Tiktok
Det sker

TikTok begrænser skærmtid for teenagere – det kommer det til at betyde for dig

af Bonna Haagen Pedersen 2. marts 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
TikTok har annonceret en række nye funktioner. Blandt andet en tidsbegrænsning på 60 minutter om dagen for unge under 18 år.

Du kender det sikkert også.

Det ene minut tager det andet, bliver måske til timer, og pludselig har man brugt langt mere tid på at scrolle på sin For You Page end man lige havde planlagt.

Men fremover vil unge brugere på TikTok møde automatiske begrænsninger for deres skærmtid på appen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Alle konti, der tilhører en bruger under 18 år, vil blive indstillet til en daglig begrænsning af skærmtid på 60 minutter. Begrænsningen vil automatisk blive indstillet på unges konti i løbet af de kommende uger.

Det skriver TikTok i en pressemeddelelse.

Rammer man som ung bruger grænsen på 60 minutter, vil man blive bedt om at indtaste en adgangskode for at kunne fortsætte med at se videoer og lives.

Hvis man ønsker det, kan man altså omgå begrænsningen på de 60 minutter.

Ifølge TikTok indføres funktionen blandt andet for at hjælpe unge brugere med at "have kontrol over deres egen TikTok oplevelse".

Desuden opfordrer firmaet også, at teenagere sætter en daglig grænse for skærmtid, hvis de vælger at slå den kommende standardindstilling på 60 minutter fra og bruger mere end 100 minutter på appen på en dag.

Udover begrænsningen for skærmtid indfører TikTok også en række andre nye funktioner – blandt andet vil de fremover sende en ugentlig meddelelse med en oversigt over brugeres ugentlige skærmtid.

De nye funktioner rulles ud i en tid, hvor TikTok er blevet heftigt kritiseret rundt omkring i verden såvel som herhjemme.

Tidligere denne uge frarådede Folketinget blandt andet sine medlemmer og ansatte at have og bruge TikTok på deres telefoner.

MestLæste