Det sker

Derfor skal du droppe facebook

Af Anja Bruneskjold 30. juli 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Selv om vi synes, det er sjovt at skrive søde beskeder til veninderne og stalke ekskæresten, så er facebook faktisk ikke helt godt for os. Vi har samlet fem gode grunde til, hvorfor du skal droppe facebook.

Spild af tid
Du bruger rigtig meget tid på ligegyldige ting som for eksempel at læse alle din ekskærestes statusopdateringer og kommentere på din bedste venindes kusines feriebilleder. I virkeligheden ville du være lige så glad, hvis ikke du gjorde det, så hvorfor ikke bare holde op? Væk fra computeren!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Dilemma - Problemer på facebook.

Upersonligt
Fordi facebook opdaterer dig på alt fra hvad din søsters veninde skal have til aftensmad til næste weekends fester, har du ikke behov for at tale med folk på samme måde. Men i stedet for at fange din veninde på facebook-chatten, så ring til hende eller kom uanmeldt på besøg. Det er meget hyggeligere at få rigtige statusopdateringer.

Læs også: Få en sød sommerflirt på facebook.

Pas på stalkeren!
Facebook er et rigtig godt sted at snage i andres liv, og faktisk kan du få oplysninger om det meste, hvis du virkelig vil. Men pas på, at stalkeren inde i dig ikke tager over, for lige pludselig ser du dig selv bruge alle dine aftenener på at tjekke din ekskærestes nye kæreste ud. Og er det egentlig ikke lige meget, hvilken frisure hun havde for tre år siden?

Dårlig selvtillid
Når dine facebook-venner uploader billeder og skriver seje statusopdateringer, er det kun for at fremhæve de gode ting, der sker i deres liv. Der er ingen, der skriver om bumseudbrud og dårlige hårdage, og det kan altså godt smitte af på din selvtillid, så du får det rigtig dårligt med dig selv.

Læs også: Bliv populær på facebook.

For meget information
Alle har én eller flere facebook-venner, der elsker at statusopdatere og uploade billeder af ligegyldige ting, du helst ikke vil vide noget om. Hvis du dropper facebook, slipper du for en masse ligegyldig information om alle dem, du måske slet ikke skulle være blevet facebook-venner med i første omgang.

Tip! Det er svært at droppe facebook helt, men engang imellem kan det være godt at give dig selv en pause fra det. Du kan altid deaktivere din profil i en periode for at finde ud af, om det egentlig ikke er meget rart at undvære facebook.

Hvad siger du - kunne du leve uden facebook?

Læs også: Test - Hvilket socialt medie passer til dig?

Vi Unge Facebook, Vi Unge