Det sker

Få styr på dit Facebookfeed

Af Susie Pedersen 20. juli 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vidste du, at du kan skræddersy dit nyhedsfeed på Facebook? Se her, hvordan du styrer, hvad du vil se først og fra hvem.

Du ved helt sikkert, at du kan skjule enkelte personers opslag fra dit feed på Facebook, men vidste du også, at du selv kan bestemme, hvilke opslag du helst vil se i dit feed?

Læs også: Faacebook får seje Snapchat-funktioner

Indtil nu er der sikkert kommet flere og flere nyheder op i dit feed, og de har været styret af, hvad du plejer at klikke på. Klikker du på en Vi Unge-artikel i dit feed, er der altså større chance for, at et af vores andre opslag dukker op hos dig. Klikker du aldrig på Vi Unges Facebook-posts, så forsvinder de langsomt ud af dit feed. Det er egentlig meget smart, men man risikerer altså på sigt at gå glip af opslag og nyheder, fordi man ikke tidligere fik klikket på en historie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du vil sikre dig, at du har kontrol over, hvilke nyheder og opslag du ser, kan du nu lave en oversigt over, hvad du vil se, og hvad du ikke vil se, når du er på Facebook.

Læs også: Facebook Messenger er blevet endnu sejere

Hvis du går ind i menuen på Facebook og ruller ned i bunden, ligger der en valgmulighed, som hedder nyhedspræferencer. Når du klikker på den, kan du prioritere, hvem af dine venner og hvilke sider du først vil se opslag fra, og så kan du få et overblik over, hvem du tidligere har skjult og måske genoptage kontakten med nogle af dem. Derudover kan du få inspiration til at opdage nye sider, der minder om nogle af dem, du allerede følger.

Det er altså smart. Når du har toptunet dit feed, risikerer du aldrig at misse en opdatering fra din BFF eller fra Vi Unge! Win!

I galleriet herunder kan se facts om Facebook, du måske ikke vidste i forvejen.

15tingduikkevidsteomFacebook

Facebook startede som hjemmesiden ”Facemash”, hvor drenge fra Mark Zuckerbergs skole skulle vælge mellem piger fra samme skole og beslutte, hvem der var flottest. Der gik det op for Zuckerberg, at folk var vilde med at se deres virkelige venner på internettet.
Facebook hed først thefacebook.com.
Smartphone-brugere med Facebook installeret åbner i gennemsnit app’en 14 gange om dagen. Wow!
600.000 gange om dagen forsøger nogen at hacke andres profiler!
Facebook er blåt, fordi skaberen Mark Zuckerberg er farveblind over for rød og grøn, og blå ser han tydeligst af alle farver.
Du kan ikke blokere Mark Zuckerberg på Facebook. Haha!
”Like”-knappen på Facebook blev i første omgang kaldt ”awesome” (”sejt”, red.), inden hjemmesiden startede.
For hvert minut der går, bliver der trykket like 1,8 millioner gange på Facebook!
Og for hver dag bliver der delt 350 millioner nye billeder.
I 2013 donerede Mark Zuckerberg en milliard dollars til velgørenhed, hvilket var mest af alle amerikanere det år.
Disneyland er det sted, hvor flest har ”tjekket ind” på Facebook.
Den gennemsnitlige Facebook-bruger er på 40 minutter om dagen. Vi er der nok lidt mere, hi hi!
Da Facebook startede, arbejdede der en mand ved navn Steve Chen i et par uger. Han fik dog sin egen idé og forlod Facebook. Hans idé hed YouTube.
Mark Zuckerberg synes ikke, det var en god idé at kunne dele billeder til at starte med. Det er nu den mest populære funktion på Facebook overhovedet.
En undersøgelse har vist, at hver tredje skilsmisse i USA har noget at gøre med Facebook. What?!

Læs mere om

MestLæste