Emoji
Det sker

What?! Nu kan man blive emoji-tolk

Af Louise Haack 23. december 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det her må være verdens fedeste job, hvis man er emoji-ekspert!

Har du fuldstændig styr på emoji-tastaturet, og elsker du at pifte dine beskeder op med de små ikoner? Så kan det være, at du skal søge det her job. Firmaet Today Translations i London leder nemlig efter en emoji-tolk!

Læs også: Denne emoji blev brugt mest i 2016

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis man har lyst til at søge jobbet, skal man tage en online test, hvor man skal oversætte en række emojis til engelsk for at bevise, at man har helt styr på, hvad de betyder. I nogle tilfælde skal man oversætte emojis til ord, og i andre tilfælde skal man oversætte ord til emojis.

Meeeen … Det er altså ikke alle og enhver, der kan søge jobbet som emoji-tolk, for Today Translations kræver også, at man har en bachelor i psykologi, kommunikation eller lingvistik eller mindst tre års erfaring med at være tolk, hvis man gerne vil søge stillingen. Øv!

Test din emoji-viden: Kan du gætte sangen udfra emojis?

Men det lyder altså alligevel som et ret nice (og lidt skørt!) job, men vi er jo også ellevilde med emojis!

Er du også vild med emojis?

Se her, hvad nogle emoji-ikoner betyder i virkeligheden:

Detbetyderemoji-ikonerivirkeligheden

De fleste bruger den her emoji til at vise, at de er ligeglade, men faktisk skal pigen forestille en kundeservicemedarbejder! En anden teori er, at pigen hænger sammen med den emoji, som får klippet hår, og at hun her viser sin nye frisure frem.
Helt ærligt, det her må da være en mand, der laver nogle seriøst hårde armbøjninger? Nå ikke? Officielt er det faktisk en mand, der bukker som tegn på respekt.
Den her emoji skal faktisk forestille én, der savler i søvne.
Vi ved ikke, hvad vi troede, den her emoji forestillede, men det var i hvert fald ikke et navneskilt!
Vi synes nu ikke, at den her emoji ser særligt lettet ud, men den betyder altså skuffet og lettet på én og samme tid. Hmm…
Det ligner mest en halv aubergine eller en bongotromme, men faktisk er det en sød kartoffel! Hvorfor der er behøv for en sød kartoffel-emoji, forstår vi ikke helt. Især når der ikke findes en burrito-emoji!
Der har været vild debat om, hvad den her emoji betyder. Nogen mener, at den skal forestille hænder i bøn, mens andre er overbevist om, at det er en highfive. Den forestiller faktisk hænder, der beder, men den har intet at gøre med religion. Hænderne betyder nemlig undskyld!
Vi troede seriøst, at den her emoji forestillede marcipankonfekt, men det er åbenbart en japansk fiskekage. Ser man det!
Hænder i en cirkel over hovedet betyder åbenbart okay…
… Mens hænder der er krydsede betyder, at noget ikke er okay. Så fik vi det på plads!
Den her emoji ser mere vred end triumferende ud, men det er åbenbart ikke tilfældet!

Læs mere om