Det sker

Vild iPhone-update: Fra i aften kan du endelig slette dine sendte beskeder

Heine Jørgensen 12. september 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Shutterstock
Apples nyeste opdatering er lige på trapperne, og det betyder blandt andet, at en MEGET ventet feature er på vej til dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Om få dage er det muligt at få fingrene i Apples iPhone 14, men hvis du ikke helt er klar til at punge de tusindvis af kroner op for en ny telefon, er der stadig gode nyheder.

I aften dansk tid bliver den årlige gratis opdatering af softwaren i nyere iPhones og Apple-ure nemlig frigivet. Den hedder iOS 16 og kan fås til iPhone 8 eller nyere og Watch OS 9 til Series 4 eller nyere versioner af Apple-ure.

De nye funktioner

Hvis man kigger på opdateringen til iPhone, er der altså nogle særlige forbedringer i vente. Disse tæller blandt andet ...

1. Mulighed for at tilpasse din låseskærm.

Det betyder, at du får adgang til at bestemme designet af skærmen, så du kan vise tid, data fra din kalender og selv bestemme farver og designet i øvrigt af låseskærmen.

2. Redigering og sletning af beskeder.

Ja, du hørte rigtigt! Beskeder, du allerede har sendt via iMessage, kan du nu redigere og slette. Det kræver dog, at personen, du har sendt beskeden til, også har den nyeste softwareopdatering. Men altså: kæmpe gamechanger!
iOS 16 giver desuden mulighed for at markere læste beskeder som ulæste, hvilket formentlig har været en længe ventet funktion hos dem, der ikke altid får svaret på beskeder med det samme ...

Desuden har "forstyr ikke"-funktionen fået et løft og kan tilpasses flere situationer, ligesom der også er nye funktioner til dig, der gerne vil overvåge din søvn eller bruge uret til at meditere med.

Sådan henter du iOS 16

Du finder den nye software til iPhone i menuen indstillinger under punktet generelt. Det er en god idé at sikkerhedskopiere telefonen, inden du opgraderer, da der altid er en risiko for, at noget kan gå galt. Du skal være på wifi og have en opladet telefon, før du kan hente softwaren ned. Den nye software til Apple Watch finder du i den særlige Apple-app på din iPhone. Uret skal være tilsluttet en lader, før du kan opgradere det.

Denne artikel blev første gang bragt hos sh.dk. Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste