Mofibo
J.K. Rowlings ’Barden Beedles eventyr’, ’Fantastiske skabninger og hvor de findes’ og 'Quidditch gennem tiderne’ kommer på lydbog på dansk.
Reklame

De magiske bøger fra Hogwarts-biblioteket i 'Harry Potter' kommer til live på lyd hos Mofibo

Reklame for Mofibo 9. oktober 2023
De fortællinger, som alle troldmænd fra 'Harry Potter'-universet kender til, bliver nu vækket til live på lyd hos Mofibo med tre helt nyindspillede lydbogsversioner på dansk af J.K. Rowlings ’Barden Beedles eventyr’, ’Fantastiske skabninger og hvor de findes’ og 'Quidditch gennem tiderne’.

Mofibo

Mofibo er Danmarks største tjeneste for e- og lydbøger samt podcasts.

Med et bibliotek på over 600.000 titler har Mofibo noget for enhver smag - ligegyldigt om du er til krimi, romance, sande historier, selvudvikling eller noget helt andet.

Gå på opdagelse i Mofibos katalog her.

J.K Rowlings Harry Potter-univers er en hjørnesten i moderne ungdomslitteratur og har siden første udgivelse for 25 år siden formået at holde sig konstant relevant på tværs af generationer.

Den dag i dag er bøgerne stadig nogle af de mest populære i verden, og de, der læste Harry Potter som unge, er nu blevet voksne og har måske selv fået børn, som de introducerer bøgerne til på ny.

Foruden de syv originale Harry Potter-bøger, der alle er blevet filmatiseret med bragende succes, ved alle fans af universet, at hylderne i Hogwarts-biblioteket er fyldt med fængslende bøger med grundige notater fra bl.a. Albus Dumbledore.

Der er især tre værker, som Hogwarts-eleverne ofte nævner, og som du kan tilføje din lytteliste, nu hvor Mofibo helt eksklusivt sætter lyd til disse fantastiske fortællinger. For første gang nogensinde er Barden Beedles eventyr, Fantastiske skabninger og hvor de findes og Quidditch gennem tiderne nemlig blevet indlæst som lydbøger på dansk med både instruktør og skuespillere involveret.

Mofibo
De magiske bøger fra Hogwarts-biblioteket i Harry Potter kommer til live på lyd.
Foto: Mofibo

Instruktøren bag de tre nye lydbøger, Lars Tiesgaard, er Danmarks mest benyttede tegnefilmsdubber og en garvet instruktør på stemmelægningen af en lang række danske animationsfilm og -serier.

Sammen med holdet bag har han forsøgt at få magien fra det kendte Harry Potter-univers ind i indspilningerne:

– På disse tre bøger har vi har haft skuespillerne i studiet enkeltvis i tre timer ad gangen i flere omgange. Inden da havde de hver især læst materialet igennem, sådan at de bedre kunne leve sig helt ind i det magiske univers, de skulle forløse med deres stemmer, siger Lars Tiesgaard.

Alle er de garvede folk, som har prøvet kræfter med at indlæse lydbøger før, og der er tilmed et par af dem, der også har lagt danske stemmer til de samme karakterer i filmatiseringen af Harry Potter-bøgerne, bl.a. Nis Bank Mikkelsen som Dumbledore og Susanne Breuning som Rita Rivejern.

– Det var vigtigt for os at få nærværende og passionerede præstationer ud af hver og en af dem, så læserne kunne lade sig opsluge af universet, siger Lars Tiesgaard.

Barden Beedles Eventyr

Mofibo
J.K. Rowlings ’Barden Beedles eventyr’.
Foto: Mofibo

Barden Beedles eventyr er en samling af fem eventyr, oversat fra de originale runer af Hermione Granger og med helt unikke kommentarer fra Albus Dumbledore. Alle Hogwarts-elever kender eventyrene lige så godt, som mugglerbørn kender Tornerose og Askepot, og det er obligatorisk læsning for alle Harry Potter-fans.

Specielt det sidste eventyr i bogen, Eventyret om de tre brødre, er interessant for læserne, idet det spiller en vigtig rolle i den syvende, originale Harry Potter-bog, Harry Potter og Dødsregalierne.

Lars Mikkelsen lægger stemme til Barden Beedles, og han er den primære stemme i fortællingen. Githa Lehrmann lægger stemme til J.K. Rowling i forordet, der er lavet specifikt til mugglere, så de bedre forstår de ting, der ellers kan blive for magiker-indforstået. Nis Bank-Mikkelsen giver liv til Dumbledore, og hans lærde stemme sætter eventyrene i en historisk kontekst og baner vejen for, hvordan hvert eventyr skal fortolkes.

Find lydbogen hos Mofibo her.

Fantastiske skabninger og hvor de findes

Mofibo
J. K. Rowlings ’Fantastiske skabninger og hvor de findes’.
Foto: Mofibo

Fantastiske skabninger og hvor de findes er fortalt af den verdensberømte Newt Scamander, kendt fra filmen af samme navn. Newt Scamander er magiker-zoolog, der rejser verden rundt i det tidlige 20. århundrede for at forske i magiske væsner. På sine rejser medbringer han altid en speciel kuffert med alle de fantastiske dyr, han støder på undervejs.

Bogen er en sjov og fascinerende guide til alle mulige – og umulige – magiske skabninger, og den er obligatorisk læsning for fans af trolddomsverdenen.

Michael Slebsager lægger stemme til Newt Scamander, og han udgør et stærkt stemmematch til britiske Eddie Redmayne, der havde rollen som netop Scamander i filmen Fantastiske Skabninger fra 2016.

Find lydbogen hos Mofibo her.

Quidditch gennem tiderne

Mofibo
J. K. Rowlings 'Quidditch gennem tiderne’.
Foto: Mofibo

Ingen kommende Quidditch-stjerne bør så meget som overveje at samle et kosteskaft op uden først at have læst Kennilworthy Whisps Quidditch gennem tiderne. Bogen er en fuldfed introduktion til den magiske sport, og Harry Potter lærte selv meget af bogen – bl.a. at man kan bryde reglerne i Quidditch på 700 måder! Men det var selvfølgelig før, bogen blev konfiskeret af Professor Snape.

Thomas Gulstad lægger stemme til Kennilworthy Whisp, der fortæller historien. Özlem Saglanmak lægger stemme til Ginny Potter, der er ansat af Profettidende for at dække Quidditch-mesterskaberne, mens Susanne Breuning lægger stemme til den intrigante sladderjournalist, Rita Rivejern, i ekstramaterialet til sidst i bogen. Dette inkluderer mere end halvanden times bonusindhold med historien om Quidditch World Cup-finalen i 2014 og kommentarer til finalen fra Rita Rivejerns og Ginny Potters perspektiv.

Find lydbogen hos Mofibo her.

De tre nye lydbøger udkommer eksklusivt på Mofibo 9. oktober lige i tide til efterårsferien, så man let kan downloade dem til bilferien, eller måske høre dem sammen med hele familien, når vinden rusker udenfor i sommerhuset.

Læs mere om