Sidste skoledag
Det sker

Sidste skoledag: Creators opfordrede til ekstreme karameltips

Af Sigrid Glavind 11. maj 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Scanpix Danmark
Carletti-reklamer opfordrede sidste skoledags-elever til blandt andet at fryse karameller ned. Nu beklager de "fejlen"

Chili og peber i karamellerne og sågar frosne karameller. Sådan lyder nogle af de tips, der har floreret blandt creators på TikTok.

Videoerne, som går under kampagnen #sidsteskoledagmedbigben, er betalte samarbejder med Carletti, som producerer de populære karameller 'Big Ben'.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Egentlig lyder meget af det ret uskyldigt, da flere af de unge creators giver generelle tips til en "sjovere" sidste skoledag.

Men blandt de hyggelige tips til kostumer og aktiviteter, opfordrer en række creators også til at fryse karamellerne inden sidste skoledag, så de bliver ekstra hårde.

- Det, man kan gøre, som ikke er så supervenligt, er, at man kan fryse dem ned. Så får børnene ødelagt deres tænder og alt muligt, og det er altså ikke særlig godt. Men jeg ved ikke hvorfor, det har altid været en tradition at fryse dem ned og kaste dem på de små elever, siger en creator i en video.

I andre videoer opfordrer forskellige creators til at lave små huller i karamellerne, hvorefter de kan fyldes med paprika, peber eller chili og pakkes ind igen.

Carletti indrømmer, at de har opfordret creators til at ændre på karamellerne og beklager "fejlen".

- Vi er bekendt med, at nogle af de influencers, som vi samarbejder med, har foreslået at tilføje chili og hvidløgspulver, samt nedfrysning af vores karameller ifm. en kampagne op til sidste skoledag. Det er en klar fejl fra vores side, at vi har opfordret til dette og det beklager vi meget. Vi ønsker på ingen måde at skade nogen og er meget kede af at have skabt en utryg stemning pga. vores ubetænksomhed, fortæller Carletti i en skriftlig kommentar til Vi Unge.

Hvad Carletti gør med videoerne, vides endnu ikke.

Læs mere om

MestLæste