Samsung flip telefon
Reklame

5 tips: Sådan gør du dine TikTok-videoer endnu bedre

Reklame for Samsung. Foto: Shutterstock 14. september 2022
De bedste TikToks er klart dem, du har det sjovest med at filme. Vil du alligevel gerne tage dine videoer til nye højder, har vi samlet 5 tips her, som du måske kan bruge.

Indrømmet – nogle gange bruger vi lidt for lang tid på at lave en TikTok, og det er oftest, fordi vi gerne vil have, den skal sidde lige i skabet. For hvem ved, måske går den viralt?

Det fede ved TikTok er, at det hylder det unikke, det personlige og det spontane, så hvis du kører din helt egen stil, så er du godt på vej! Og uanset om du udfolder dine danseevner, øver comedy skills eller bare laver videoer for dig selv, er det sjovest, hvis du er dig selv.

Men øvelse gør mester, og hvis du gerne vil træne dit TikTok-game, så har vi samlet fem tips og tricks, du måske kan få gavn af.

Husk, at det altså også er vigtigt at leve uden for TikTok, selv om det er let at blive opslugt. Aftal med dig selv eller dine forældre, hvor meget tid du vil bruge på skærmen om dagen. På den måde kan du holde lidt øje med dit skærmforbrug og stadig have tid til fritidsinteresser, til at hænge ud med dine venner og familie og lave lektier.

Tip 1: Skab originalt indhold

Det lyder måske lidt fluffy, at du bare skal huske at være dig selv, men det er faktisk rigtigt. Du har meget større chance for at gå viralt, hvis du skaber originalt indhold og ikke genbruger. På den måde viser du TikTok-algoritmen, at du er autentisk.

Du behøver ikke poste 10 videoer på en dag – faktisk er det bedre at poste en video en gang imellem. Algoritmen kan nemlig godt lide, at man uploader regelmæssigt. Men dette skal altså ikke bremse dig i at lægge en masse videoer op på en gang, hvis du har brugt en eftermiddag på at lave nogle sjove videoer sammen med dine venner.

En ting, algoritmen ikke bryder sig om, er hvis du sletter videoer igen og igen. Så tror den nemlig, at du laver indhold af dårlig kvalitet – hvilket du naturligvis ikke gør! Så vær ikke så kritisk over for dit eget indhold. Det er helt sikkert rigtig fedt!

Tip 2: Slip telefonen

Det er helt klart lettest at filme fede videoer, hvis du har et sted at stille din telefon. Find et bord, en vindueskarm, en bænk, et gulv … og så er det bare om at komme i gang med at filme!

Hvis du har en telefon, der kan stå selv, behøver du ikke finde noget, den kan stå op ad, og der er mindre risiko for, at den vælter og går i stykker. På den måde er du mere fri til at filme de fedeste dansevideoer, uden at skulle bede om hjælp til at holde telefonen.

Når du ikke selv skal holde telefonen, giver det mulighed for at lave videoer sammen med dine venner. I skal nemlig ikke tænke på, om I alle sammen kan være i billedet på en gang – eller om der er en af vennerne, der er dømt til at være telefonholder og må stå bag kameraet i stedet for foran.

TikTok video med Samsung

En Samsung Galaxy Z Flip4-telefon har en flipfunktion, der gør, at den selv kan stå lige der, hvor du ønsker. Desuden kan du med Flip4 nemt tage billeder eller starte en videooptagelse ved at løfte hånden op til kameraet. Det betyder, at du ikke skal hen til telefonen, starte en optagelse og så tilbage på plads.

Nogle af de mest populære hashtags på TikTok er:

#foryou

#foryoupage

#fyp

#duet

#viralvideos

#trending

#comedy

#funnyvideos

#tiktokchallenge

Tip 3: Hop med på trends

My money don’t jiggle jiggle – it’s corn …

Når først en TikTok lyd har sat sig fast, er den næsten umulig at slippe af med. Det er en af grundene til, at det er en god idé at sætte sig ind i, hvad der trender på TikTok, hvis du gerne vil nå længere ud med dine videoer. De mest populære trends kan inspirere en lang række nye trends, som vi har set med “it’s corn”-videoen.

