at drukne i gæld. Desuden drømmer Rebecca om at arbejde på byens største modemagasin, men får i stedet et job som rådgivningskolumnist på et finansmagasin, der er ejet af samme firma. Hendes klumme bliver en succes, men hendes personlige problemer truer med at ødelægge hendes kærlighedsliv og karriere.

Foto: Mega

She’s the Man fra 2006

00’erne var ikke 00’erne uden Amanda Bynes – og She’s the Man beviser det. Når Viola, der spilles af Amanda Bynes, finder ud af, at skolen skærer pigernes fodboldhold fra, tager hun en kontroversiel beslutning – hun forklæder sig som sin tvillingebror for at spille på drengenes fodboldhold. Undervejs i sin plan begynder hun at falde for sin værelseskammerat, som også er en holdkammerat, Duke, der spilles af den charmerende skuespiller Channing Tatum – og herefter bliver tingene rodede…

Foto: Mega

Black Swan fra 2010

Den smukke skuespillerinde Natalie Portman og skuespillerinden Mila Kunis spiller rivaliserende ballerinaer i dette uhyggelige og psykologiske drama om Svanesøen og taler til dine mørkere sider. Natalie Portman vandt en Oscar for sin rolle, så vi kan varmt anbefale Black Swan.

Foto: Mega

Hustle fra 2019

Skuespillerinderne Anne Hathaway og Rebel Wilson er til at dø at grin over i Hustle fra 2019, hvor den danske Casper Christensen, der står bag serien og filmen Klovn, gør en sjov gæsteoptræden. Filmen skildrer svindel og bedrag, og her er det kvinderne, der har bukserne på og tyren ved hornene – det er det rene girl-power!

Foto: Hustle

Dear John fra 2010

Dette er kærlighedshistorien om den amerikanske soldat John, der møder den unge kvinde Savannah, mens han er på orlov fra krigen. De to bliver fanget i en hed kærlighedsromance og bliver enige om at skrive til hinanden, da han udsendes igen. John begynder straks at planlægge det liv, han skal leve med Savannah, så snart hans udsendelse slutter, men efter 9/11-angrebet bliver han øjeblikkelig genudsendt. Det han kommer hjem til, efterlader ham med et bristet hjerte. Watch and cry...

Foto: Mega

The Great Gatsby fra 2013

Vi forelsker os endnu en gang i Leonardo DiCaprio, når han med sin charmerende ydre spiller den galante milliardær-jetsetter Jay Gatsby i The Great Gatsby. Filmen skildrer på bedste vis 20’ernes pomp og pragt, og det er ikke uden risiko at se den, da den med sikkerhed vil give dig lyst til at svinge hofterne til jazzede toner, når du altså er stoppet med at hyle over filmens tragiske slutning…

Foto: Mega

Skønheden og udyret fra 2017

Du kender nok den klassiske Disney-tegnefilm om Skønheden og udyret fra 1991 – men i 2017 gjorde Disney det igen, da filmklassikeren blev genindspillet, og vi kan atter se den dejlige historie om Belle og udyret, der bestemt er et must see!

Foto: Mega

After fra 2019

Filmen After fra 2019 er en dramatisk fortælling om en uskyldige Tessa og den mystiske Hardin, der oplever en intens kærlighed til hinanden – men en leg sætter det hele over styr, mon kærligheden kan holde til det?

Foto: Mega

The Devil Wears Prada fra 2006

Vi bliver opmærksomme, når der står ‘Prada’ i titlen, og med kombinationen af de to anerkendte skuespillerinder Meryl Streep og Anne Hathaway overfor hinanden er vi solgt! I The Devil Wears Prada får vi tilfredsstillet vores indre modedyr, og det er altid sjovt at være vidne til en god makeover – især når Anne Hathaway i rollen som papirnusseren Andrea, bliver forvandlet til en fashionabel diva – mon denne forvandling kommer til at koste hende sin sjæl?

Foto: Mega

Lady Bird fra 2017

Greta Gerwigs film har landet flere Oscar-nomineringer og med god grund. Enhver teenager, der vokser op i en forstad, kan relatere til denne film.

Foto: Mega

Eighth Grade fra 2018

Hvis din skoletid ikke er så sjov, så er dette den perfekte film til at gense den angst og ensomhed gennem en dybt empatisk linse. Den ensomme Kayla længes efter forbindelse, da hun afslutter sin katastrofale oplevelse på skolen. Det er komiker, forfatter, sanger og YouTube-sensationen Bo Burnham, der instruerer-hvem havde forudset, at han kunne få os til at trille så mange tårer?

