X Factor
Kultur

Deltagerne efter Claras afsked: Selv om man ryger ud af 'X factor', ryger man ikke ud af fællesskabet

Af Amalie Lindeburg 20. marts 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Hanne Juul
Simon Kvamm sendte fredag aften Clara Nedergaard ud af "X Factor", og det påvirkede tydeligt deltagerne efter showet.

Det var ikke kun Clara Nedergaard og hendes mentor Thomas Blachman, der tabte kæben, da Simon Kvamm valgte at sende den unge solist hjem til fordel for Nambahlou, der fredag var i farezonen for tredje gang.

Da lyset blev tændt, og kameraerne slukket blev "X Factor"-deltagerne overvældet af følelser, og de havde svært ved at forstå, hvad de lige havde overværet.

– Der er ligesom skyllet en eller anden bølge indover os alle på en eller anden måde. Der er sådan lidt tomt. Det er meget svært at sætte ord på faktisk. Det føles mærkeligt, forklarer en tydeligt berørt Rosa, der er den ene del af duoen ROSÉL, til Se og Hør.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

X Factor
Simon Kvamms deltagere ROSÉL og Theodor klarede sig videre til semifinalen i fredags. Foto: Hanne Juul

Men også en af hovedpersonerne havde svært ved at forstå, hvad der netop var foregået på scenen.

– Jeg er virkelig overvældet af følelser lige nu, fordi jeg havde lige forberedt mig på ikke at være her mere, og så får man et ja. Jeg er meget overrasket, sagde Nambahlou efter dommer Simon Kvamm sikrede hende endnu en uge i sangkonkurrencen.

Og selv om deltagerne uge efter uge skal sige farvel til en af deres nye tætte venner, så bliver det altså ikke nemmere.

– Man glemmer jo, at det her er en faktor i spillet også, når man går ugentligt og bliver tættere end nogensinde, lyder det fra Theodor.

– Vi har gjort det fem gange nu, men man vender sig aldrig til det. Det kommer altid som et chok.

X Factor
Thomas Blachman har stadig Sigalaz tilbage i konkurrencen, efter Clara Nedergaard fredag skulle forlade "X Factor". Foto: Hanne Juul

Også Sigalaz-brødrene havde det svært med situationen.

– Vi er virkelig blevet så tætte, så det rammer hårdt. Man er jo sammen hver dag, så man bliver bare hurtigt meget connected, forklarer Samuel.

De kunne dog fortælle, at selv om man ryger ud af "X Factor", så ryger man ikke ud af fællesskabet, og det sker heller ikke for Clara.

– De gamle deltagere plejer at være her hver fredag, og de kommer også på besøg på hotellet, siger Samuel.

På fredag gælder det semifinalen, hvor ROSÉL, Theodor, Nambahlou og Sigalaz skal kæmpe om en plads i den store finale den 31. marts, der foregår i Arena Randers.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

MestLæste