Krop & Sind

Ulykkelig kærlighed

Af Line Sølvhøj Jensen 10. juni 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kærlighed kan være helt fantastisk, men den kan også gøre rigtig ondt. Ulykkelig kærlighed er noget af det værste, og selv om du ikke tror det, så er det kun et spørgsmål om tid, før du er glad igen.

At være forelsket kan være en dans på roser, og du føler bare, du kan klare alt. Og lige så dejligt, som forelskelse kan være, lige så forfærdeligt kan ulykkelig kærlighed være.

Han vil ikke have dig
Har du fundet drømmefyren, som du bare ikke kan få ud af hovedet? Det værste er, hvis han ikke har det på samme måde. Der er ikke noget værre end kærlighed, der ikke er gengældt. Det gør rigtig ondt i hjertet, og du tænker måske, at du ikke er god nok eller at du aldrig finder en kæreste.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad kan du gøre?

• Du kan ikke tvinge ham til at få følelser for dig. Det bedste, du kan gøre, er at lade ham være. Hvis du bliver ved med at fortælle ham om dine følelser, så bliver han irriteret på dig, og så får du måske aldrig en chance hos ham.

• Der ER andre fyre, og selv om du ikke tror det, så dukker der altid en ny drømmefyr op. Du har sikker ikke lyst til at være sammen med andre end ham, men det kan altså en god idé at kigge dig om efter andre, så du får øjnene op for, hvor mange søde fyre, der faktisk er.

[faktaBox]Han slår op med dig
Det allerværste er, hvis du har en kæreste, som du er rigtig glad for, og han slår op med dig. Hele din verden bryder sammen, og det kan være svært at tro på, at du nogensinde kommer ovenpå igen. Men selv om det virker som om, din verden er brast helt sammen, så er det kun en følelse, du har lige nu. Og du kommer videre - tro det eller ej!

Hvad kan du gøre?

• Der er ikke noget værre end en ekskæreste, som tigger og plager om at tage hende eller ham tilbage. Giv ham noget plads og lad vær med at være sur på ham, for så bliver han bare irriteret på dig.

• Sørg for ikke at sidde hjemme alene, men vær sammen med dine veninder og lav de ting, der gør dig glad. Sorgen føles ekstra stor, når du er alene.

• Det er fint at være venner med din ekskæreste, men det er altså sjældent, at det kan lade sig gøre. Du bliver sikkert bare mindet om, hvor sød og dejlig han er, så derfor skal du prøve at sige nej, hvis han foreslår, at I skal lave noget sammen.