Clary og Jace fra serien "Shadowhunters"
Film & serier

10 ting, du skal vide om "Shadowhunters"

Af Sisse Tvegaard Andersen 19. maj 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du også vild med serien "Shadowhunters"? Bliv meget klogere på din nye yndlingsserie her.

Hvis du er vild med bøgerne i "Dødens Instrumenter"-serien, så vil du helt sikkert elske "Shadowhunters". Serien handler om Clary, der på sin 18-års fødselsdag finder ud af, at hun ikke er den, hun tror. I virkeligheden nedstammer hun fra Skyggejægerne, en ældgammel slægt, der jagter dæmoner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Godt nyt til "Shadowhunters"-fans

Da hendes mor bliver kidnappet, og hun møder den hotte, men mystiske Jace, må Clary kaste sig ud i et nyt og farligt liv, der vender op og ned på alt, hvad hun troede, hun vidste om verden og de væsener, der bebor den. Du kan se hele første sæson af "Shadowhunters" på Netflix lige nu.

Læs også: 10 facts om "The Shannara Chronicles"

I galleriet her har vi samlet de vigtigste facts om serien, så du kan imponere veninderne med din ekspertviden, næste gang I holder "Shadowhunters"-maraton.

10ting,duskalvideom"Shadowhunters"

Serien er baseret på Cassandra Clares bogserie ”Dødens instrumenter”. Den første bog i serien blev filmatiseret i 2013, men da filmen ikke blev det hit, man havde håbet på, besluttede selskabet bag filmen at droppe flere film og i stedet gøre det til en tv-serie.
Den eneste skuespiller, der både er med i filmen og serien, er Stephen R. Hart, der spiller Brother Jeremiah.
Nogle af rekvisitterne i serien, for eksempel stelerne, er til gengæld de samme, som de brugte i filmen.
Selv om serien følger handlingen i bøgerne, har folkene bag serien sagt, at de med vilje laver noget af handlingen om, for at dem, der har læst bøgerne, skal blive overraskede over, hvad der sker.
Inden optagelserne gik i gang, tog skuespillerne på ”boot camp”, hvor de udover at komme i form skulle øve sig i at kæmpe med knive, sværd, piske og andre våben. Katherine McNamara har fortalt, at det faktisk bragte dem tæt sammen fra starten.
Flere fra castet har efterfølgende fået matchende tatoveringer - nemlig en af de runer, skyggejægerne i serien har på kroppen.
Temasangen til serien hedder ”This is the Hunt” og bliver sunget af sangerinden Ruelle. Hun laver virkelig meget musik til tv-serier, og har blandt andet haft sange med i ”The Shannara Chronicles”, ”The Vampire Diaries” og ”Greys Hvide Verden”.
Dominic Sherwood var ret glad for at pranke de andre under optagelserne. På et tidspunkt tapede han Katherine McNamaras hånd fast til et gelænder, så hun ikke kunne komme fri.
”Shadowhunters” har som mange andre tv-serier fået folk til at shippe nogle af parrene i serien. Vores favoritpar er helt klart Malec!
Første sæson af serien kan ses på Netflix nu. Seriens anden sæson får premiere i starten af næste år. Den får efter planen 20 afsnit.

Læs mere om

MestLæste