Tap ind i trends, mens de er der. Når først en lyd, et meme, en challenge eller et hashtag bliver populært, går det nemlig lynhurtigt. Har du en niche, som for eksempel dans eller bøger, så søg på hashtags inden for det felt, og like og kommenter på de videoer, der trender. På den måde vil algoritmen vide, hvad du er interesseret i, og du vil blive eksponeret for den type videoer på din FYP.

Det er let at blive overvældet af, hvor hurtigt det går. Husk, at ingen kan følge med hele tiden. Der vil være trends, du går glip af – og det går også nok! Ifølge en undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed fortæller 80 procent af unge mænd og 71 procent af unge kvinder, at de sover for lidt på grund af for meget skærmtid. For lidt søvn kan gå ud over dit helbred, så husk at få din søvn. Der er ingen trends, der er så vigtige, at de ikke kan vente til i morgen!

Tip 4: Find den rette vinkel

Scroller du ned ad din For You Page, finder du videoer, der er filmet på mange forskellige måder. Nogle er filmet nedefra, andre oppefra, nogle håndholdt og nogle lige forfra.

Når du skal lave en video, kan det være en god idé at tænke over, hvilken vinkel der vil se bedst ud. Laver du for eksempel en dansevideo eller filmer udenfor, kan det se cool ud, hvis du sætter din telefon i en vinkel, der gør, at videoen filmes nedefra. Laver du derimod en talevideo, er det måske bedst at filme lige forfra.

Du har sikkert erfaret, at det kan være noget af en opgave at få telefonen til at stå i den rette vinkel. Også selv om vi stabler bøger oven på hinanden og stiller ting og sager foran telefonen, så den ikke vælter.

Alt det er du fritaget for med en Samsung Galaxy Z Flip4. Du kan nemlig indstille vinklen på klaptelefonen, så du kan filme i lige præcis den vinkel, der passer til din video.

Tip 5: Skab videoer med en historie

Vil du gerne nå langt ud med dine videoer, kan det være en hjælp at vide, hvordan TikTok fungerer. Når du laver en video, sender TikTok den ud på nogle brugeres For You Page, hvor den ligger i kort tid. Er der mange, der viser, de kan lide videoen gennem likes og kommentarer, bliver den sendt ud til endnu flere og ligger der i længere tid. På den måde finder TikTok’s algoritme ud af, om videoen er relevant for dem, der ser den.

En tommelfingerregel er, at du har otte sekunder til at fange opmærksomheden hos den, der ser på. Det lyder måske lidt hårdt, men det vigtigste er, at du skaber indhold, der har en god fortælling. Find ud af, hvilken historie du vil fortælle med din video, før du begynder at filme. Det øger chancen for, at flere ser din video til ende og måske endda deler den med andre.

Prøv at starte ud med noget, du tror vil fange andres interesse, og slut af med noget, der gør, at folk har lyst til at klikke ind og se din næste video. Det er altid godt at få andre til at kommentere. Er du god til at skabe lækre transitions, kan du bruge det til at få andre til at se videoen til ende for at lure dine tricks af.

Der er benhård konkurrence, når det kommer til at gå viralt på TikTok. Derfor skal du ikke blive ked af det, hvis ikke dine videoer når langt ud, for det er altså bare svært. I sidste ende er det vigtigste, at du har det sjovt, når du laver TikToks.

Samsung Galaxy flip

Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 er Samsungs seneste bud på den moderne klaptelefon, som er perfekt til at skabe indhold til sociale medier. Du kan stille den hvor som helst, uden at den vælter, og den kan filme i lige den vinkel, du ønsker. Med et nostalgisk look kombineret med den nyeste smartphoneteknologi forener telefonen funktionalitet og design – i alle mulige flotte farver. Telefonen har en 6,7 tommer skærm, tre kameraer, der giver dig mulighed for hands free fotos. Og så passer den perfekt i tasken. Læs mere om telefonen og alt det, den kan, lige her.

MestLæste