gode bøger
Reklame

Bøgerne som får dig til at glemme tid, sted og julestress

Reklame for Gyldendal 1. december 2021
Det er endelig blevet et ægte læsevejr udenfor og juleferien banker på døren. Når hverdagen ikke er fyldt med skole og lektier, så kan du få tid til at smække benene op og give dig i kast med en ny spændende bog. Vi guider dig til vinterens syv bedste bøger, som også er de perfekte julegaveønsker.

Når temperaturen daler og der er flere mørke timer i døgnet betyder det én ting: nemlig at julen er lige rundt om hjørnet! Noget af det bedste ved juleferien er, at vi kan bruge en masse timer på indendørs hygge sammen med venner og familie, men også i vores eget selskab, med fred og ro til fordybelse. Når du skal have tiden til at gå med andet end TikTok og de sociale medier, er der ikke noget bedre end at kravle ind under et tæppe, tænde for lyskæden og fordybe dig i bøgernes verden.

Vi har samlet vinterens syv bedste bøger til ferielæsningen, eller ønskelisten. Hvad enten du vil læse om den store forelskelse, identitetskriser eller den spændende bog som du bare ikke kan lægge fra dig igen, er der noget at vælge imellem.

God juleferielæsning!

De sjove og livsbekræftende bøger

hør lige her Gulraiz Sharif

Hør lige her af Gulraiz Sharif

Debutromanen ”Hør Lige her” handler om 15-årige Mahmouds liv og hverdagen i den norsk-pakistanske familie. Bogen er original, gribende, supersjov og vil med garanti både få dig til grine højlydt og samtidig gøre dig en del klogere.

Bogen blev nomineret til flere priser i Norge i 2020 og kan nu endelig læses her i Danmark.

Find ”Hør lige her” hos Gyldendal her

Camp, kys & kaos bog

Camp, kys & kaos 1 - Det fede liv af Saynab Farah Dahir

Sarah på 14 bliver sendt i et tilbud for overvægtige børn, og vi følger hendes hverdag i medgang og modgang. Bogen er en sjov og livsbekræftende fortælling om dybe venskaber, om at drømme om at kysse med sin bedste ven i hemmelighed, at kæmpe med vægten og ikke mindst de store fremtidsmål.

Find Camp, kys og kaos 1 – Det fede liv hos Gyldendal her

Intriger og spændingsbøger

Byttedyr bog

Byttedyr af Lise Villadsen

Tør du at stole på din sjette sans? Tør du at lade være?

”Byttedyr” er med garanti den bog som du skal sætte lidt ekstra god tid af til at læse, for du kommer til at have svært ved at lægge den fra dig når du først er i gang.

Bogen handler om Wilma på 16 år som flytter ind hos en familie i Florida. Her skal hun være på udveksling i et år. Wilma glæder sig til at opleve alt det, hun har drømt om: de gyldne sandstrande, swimmingpool i baghaven, highschool og hemmelige fester. Men ikke alt er som i de glittede brochurer…

En lokal pige er forsvundet, og snart går det op for Wilma, at et rovdyr skjuler sig i skyggerne. Hun har færten af det – eller har hun? Noget går helt galt for Wilma, mens hun er i Florida. Det her er hendes historie.

Find Byttedyr hos Gyldendal her

Vi var løgnere bog

Vi var løgnere af Emily Lockhart

”Vi var løgnere” er en intens fortælling om en gruppe overklasseunge, hvis venskab tager en helt uventet drejning. Det er beretningen om Cadence og hendes familie, som hver sommer mødes på deres private ø, Beechwood Island.

De tre ældste fætre og kusiner og vennen Gat driver rundt på øen, spiller tennis og bader, og en sommer forelsker Cadence sig vildt og inderligt i Gat. Tilsyneladende er alt idyl, men under overfladen gnaver ormene: Hvem er favoritten til at arve familiens smuldrende formue? Hvem er den mest populære datter?

Den sommer Cadence fylder 18, vender hun tilbage til øen, men noget er anderledes. Hun har været ude for en ulykke, men husker ingenting. Alle omkring hende er så stille. Og hvorfor har bedstefar bygget et helt nyt hus?

Find Vi var løgnere hos Gyldendal her

Bøger om identitet og kærlighed

Det eneste jeg ønsker mig Caroline Ørsum

Det eneste jeg ønsker mig af Caroline Ørsum

Merle tager i byen på en rastløs fredag aften og møder M. Det bliver starten på et uforpligtende forhold med en gensidig aftale om ingen følelser. Til gengæld giver han middage, drinks og søde gaver. Merle oplever det som et eksperimenterende eventyr, men hendes veninde Loui synes hun bliver nødt til at åbne øjnene og indse at alt har en pris.

”Det eneste jeg ønsker mig ” er en fortælling om lyst, kærlighed og den krævende kunst at finde ud af, hvor grænsen går.

Find Det eneste jeg ønsker mig hos Gyldendal her

Bucketlist bog

#bucketlist af Saynab Farah Dahir

Zola er netop blevet færdig med gymnasiet og tør ikke fortælle sine forældre, at hun faktisk ikke har lyst til at starte på universitetet efter sommerferien. Men inden hun starter på det 'liv efter gymnasiet', som hun ikke selv har valgt, har hun lavet en bucketlist med 31 udfordringer, som skal gøre hende til en helt anden mere interessant og initiativrig person. Hver gennemført udfordring skal dokumenteres på en dertil indrettet Instagramprofil. Første punkt på listen ser sådan her ud:

#1: Kys Flirt med en tilfældig fyr og få hans nummer

Velkommen til en vild, underholdende og romantisk tour de force gennem Zolas sommer!

Find #bucketlist hos Gyldendal her

Døgnåben bog

Døgnåben af Cecilie Grønlund

Luna er 22 år og faret vild i livet og sin egen identitet. Hun bor på Nørrebro og ved ikke hvad hun vil. Hun arbejder på en cafe og tumler rundt, mens hun bruger en masse energi på at spekulere på, hvordan det går med hendes ekskæreste, og om hun kan få ham tilbage. Zola opfører sig som en typisk fange af Instagram-kulturen, der har gjort både hende selv og en stor del af hendes generation usikre, selvoptagede og søgende - og midt i sin egen selvoptagethed glemmer hun at være nærværende i forhold til vennerne, der stille og roligt afskriver hende.

Et knivskarpt tidsbillede og et ærligt og troværdigt portræt af Luna på 22 år, der flyder rundt i strømmen af Instagram-opslag og likes og tankerne om, hvor fedt alle de andre har det, og hvor meget styr, de har på DERES liv.

Find Døgnåben hos Gyldendal her

Gyldendal

Julen er en tid, hvor der skal hygges og festes for fuld skrue! Men det kan nu også være tiltrængt at holde en lille pause. Forkæl dig selv eller en du holder af med en god bog fra Gyldendal, der har et væld af underholdende læsning, som med garanti får dig til at glemme sociale medier og julestressen for en stund.

Find meget mere inspiration til de bedste læseoplevelser her.