Det sker

3 trends på Instagram, der hitter lige nu

Ema Seferovic 12. januar 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Stephanie Branchu/Netflix
Måske har du lagt mærke til det - måske ikke. Men måden hvorpå mange bruger Instagram er ved at ændre sig. Men hvordan? Og er det en god ting? Vi dykker ned i 3 trends, der definerer, hvad Instagram anno 2022 er for en størrelse.
Trends kommer og går - og det samme gælder i Insta-land. Vi har støvsuget internettet for æstetikker og trends, som lige nu fylder i vores timelines. Bliv klogere på tre af de allerstørste trends, som lige nu indkapsler måden, hvorpå vi deler vores liv med hinanden online.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Upolerede photodumps

Vi ser dem allerede mange steder på vores timeline på Instagram. Bella Hadid, Dua Lipa og Emma Chamberlain er bare nogle af de kendisser, der deler photodumps med deres mange millioner følgere.

Men hvad er det nu lige, det er for noget? Helt simpelt er photodumps uredigerede (men alligevel bevidst udvalgte) billeder, som mange poster i et karrusel-opslag, altså et opslag med flere billeder.

Billederne i photodumps ser ofte uredigerede og hverdagsagtige ud - men lad dig ikke narre, for der er ofte lagt en masse tanker bag dem.

Se stjernernes photodumps lige her:

Det slørede look

Væk med det skarpe og polerede look. En ny æstetik er ved at finde sin vej ind på manges feed på Instagram, nemlig "det slørede look". Denne trend forsøger også at fremstå som "naturlig", men egentlig kan der i mange tilfælde være en del arbejde bag. Se bare den her video, hvor en TikToker viser, hvordan hun helt bevidst redigerer sine billeder på en måde, så de bliver mere sløret.

Overskyet og gråt

Mens det længe har været en trend at dele billeder på Instagram i skarpe og lyse kontraster, har en ny trend taget over. Det er særligt en æstetik, der bliver brugt af mange influencere - både mikroinfluencere og de helt store influencere. Trenden går ud på at skabe et feed, der ser lidt gråt og overskyet ud.

Det giver ens feed en form nordic noir-effekt, som, ligesom de to andre trends, virker mere realistisk (i hvert falde i de grå vintermåneder) end de polerede lyse billeder, som førhen var de mest populære. Billederne kræver et sort/hvid-filter eller redigeringer, hvor kontrasterne skrues ned.

Oftest skal billederne ligne, at de er taget på en tilfældig måde, selvom de mange gange faktisk slet ikke er det.

Her er et par eksempler på den grå foto-stil:

Casual Instagram

Fælles for alle trends er, at de hører under det fænomen, som har fået navnet "casual Instagram", som direkte oversat til dansk betyder "afslappet Instagram".

Men er det overhovedet afslappet?

Det er der delte meninger om online. Mens mange synes, at denne udvikling af Instagram er forfriskende, og på mange måder minder om det Instagram var engang, er der også en del, der er mere kritiske overfor, om det overhovedet er afslappende at stræbe efter at vise det afslappede liv online.

Her deler en TikToker sine tanker om fænomenet:

Hvad synes du om "casual Instagram"?

Læs mere om

MestLæste