Foto: Mega

Titanic fra 1997

Dem, der har set Titanic ved, at der opstår en pludselig hjertebanken, når man bevidner en 22-årig Leonardo DiCaprio i rollen som Jack Dawson, en charmerende dreng fra underklassen i filmen fra 1997. Denne ikoniske fortælling om Titanic skildrer ikke kun den sande historie om skibet, der forliste, men fortæller også kærlighedshistorien om Jack, der forelsker sig i overklassepigen Rose, der spilles af skuespillerinden Kate Winslet. Fra filmens ikoniske temasang sunget af Celine Dion til filmens ikoniske scener, er Titanic et næsten perfekt mesterværk – og alle, der har set filmen véd, at der var plads til Jack på den dør...

Foto: Mega

Booksmart fra 2019

Du vil højst sandsynligt ende ud i et mavekrampende grineflip over Booksmart, der er en fortælling om to bog-kloge piger, der på én aften skal nå at indhente alt det sjove, de er gået glip af i highschool på én aften. 

Foto: Mega

All the Bright Places fra 2020

I All the Bright Places, ser vi den unge skuespillerinde Elle Fanning i rollen som Violet Markey og skuespilleren Justice Smith i rollen som Theodore Finch. Filmen skildrer alle livets facetter som glæde, sorg, ulykke og kærlighed – og det er en smuk fortælling om Theodore, der hjælper Violet tilbage til livet igen efter, at hun gennemlevede et traumatisk biluheld. Filmens twist vil efterlade dig med tåre men med et smil på læben.

Foto: Mega

Bridget Jones’ Dagbog fra 2001

Denne film skal du gemme til en dag, hvor du er særligt trist – for sammenlignet med den ynkelige Bridget, vil dit liv fremstå som en dans på roser! Denne skøre og underholdende film er fortællingen om den 32-årige singlekvinde Bridget, der på alle måder tegner et billede af de uperfektheder, som alle kvinder besidder. Du vil efter at have set filmen prise dig lykkelig over, at Bridget Jones’ Dagbog fra 2001 har to efterfølgere!

Foto: Bridget Jones' Diary

Prinsesse eller ej fra 2001

Det er ren barndomsnostalgi at se Anne Hathaway i rollen som den nørdede og upopulære gymnasieelev Mia Thermopolis i Prinsesse eller ej, hvor hun får sin største overraskelse i sit liv, når hun finder ud af, at hun rent faktisk er Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldo, prinsesse af Genovia. Du er muligvis ikke en prinsesse med skuespillerinden Julie Andrews som din bedstemor – livet er så uretfærdigt - men du kan få lov til at se med på sidelinjen, og heldigvis har filmen en efterfølger!

Foto: Mega

27 bryllupper fra 2004

Er du den eneste i venindeflokken, der ikke har en kæreste? Så se med her! I 27 bryllupper følger vi den kyniske ægteskabs-hader Jane Nichols, der har været brudepige ved hele 27 bryllupper, men aldrig selv har været bruden i centrum. I stedet må hun tilpasse sig og være iført den ene grimme brudepigekjole efter den anden – men i virvaret af bryllupper møder hun Kevin Doyle, der sætter spørgsmålstegn ved hendes kyniske tilgang til ægteskabet.

Foto: 27 Bryllupper

Pretty Woman fra 1990

Pretty Woman vil ikke kun antænde din indre trang til at iscenesætte en mode-makeover-montage, men er også uendelig citerbar. Lad os bare sige, at det ville være en kæmpe fejltagelse at gå glip af den smukke skuespillerinde Julia Roberts i denne klassiker!

Foto: Mega

Mamma Mia! fra 2008

Da den faderløse Sophie (Amanda Seyfried) finder sin mors gamle dagbog, bliver hun pludselig bevidst om, at hendes mor havde hele tre store ungdomskærligheder, der potentielt kunne være hendes far. I søgen efter en faderrolle inviterer Sophie de tre fremmede mænd ud til den græske ø, hvor moren Donna (Meryl Streep) driver hotel – mere siger vi ikke, men du kan jo følge op med Mamma Mia! Here We Go Again fra 2018.

Foto: Mega

Clueless fra 1995

Hovedpersonen Cher Horowitz stjal alles hjerte i 90’erne som den velmenende valley-girl med en misundelsesværdig garderobe, der forsøger at bevise, at hun ikke ’bare er en ditz med et kreditkort’.

Foto: Mega

Grease fra 1978

Hvis du spørger din mor, hvem hun crushede på som ung, vil hun garanteret nævne John Travolta! I den bedste musical nogensinde følger vi den uskyldige Sandy og den charmerende Danny, der forelsker sig hen over sommeren, selv om de ikke ved, om de kommer til at se hinanden igen, når ferien er forbi. Til både Sandy og Dannys overraskelse starter Sandy på selvsamme skole som Danny, men her er den ellers charmerende Danny en helt anden person. Se med når Danny og Sandy igen forsøger at genfinde kærligheden og tilpasse sig hinandens liv.

Foto: Mega

MegetMere