Tyler Oakley er kendt fra YouTube
Det sker

Derfor er youtubere vrede på YouTube

Af Sisse Tvegaard Andersen 20. marts 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En ny YouTube-funktion, der blokerer ”upassende indhold”, har gjort flere youtubere rasende. Se her hvorfor.

Hvis man vil undgå upassende indhold på YouTube, kan man slå ”Restricted Mode” – på dansk ”Begrænset tilstand” – til inde på hjemmesiden. Men nu har flere youtubere opdaget, at der er en helt bestemt type videoer, der forsvinder, når man har slået ”begrænset tilstand” til – nemlig videoer med LGBT-indhold. LGBT står for "Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender", og det har gjort mange youtubere vrede, at den type indhold bliver opfattet som ”upassende indhold” af YouTube.

Tag testen: Hvilken YouTube-type er du?

En af dem, der er blevet virkelig rasende på YouTube, er Tyler Oakley, som selv har oplevet at få blokeret en af sine videoer. 

- YouTube er ofte det første sted, mange LGBTQ+-unge rundt omkring i verden ser sig selv og deres historier delt og hyldet. At blokere det er skadeligt, så enkelt er det, siger han til TeenVogue.

Læs også: Se den allerførste YouTube-video ever

Den transkønnede YouTuber SeaineLove er også vred over, at de videoer, hvor hun fortæller om at være transkønnet, ikke kan ses, når man har slået ”begrænset tilstand” til.

YouTube svarer i et tweet, at meningen med den begrænsede tilstand er at filtrere ”voksent” indhold fra, og at det kun er en lille del af brugerne på sitet, der slår den til. I tweetet står der også, at YouTube er stolt over at være en platform for LGBT-youtubere.

- Vi er kede af den forvirring, dette har givet, og vi vil undersøge sagen, står der.  

I galleriet får du tips til at få en succesfuld YouTube-kanal fra nogle af de største youtubere:

SådanbliverduYouTube-stjerne

- Det fede ved YouTube er, at du kan vælge lige det emne, du har lyst til, lige meget hvor fjollet det er. Beauty er kæmpestort, men jeg laver også videoer om at være teenager, om dating og skøre videoer, hvor jeg bare finder på noget sjovt.
- Folk elsker, når det føles autentisk og troværdigt, så husk at være dig selv. Hvis du kun går ind i det for at få succes, kommer du ikke til at få det.
- Da jeg startede, var mit kamera ikke det bedste, og jeg plejede at filme om aftenen med min bordlampe som den eneste belysning. Så mit råd vil helt klart være, at du optager med et kamera i okay kvalitet, og gør det om dagen med et naturligt lys fra et vindue.
- Det er vigtigt, at du uploader mange videoer, og gerne så ofte du kan. Det betyder også, at du bliver nødt til at elske at gøre det hårde arbejde, for du kommer til at klippe dine videoer selv, og det kan godt være et stort pres - så du skal helt klart have en passion for at lave videoer.
- Det kræver lidt tid og tålmodighed at blive en mester til at lave videoer, men YouTube er faktisk ret simpelt at bruge. Jeg er ikke lige så teknisk god som andre YouTubere, men jeg er selvfølgelig bedre end mine bedsteforældre. Når jeg har et teknisk problem, plejer jeg bare at søge på Google, og så får jeg som regel svar på mit spørgsmål.
- Selv om du kun har fem abonnenter, skal du huske at have fokus på dit publikum og lave godt indhold til dem. Så længe du har det sjovt med det, er det det eneste, der betyder noget.

MegetMere