Kultur

Demi Lovato: ”Pas på med at udtale dig om andres vægt”

Af Tanja Hartmann 25. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Demi Lovato åbner op om sin spiseforstyrrelse, og sender et klart budskab ud til sine fans. Læs om det vigtige budskab lige her.

I weekenden den 23. maj 2021 delte Demi Lovato et meget vigtigt budskab på sin Instagram.

Her mindede Lovato sine fans om, at de skal passe på med at udtale sig om andres vægt. Det er der en helt særlig grund til. De ord, som du bruger om andres kroppe, kan nemlig have en direkte indflydelse på deres selvværd.

Du kan se storien lige her:

Foto: @ddlovato
Foto: @ddlovato

Demi forklarer i sin storie, at selvom du siger noget om en andens vægt i en positiv mening, kan det ramme hårdt. Det gælder både kommentarer om vægttab og vægtøgning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- At komplimentere nogen for deres vægttab, kan være lige så skadeligt som at komplimentere nogen for deres vægtforøgelse, især hvis det er til en, som er i bedring efter en spiseforstyrrelse, skriver de.

Lovato giver også et godt råd med på vejen. Hvis du ikke ved, hvad personen går og dealer med i forhold til mad og krop, bør du undgå at kommentere på det.

- Hvis du ikke kender til personens forhold til mad, skal du ikke kommentere på deres krop. For selvom din hensigt er god, kan det have en negativ påvirkning, så personen ligger vågen til klokken 2 om natten og tænker over kommentaren.

Demi Lovato slutter sin storie af med at skrive, at de er mere end bare sin krop, og derfor har de ikke brug for at blive mindet om sin krop hele tiden.

LÆS OGSÅ: Demi Lovato fortæller ærligt om sin kønsidentitet: ”Jeg er non-binær”

Har før åbnet op om spiseforstyrrelse

Det er ikke første gang, at Demi Lovato skriver om sin spiseforstyrrelse. I december 2020 postede de et meget ærligt opslag på Insta. Her delte de et billede at sine strækmærker, som havde fået malet en omgang guldglimmer på sig.

Demi skrev i postet, at de var kommet sig oven på en hård spiseforstyrrelse, og at de nu havde lært at elske sin krop, som den var. I postet mindede Lovato også alle sine fans om, hvor vigtigt det er, at man passer på sig selv, og at man ser det smukke i sin krop - for alle kroppe er smukke på hver deres måde.

Du kan se det rørende post lige her:

Hvis du selv eller nogen, du kender, kæmper med en spiseforstyrrelse, kan du til hver en tid få rådgivning og hjælp lige her.

LÆS OGSÅ: Demi Lovato: "Jeg er færdig med at please andre mennesker"

MestLæste